Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 maart 2021

Haagse politie oefent schunnig en fascistisch geweld uit op demonstranten tegen COVID-19 maatregelen >> burgemeester van Zanen moet aftreden!

Gisteren sloot de Haagse politie het Malieveld af voor mensen tegen de belachelijke en zinloze Coronamaatregelen wilden demonstreren, kijk als dat nu boeren waren geweest had men ze begeleid naar het Malieveld...... Doordat zich op Plein 1814 'onregelmatigheden' voor zouden hebben gedaan, trok de politie wat agenten terug van het Malieveld, waardoor de demonstranten hun kans schoon zagen en zich op het malieveld begaven, alles geheel geweldloos. 

Echter de politie was daar danig ontstemd over en greep in en dat met ronduit psychopathisch, fascistisch geweld, zelfs tegen mensen die al op de grond lagen en zich niet verweerden.....

Je hoeft niet te vragen wat de 'heldhaftige agenten' met de op de grond liggende man doen..... 

Schandalig te zien ook hoe een agent in burger een vrouw met geweld voor een rijdende ME bus duwde........

Een hondengeleider van de politie vond het nodig om 'zijn hond' tot bij een op de grond liggende man te trekken, een man die toen al door minstens 2 van zijn collega's met de wapenstok werd geslagen, de hondengeleider zette de hond aan deze man te bijten, terwijl deze zich duidelijk op video te zien niet verweerde....... Is dit gvd rechtsstaat Nederland anno 2021??!!!!

Zoals al vaker op deze plek gezegd: het is een schande dat men nog steeds honden en paarden inzet tegen mensen, alleen dat al hoort in een fascistische geregeerd land thuis en niet in een moderne rechtsstaat........ (voor zover je daarvan nog kan spreken....)

GroenLinks zit o.a. in het Haagse college en als deze partij geen stennis schopt mag het van mij verkassen naar de Noordpool!!

Ongelofelijk dat over deze zaak vanmorgen niet werd bericht op Radio1 en BNR, de 2 landelijke nieuwszenders......

Hier een paar citaten uit het Dagblad van het Noorden: 

De politie doet onderzoek naar een waarschuwingsschot dat tijdens de demonstratie op het Malieveld is afgevuurd. ,,De toedracht van dit incident wordt onderzocht”, meldt de politie op Twitter.

Twee demonstranten raakten gewond nadat politiehonden tegen hen waren ingezet omdat zij weigerden te vertrekken. Bij een ander incident werd een vrouw geraakt door een bus van de ME.,,Dit was nadrukkelijk niet de bedoeling”, aldus de politie in een verklaring.

De actie op het Malieveld, georganiseerd door Nederland in Verzet, mocht vanwege de coronamaatregelen met maximaal tweehonderd mensen doorgaan. Maar vele duizenden actievoerders begaven zich naar het Malieveld om te demonstreren tegen het kabinetsbeleid. Toen velen van hen weigerden gehoor te geven aan het verzoek te vertrekken, greep de politie in.

Zwaar vuurwerk

Omdat er zwaar vuurwerk naar agenten werd gegooid, werd de ME ingezet. Omdat sommige demonstranten volgens de politie uit waren op confrontatie, moest er geweld gebruikt worden. ,,Als de politie geweld gebruikt, ziet dat er naar uit. Het gebruikte geweld is aan strenge voorwaarden verbonden en wordt achteraf altijd getoetst.”

De politie doet onderzoek waarom er een waarschuwingsschot werd afgevuurd??? ha! ha! ha! Welnu ik zal de uitkomst van dat 'onderzoek' alvast verklappen: dat waarschuwingsschot wordt uiteraard als volkomen terecht beoordeeld door de politie..... 

'Twee demonstranten raakten gewond nadat politiehonden tegen hen waren ingezet omdat zij weigerden te vertrekken' Zoals gezegd één van de twee was al door de politie tegen de grond gewerkt en de hondengeleider moest de hond naar deze man trekken om het dier de man te laten bijten....... Voorts mepten minstens twee agenten in op deze weerloze demonstrant...... 

Een vrouw werd geraakt door een ME bus? De vrouw werd zoals gezegd door een fascistoïde, psychopathische stille voor de rijdende bus geduwd en dat met grof geweld!!! Op Facebook zijn er vanuit meerdere gezichtspunten video's van het gebeuren te zien en dat heeft niets met een ongeluk te maken, maar alles met een poging tot doodslag!!

Van die strenge voorwaarden, die aan politiegeweld zijn gebonden en achteraf worden getoetst, is zeker in deze, maar ook in talloze andere voorbeelden maar weinig te merken...... En die toetsingen stellen mij allesbehalve gerust..... 

VVD burgemeester en leeghoofd van Zanen dient onmiddellijk op te stappen, hij is de eindverantwoordelijke voor het geweld, bovendien dient de verantwoordelijke politiecommissaris per direct uit zijn functie te worden gezet en de verantwoordelijke psychopathische agenten moeten per direct geschorst worden en strafrechtelijk worden vervolgd!!! 

Dit politie optreden is ronduit fascistisch en hoort niet thuis in het zogenaamd beschaafde Nederland van 2021!!

Ik weet niet hoe de video's van Facebook over te nemen dus hier de link naar het bericht dat mij werd toegestuurd door Joost van der Zwan, in het bericht legt Mordechai Krispijn uit wat er gebeurde op het Malieveld en krijg je meerdere video's over het gebeuren te zien. Hier de begeleidende tekst van Krispijn:

Zoveel mogelijk delen. Mensen moeten zien wat er gebeurt in Nederland.
Malieveld 14 maart 2021 gaat de geschiedenis in als een zwarte dag.
De politie heeft zich schuldig gemaakt aan buitenproportioneel geweld, mishandeling van onschuldige mensen en zelfs poging tot doodslag! Er is zelfs een waarschuwingsschot afgevuurd zonder dat er sprake was van een dreigende situatie.
De eindverantwoordelijke voor deze complete chaos is burgemeester van Zanen en natuurlijk alle individuele agenten die zich hier schuldig aan hebben gemaakt.
Het doel is duidelijk; zo hard ingrijpen dat mensen zo bang worden dat mensen het niet in hun hoofd halen om nog een keer te komen demonstreren.
Mijn oproep aan een ieder is om aangifte te doen tegen de agenten en tegen de burgemeester. Ik zal een voorbeeld beschikbaar stellen de komende dagen.
Let op: beelden niet geschikt voor jonge kijkers
Ook naar dit optreden van de politie en de opdrachten van de burgemeester moet een onderzoek komen. Teken daarom de petitie: https://lijst30.nl/petities/petitie-parlementaire-enquete/

------------------------------------------

Wat was er tegen geweest deze demo te laten lopen? Men richtte geen vernielingen aan en 'zwaar vuurwerk' was niet te horen, dus waarom ingrijpen??? Op een video van PowNed is het moment te zien dat de politie begon met de charge, echter de minuten daaraan voorafgaand was er geen zwaar vuurwerk te horen en toch zou dat één van de hoofdredenen voor ingrijpen zijn geweest...... 

Hier de video van PowNed:


Zie ook: 'Buitenlandse journalisten geschrokken door extreem politiegeweld op Malieveld: ‘Zo ziet fascisme eruit!’' (ook in dat bericht video's met zinloos maar uiterst agressief politiegeweld......)

2 opmerkingen:

  1. Goed Willem, zoals je deze verschrikkelijke gebeurtenis van gisteren (de zoveelste van de politie en Romeo's)hebt verwoord.
    Is het niet opvallend, dat er over de klimaatdemonstratie eveneens van gisteren geen wanklank is gehoord in tegenstelling tot de anti covid-19 demonstratie?!
    (Is het vreemd, dat het begrip oorlog in de gedachten komt?)

    Groeten!!!

    Aaltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je compliment Aaltje en je hebt helemaal gelijk met je opmerking dat het begrip oorlog in gedachten komt als je de berichtgeving volgt en zeker als je ziet hoe tegenstanders van vaccinaties en de meer dan belachelijke Coronamaatregelen worden gedemoniseerd door de media en het grootste deel van de politici die je daarover hoort.....
    Groet (ook aan Eelke),
    Willem.

    BeantwoordenVerwijderen