Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 11 november 2020

Negen Nigeriaanse milieuactivisten 25 jaar geleden opgehangen na een schertsproces met hulp van Shell

Gisteren was het precies 25 jaar geleden dat de Nigeriaanse regering met steun van Shell 9 milieuactivisten heeft opgehangen....

 Afbeeldingsresultaat voor shell hell

Datzelfde Shell doneert aan NEMO, een wetenschapsmuseum voor kinderen, dit om haar naam groen te wassen, verder doet deze letterlijke en figuurlijke smeerpijp e.e.a. om haar verantwoordelijkheid voor moorden, misdaden tegen de menselijkheid en mensenrechtenschendingen onder het tapijt te schuiven..... 

SHELL schikt, maar NIET de gruwe werkelijkheid in Nigeria! – WantToKnow.nl

Dat groenwassen (greenwashing) door Shell daar het bedrijf één van de hoofdverantwoordelijken is voor de snelle klimaatverandering, iets wat dit smerige bedrijf al in de 80er jaren van de vorige eeuw uit eigen onderzoek wist, maar dat onderzoeksresultaat diep wegstopte in een archief en vervolgens wetenschappers inhuurde om e.e.a. te ontkennen..... (hoe verdorven en slecht kan de mens zijn, in dit geval de veel te dik betaalde top van Shell.....) 

Ook op Google doet Shell aan greenwashing, als je daar Shell intypt krijg je als eerste een advertentie bericht van Shell waar in de paar woorden al te lezen is dat Shell bezig is tegen de klimaatverandering, wat een smerige leugenaars!!! Dan te bedenken dat het namaak Oranje koningshuis grootaandeelhouder is van Shell....... (aandelen gekocht met belastinggeld)

Nigeria's Ken Saro-Wiwa should be 'pardoned' - BBC News Ken Saro-Wiwa, schrijver, tv producent en geweldloos milieuactivist, vermoord met steun van Shell.......

Fossielvrij en 350.org zijn een Twitter- en Facebook actie begonnen om de directeur van NEMO, Michiel Buchel*, te bewegen de samenwerking met moordenaar, natuurvernietiger, klimaatverandering aanjager**  en mensenrechtenschender Shell te verbreken. Lees en teken de petitie ajb en geeft het door!!

Een afbeelding van Code Rood dat een artikel plaatste over de moord op de 9 activisten en de vervuiling van de Nigerdelta door Shell

Onder de tekst van Fossielvrij en 350.org, heb ik nog 2 video's en tekst over deze zaak van Brasscheck TV overgenomen, terecht merkt Brasscheck op dat Ken Saro-Wiwa uit de geschiedenis is geschreven en schandelijk genoeg zijn er zelfs geen foto's op het net te vinden die van de 9 opgehangen milieuactivisten werden gemaakt (zie de macht van Shell....).....:

We mogen hun namen nooit vergeten

Teresa Borasino - Fossielvrij NL & 350.org

Ken Saro-Wiwa, Saturday Dobee, Nordu Eawo, Daniel Gbooko, Paul Levera, Felix Nuate, Baribor Bera, Barinem Kiobel en John Kpuine.

Dit zijn de namen van de negen activisten die vandaag precies 25 jaar geleden door het Nigeriaanse regime werden opgehangen. Zij streden vreedzaam tegen Shell's verwoestende oliewinning in hun eigen leefomgeving, Ogoniland. Shell was betrokken bij de veroordeling van deze negen Nigeriaanse onschuldige mannen [1]. We mogen hun namen nooit vergeten.

Ik kan niet begrijpen dat NEMO, een wetenschapsmuseum gericht op kinderen, samenwerkt met de klimaatcriminelen bij Shell. NEMO neemt het bezoedelde geld van Shell aan, en helpt daarmee de oliereus alle mensenrechtschendingen en klimaatverwoesting te verbloemen. Maar het is nog erger: samen met Shell maakt NEMO schoolprogramma's voor kinderen [2].

Kunstenaarsgroep Fossil Free Culture heeft zojuist een performance bij NEMO gedaan om de negen activisten te herdenken. Ze hebben de poëzie van Ken Saro-Wiwa, één van de vermoorde activisten en een bekende dichter, weer tot leven gebracht. Willem, jij kan hun boodschap versterken en daarmee de druk op Nemo vergroten. Als we NEMO duidelijk maken dat Shell een onacceptabele partner is, zal het museum de relatie met Shell heroverwegen.

Kom nu in actie: vraag de museumdirecteur van NEMO om de banden met Shell te breken.

TWEET NAAR MUSEUM NEMO

De Niger Delta is een van de meest vervuilde plekken op aarde. Sinds 1958 zijn er door Shells oliewinning meer dan 13 miljoen olievaten gelekt. Toen de lokale bevolking opstond tegen de vervuiling van hun eigen land, heeft Shell willen en wetens het Nigeriaanse regime aangemoedigd om de protesten tegen hun oliewinning in Ogoniland te onderdrukken. Terwijl ze wisten welke methoden het leger daarvoor zou gebruiken: moorden, verkrachtingen en het verbranden van dorpen [3]. Shell is betrokken geweest bij de veroordeling en executie van de dichter Ken Saro-Wiwa en de acht andere activisten. 

Na de vele mensenrechtenschendingen en ecologische vervuiling door Shell is er nog altijd geen rechtvaardigheid is voor de mensen in Nigeria. Shell kan gewoon doorgaan met hun vieze business as usual - en zelfs hun imago oppoetsen door samen te werken met een kindermuseum.

Vandaag komen niet alleen de kunstenaars van Fossil Free Culture in actie. Door het hele land kwamen mensen in actie om de Ogoni 9 te herdenken en om hun verhalen te vertellen [4]. En om samen te strijden tegen de verwoestende impact die Shell nog altijd heeft op mensen en onze leefomgeving. Samen breken we de macht van de fossiele industrie af. Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum hebben al hun partnerschappen met Shell verbroken onder publieke druk [5]. Nu is het tijd voor NEMO om te stoppen met het geven van een platform om kinderen te gebruiken en te misleiden aan mensenrechtenschender Shell. 

Vraag NEMO nu om te stoppen met Shell een te podium geven om hun imago op te poetsen.

TWEET NAAR MUSEUM NEMO

Dankjewel,

Teresa, Fossielvrij NL en 350.org

P.s. Heb je geen Twitter? Je kunt ook meedoen door naar de Facebook of Instagram pagina van NEMO te gaan. Vraag NEMO in een opmerking onder hun laatste post om de banden met Shell te verbreken.

 


Hier de tekst en video's van Brasscheck TV:


Shell Oil’s murder of Ken Saro-Wiwa

The story of a great environmental hero


Murdered by an oil company

On this day in 1995, the Nigerian government – under the direction of Shell Oil – assassinated Nigerian environmental leader Ken Saro-Wiwa after a show trial and a rushed execution.

His crime?

He successfully – and peacefully – organized his people to demand their rights in the face of an ecological holocaust perpetrated by Shell Oil.

From the members of a relatively small ethnic group in Nigeria, he organized 300,000 to march (more than half the adult population), forcing Shell Oil and the Nigerian army out of a region they were looting and despoiling.

Shell then collaborated with the Nigerian government to paint Saro-Wiwa and other leaders of the movement as terrorists and murderers (sound familiar?)

There was a global outcry about Saro-Wiwa’s treatment and eventual murder including a call by the Clinton administration to the United Nations to condemn the executions and embargo sales of weapons to the country’s military.

Interesting enough, one of the media outlets that did not cover this widely reported story at the time was Wired Magazine (though the Japanese licensee of Wired did posting a photo of an effigy of Saro-Wiwa hung from a San Francisco Shell Oil gas station.)

Two of the key editorial contributors to Wired in those days, Stewart Brand and Peter Schwartz, were at the time in the employ of Shell Oil through a company they founded called Global Business Network. An examination of the exact nature of one of Mr. Schwartz’s projects with Shell at the time will prove illuminating.

CoVid update: Global Business Network, the organization founded by Brand and Schwartz, was the author of the “pandemic scenario” published by the Rockefeller Foundation and laid out in this video.


Because Saro-Wiwa was so successful in his work, he been largely written out of history.

However his legacy is massive.

According to Roy Doron and Toyin Falola:

Saro-Wiwa’s most important legacy was the push to hold corporations accountable when their operations violate local or international laws and the companies hide behind a complicit or ineffectual government.”

Further:

In 2013, a Dutch court found Shell guilty in destroying the livelihood of farmers through oil spills and inadequate responses. The ruling was upheld on appeal in 2015. Earlier this year, Nigerian groups were allowed to proceed with a similar case against Shell in the United Kingdom.”

Click here to support Brasscheck

================================

*  Die Buchel is een nogal verwaand ventje, hij noemt zich CEO van NEMO...... ha! ha! ha! ha! ha! 

** En daarmee is Shell mede hoofdverantwoordelijke voor een enorme massamoord als gevolg van de toenemende klimaatrampen als verhevigde orkanen, juist veroorzaakt door die klimaatverandering....... Het is dan ook zaak dat het Internationaal Strafhof (ICC) om handel en wandel van bedrijven als Shell te onderzoeken, ofwel de top van die bedrijven zou in Den Haag moeten worden berecht!! 

Zie ook: 'NRC, stop met de propaganda van Shell' (een artikel van Verbied Fossiele Reclame)

'ABP investeert door leden gespaard pensioen in de fossiele brandstof vernietiging van onze aarde....' (en zie de links in dat bericht, o.a. over de pensioenen)

'Shell scherpt klimaatdoelen aan, ofwel greenwashing op 'topniveau''

'Shell en BP op het valsgroene pad met ontkenners van de klimaatverandering' (ja ja, men blijft ontkennen, hoewel Shell uit eigen onderzoek weet dat de verbranding van fossiele brandstoffen de snelle klimaatverandering heeft veroorzaakt en verder aanjaagt....)

'Shell neemt Kosmos Energy over, 'specialist in diepzeeboringen', of: hoe Shell ook de diepzee verder 'duurzaam' wil vervuilen'

'Shell positief over LNG markt: hoe is het mogelijk? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Shell en Exxon lobbyen voor het behoud van eenmalige plasticverpakkingen'

'Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen'

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek weten wat de oorzaak is van de klimaatverandering, niets hebben ondernomen tegen die klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten