Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 30 november 2020

ABN Amro en Aegon gaan bezuinigen daar ze te groot zijn in het buitenland

DeBeurs.nl komt vandaag met twee berichten waaruit blijkt dat ABN Amro en Aegon te groot zijn in het buitenland en daarvoor zaken afstoten die verliesgevend zijn, dan wel een reorganisatie door te voeren. Zo heeft ABN Amro aangekondigd 2.700 arbeidsplaatsen te schrappen en stelt niet uit te sluiten dat er gedwongen ontslagen zullen vallen...... Aegon gaat de buitenlandse tak voor Centraal- en Oost-Europa verkopen. Uiteraard met verlies, al zegt Aegon dat e.e.a. gebeurt tegen 2 keer de boekwaarde, echter het is maar de vraag in hoeverre die de werkelijke waarde weergeeft (immers je slacht niet de kip met de gouden eieren) en welke kosten ABN Amro heeft gemaakt voor het aankopen van die 'Europese takken....')

Na het ten volle uitbreken van de bankencrisis in 2008 hebben overheden de financiële sector met honderden miljarden aan belastinggeld ondersteund om faillissementen in die sector te voorkomen' (zogenaamd 'too big to fail' >> TBTF, ofwel te groot om failliet te laten gaan), waarna ons werd beloofd dat dit nooit weer zou worden toegestaan, dus dat banken (en andere financiële instellingen als verzekeringsmaatschappijen) weer 'too big to fail' zouden worden.....Om dat te bereiken werden de banken verplicht een (te kleine) kapitaalbuffer op te bouwen, zodat ze grote verlezen zelf zouden kunnen opvangen...... Een 'kapitaalbuffer' van 3% zoals vastgesteld door de EU en de ECB, terwijl die buffer volgens deskundigen minstens 30% zou moeten zijn om eenzelfde debacle als in en na 2008 te voorkomen......

Nu blijkt dat veel van die instellingen zelfs minder in kas hebben dan voorafgaand aan de bankencrisis, waarbij Nederland nog positief afsteekt, echter wel met een belachelijk kleine buffer van 3%.......

Ons werd tijdens de bankencrisis zelfs beloofd dat banken en andere financiële instellingen niet langer 'too big to fail' mochten worden, dus niet weer veel te groot worden in het buitenland..... Rutte gaf vorig jaar toe (aan fascist Baudet) dat de banken inderdaad weer 'too big to fail waren geworden'*, ondanks dat hij één van degenen was die de belofte heeft gedaan dat dit nooit weer zou gebeuren..... (ach ja, je weet het: Rutte kan liegen en prutsen wat hij wil >> hij wordt door de reguliere media voor het grote publiek toch telkens weer opgehemeld als een 'geweldige premier' ha! ha! ha! ha!)

Nu blijkt meer en meer dat deze financiële instellingen in de problemen zijn gekomen, doordat ze te groot zijn in het buitenland.........

De ECB heeft de rente op een zo laag niveau gezet dat pensioenfondsen moeten korten en waardoor banken weer onmogelijk veel geld hebben geleend aan bedrijven en consumenten, leningen die voor een groot deel slechte leningen zijn (één van de redenen voor de bankencrisis) Goed hè de EU >> 'wat ben ik blij' dat we lid zijn van dit ondemocratisch geldverslindende orgaan...... NEXIT: zo snel mogelijk!!!

Reken maar dat deze banken en andere instellingen binnen afzienbare tijd met door ons opgebracht belastinggeld op de been zullen moeten worden gehouden >> meer dan schandalig!!!

ABN AMRO zakt op Damrak na update strategie

Gepubliceerd op 30 november 2020 09:10

Aanhoudend stormachtig weer voor ABN Amro

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ABN AMRO stond maandag onder druk op de Amsterdamse beurs. De bank kwam met een update van de strategie en kondigde aan banen te schrappen. De Europese beurzen begonnen lager aan de laatste dag van november. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars deze maand en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de brexit-onderhandelingen in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 0,3 procent lager op 609,79 punten. De hoofdindex koerst af op een maandwinst van zo'n 14 procent. De MidKap daalde 0,5 procent tot 910,43 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,6 procent.

ABN AMRO zakte 4 procent in de AEX. De bank gaat de komende vier jaar tot 15 procent van de banen schrappen, oftewel zo'n 2700 arbeidsplaatsen. Het concern wil daarmee tegen 2024 jaarlijks zo'n 700 miljoen euro aan kosten besparen. Het merendeel van de banen zal pas na 2022 verdwijnen. Verder verkoopt ABN AMRO zijn hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas en huurt daarvan een deel weer terug. De strategische plannen zijn de eerste van de bank onder topman Robert Swaak.

--------------------------------------------------------

Aegon verkoopt activiteiten in Centraal- en Oost-Europa

Gepubliceerd op 29 november 2020 13:05

 

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft zijn Centraal- en Oost-Europese tak verkocht aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group (VIG). Het gaat om het verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. Daarvoor betaalt VIG 830 miljoen euro.

"We scherpen onze strategische focus aan en richten ons daarbij op die landen en activiteiten waarmee Aegon de meeste waarde kan creëren", zegt topman Lard Friese van Aegon. Volgens de verzekeraar vertegenwoordigt de verkoop van 830 miljoen euro 2,6 keer de boekwaarde van de onderdelen per 30 juni 2020.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De verkoop wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond. De opbrengst wordt onder meer gebruik om de schulden te verlagen.

===================================

* Zie: 'Rutte vs Baudet: Rutte geeft toe: onze banken zijn weer 'too big to fail''

Zie ook: 'ECB waarschuwt hypocriet dat de banken de stroppenpotten moeten vullen'

'ING haalde porno en gokken binnen ondanks de belofte dat dit niet weer zou gebeuren' (zie ook de links in dat bericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten