Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 november 2020

Pensioenfonds PGGM (voor de gezondheidszorg) investeert in klimaatverandering en natuurvernietiging

Alsof er geen snelle klimaatverandering gaande is, wil PGGM haar samenwerking met wegenbouwer BAM uitbreiden, het gaat hier om het onderdeel PGGM Infrastructure Fund (een samenwerking die volgens DeBeurs.nl al bestaat vanaf 2011).....

BAM!!! dus de samenwerking met PGGM op het gebied van infrastructuur wordt verder uitgebreid, ofwel gespaarde pensioengelden worden aangewend om de klimaatverandering verder aan te jagen.

Met een geldinjectie van 125 miljoen kan PGGM ook BAM projecten buiten de EU financieren....

Eén en ander terwijl het aantal files drastisch is afgenomen en men ook na de Coronacrisis thuiswerken wil blijven inzetten tegen filevorming.....

PGGM kan klanten beter bedienen door identificatie met spraakherkenning -  Telecats Een 'mooi' peperduur designgebouw (betaald met gespaarde gelden van leden), waar het logo (met vogel) doet vermoeden dat PGGM een 'groen fonds' is.....

Toch 'fijn' dat een pensioenfonds de gespaarde gelden van haar leden wil misbruiken om de aarde voor een flink deel onbewoonbaar te maken en de natuur te vernietigen...... Dit nog buiten het feit dat alleen in Nederland al 18.000 mensen op jaarbasis jaren eerder overlijden als gevolg van langdurige auto-uitstoot inademing en dat na een akelig ziekbed...... Ofwel ook op dat gebied draagt PGGM haar (graf-) steentje bij, kijk en dat scheelt weer een berg uitgekeerde pensioengelden, ofwel: 2 vliegen in 1 klap!! (overigens loopt jaarlijks een groot aantal kinderen long- en/of luchtwegklachten op door diezelfde uitstoot....) Nu is het wel zo dat de PGGM een pensioenfonds is voor de zorg, kortom PGGM zorgt er met haar asfaltinvesteringen voor dat er genoeg blijft te doen in de gezondheidszorg!! (PGGM: Pensioenfonds voor Gezondheidszorg, Geestelijke en Maatschappelijke belangen)

Wat een wereld........

Het volgende bericht over deze zaak komt van DeBeurs.nl:

BAM breidt publiek-private-samenwerking met PGGM uit

Gepubliceerd op 23 november 2020 08:27

Aan de slag bij BAM: kansen voorbij de horizon | Koninklijke BAM Groep /  Royal BAM Group

Koninklijke BAM Groep voor het koninklijk asfalteren van Nederland

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM en pensioenuitvoerder PGGM breiden hun bestaande samenwerking op het gebied van publiek-private projecten verder uit. De deal leidt voor BAM tot een toename van het eigen vermogen met circa 125 miljoen euro, inclusief een herwaardering van het aangehouden aandelenbelang van BAM naar de marktwaarde.

PGGM Infrastructure Fund wil een belang van 50 procent nemen in BAM PPP, dat in Europa actief is met het ontwikkelen en managen van pps-concessies. Daarmee kan de bouwer met de projecten naar eigen zeggen ook uitbreiden naar landen buiten de Europese thuismarkten.

Met de overeenkomst is een bedrag van circa 130 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag bestaat uit een vergoeding van circa 100 miljoen euro bij de afronding van de deal en een aanvullende vergoeding indien BAM PPP in de komende jaren specifieke financiële doelstellingen behaalt.

De transactie is onder voorbehoud van een definitieve overeenkomst over de documentatie en enkele goedkeuringen en wordt naar verwachting nog dit jaar voltooid. De samenwerking tussen BAM en PGGM werd in 2011 gevormd, via de joint venture BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie.

===========================================

PPS(-concessies): Publiek Private Samenwerking (consessiemodel) 

BAM PPP: Public Private Partnership, o.a. een dochterbedrijf van BAM dat in 2006 werd opgezet en bestaat uit (houd je vast): BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A., BAM PPP Investments B.V. Ofwel niet in 2011 begon de samenwerking van PGGM met BAM, maar al in 2006!!  

Voor meer berichten over pensioenfondsen, pensioen, klimaatverandering, luchtvervuiling en/of autorijden, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten