Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 november 2020

ECB waarschuwt hypocriet dat de banken de stroppenpotten moeten vullen

De Europese Centrale Bank (ECB) die het uitlenen van geld door banken bijna gratis maakte door het rentepercentage op nul te zetten en zelfs het gore lef had om Nederland te kapittelen voor een te hoge rente op staatsleningen (zo meer: pensioenfondsen in de problemen door ECB rentebeleid), waarschuwt nu voor slechte leningen...... ha! ha! ha! ha!

Banken kunnen geld lenen bij de ECB en krijgen daar nog net geen bonus voor, dit om uitlenen van geld door en voor banken aantrekkelijk te maken en dan komt de ECB met een waarschuwing voor slechte leningen, hoe hypocriet wil je het hebben? (uiteraard is e.e.a. het gevolg van de Coronacrisis, die al lang ook een financiële crisis is en veel bedrijven naar een faillissement drijft, zelfs nadat ze al kapitalen aan staatssteun hebben ontvangen....).........

De ECB heeft zo goed als niets gedaan om de banken te dwingen de al veel te lage kapitaalbuffer (want dat is in feite de stroppenpot van een bank) van 3% aan te houden...... Deze buffer daar banken met honderden miljarden euro's moesten worden gered tijdens de bankencrisis....... Volgens deskundigen is zelfs een buffer van 30% twijfelachtig, mocht er weer een bankencrisis plaatsvinden als in 2008..... We mogen nog blij zijn dat een bank als ABN Amro slechte resultaten heeft geboekt in de VS, anders had je gegarandeerd gezien dat deze bank eigen aandelen had ingekocht, zoals het in 2007 in aanloop van de bankencrisis heeft gedaan...... (door het inkopen van eigen aandelen wordt er zwaar ingeteerd op de kapitaalbuffer van banken en grote bedrijven, waardoor deze in een crisistijd de grote kans lopen failliet te gaan.....) 

Berenberg (een bedrijf voor adviezen op de aandelenmarkt) stelde in februari dit jaar dat ING zo goed in de slappe was zat en dat het in 2021 eigen aandelen zou kunnen inkopen...... Uiteraard zal de situatie er nu minder rooskleurig uitzien, al is daar voor een leek moeilijk de vinger achter te krijgen, de eerste internet pagina's na het invoeren van een vraag over de financiële situatie van het bedrijf, staan vol met advertenties van ING, werkelijk niet één bericht van een andere organisatie of bedrijf.......

De ECB stelt zelfs dat de gemiddelde EU bank minder geld in de stroppenpot heeft dan voor de bankencrisis van 2008...... Hoe is dat mogelijk? Kortom de ECB heeft zitten slapen, zoals de centrale banken van de afzonderlijke EU-lidstaten geen bliksem hebben gedaan, al zou Nederland het relatief goed doen, ook al is de buffer meestal maximaal de veel te magere 3%.......

Uitglijder Lagarde zendt schokgolf door financiële markten - Business AM

De arrogante feeks Lagarde, voorzitter van de ECB

Nogmaals: de ECB is uiterst hypocriet met haar waarschuwing, maar wat wil je met de disfunctionerende kwaadaardigheid Lagarde aan het roer??? (die voor haar huidige functie werkte bij misdaadorganisatie IMF.....)

Trouwens waarom worden banken niet meer gecontroleerd middels de stresstest??

ECB waarschuwt banken dat stroppenpotten voller moeten

Gepubliceerd op 25 november 2020 12:48

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Europese banken moeten er rekening mee houden dat ze nog meer geld opzij moeten zetten voor leningen die mogelijk niet meer terug worden betaald. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde dat de kans toeneemt dat bedrijven in de problemen komen zodra de overheidssteun vanwege de coronacrisis ophoudt.

De hoeveelheden geld die Europese banken in de stroppenpot hebben zitten, zijn lager dan in vorige crises en ook lager dan bij Amerikaanse branchegenoten, stelde de ECB in een rapport over de financiële stabiliteit. Dat komt deels omdat Europese overheden en de centrale bank het risico op faillissementen hebben beperkt met steun aan bedrijven, maar wordt volgens de ECB ook veroorzaakt door een lage winstgevendheid van banken die daardoor simpelweg niet meer geld opzij kunnen zetten.

Te langdurige coronasteun levert ook risico's op voor de bankensector, meent de ECB. Daardoor zou op de lange duur onzekerheid over de houdbaarheid van schulden kunnen ontstaan.

=================================================

Voor meer berichten over de ECB, Lagarde, de bankencrisis, IMF, kredietverlening en/of stress-test banken, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht. Ik heb ook het label 'schuldenlanden' toegevoegd, dit waren de Zuid-Europese landen die door de banken uit ons deel van Europa vol werden gepropt met leningen op de pof, terwijl een kind kon weten dat dit fout zou gaan en zo gebeurde met de bankencrisis van 2008, neem een land als Griekenland, dat in feite wordt geregeerd door de Europese Commissie, de ECB en het IMF, een schande van enorme proporties >> niet de banken werden gestraft voor hun totaal onverantwoordelijk handelen, maar het Griekse volk.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten