Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 november 2020

Nederland grootste importeur van fout paardenvlees uit Argentinië

Paardenvlees eten is wat mij betreft even fout als het eten van elke andere soort vlees, 'maar goed' er zijn zelfs op dit punt gradaties in hoe ernstig de marteling is voor de dood van weerloze dieren en dit is er alweer één van de ergste soort....... (hoewel het bepaald niet de eerste keer is dat hier aandacht voor wordt gevraagd; triest dat er op dit soort gebied maar weinig verandert.....)


Hier nogmaals een petitie van Dier&Recht om te stoppen met de import van paardenvlees uit Argentinië, lees en teken deze ajb en geeft het door!! (jammer dat men Uruguay niet heeft meegenomen in de petitie, daar gebeurt precies hetzelfde)

Nederland grootste Europese importeur van fout paardenvlees uit Argentinië

Onderzoek in Argentijnse slachthuizen toont aan dat daar structureel gestolen, gewonde en verwaarloosde paarden worden geslacht onder gruwelijke omstandigheden. Wetgeving voor dierenwelzijn ontbreekt of wordt niet gehandhaafd. Dierenorganisaties roepen op tot een Europees importverbod. Nederland is de grootste importeur van Argentijns paardenvlees.


Grove misstanden paardenslachthuizen

In Argentijnse paardenslachthuizen worden paarden gehouden en geslacht onder extreem dieronvriendelijke omstandigheden. Het gaat om ernstig kreupele, gewonde paarden, hoogdrachtige merries, zieke en uitgemergelde dieren. Paarden die niet zelfstandig kunnen staan, worden in vrachtwagens gesleept en ‘s nacht bij de slachthuizen gedumpt. Er is geen enkele diergeneeskundige zorg, veel dieren sterven nog voor de slacht en paardenkadavers liggen hoog opgestapeld naast de levende dieren. De slachthuizen frauderen op grote schaal met de herkomst van dieren en slachten ook gestolen paarden. Het nieuwe onderzoek is uitgevoerd door de Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zürich.

Nederland grootste importeur

Het paardenvlees van de Argentijnse slachthuizen wordt volop geïmporteerd door Europa, Nederland is zelfs de grootste importeur. Paardenvlees wordt veel verwerkt in snacks. Groothandels en producenten van vleessnacks zijn niet transparant over de herkomst van dit paardenvlees, dat veelal van buiten Europa komt.

Oproep

Europa draagt al jaren bij aan de ernstige dierenmishandeling en fraude in de Argentijnse paardensector. De dieren worden gehouden, vervoerd en geslacht op een wijze die volledig in strijd is met de Europese wetgeving. De EU houdt vrijwel geen toezicht.

Frederieke Schouten, dierenarts en directeur van Stichting Dier&Recht: “Zelfs mét onze Europese welzijnswetgeving krijgen we in Europa nog meer dan genoeg dierenleed op ons bord. Als Europa zichzelf en haar regels serieus neemt, dan stoppen we per direct met de import van dit verschrikkelijke vlees.”

Internationale dierenwelzijnsorganisaties roepen met een petitie op tot een importstop van paardenvlees uit Zuid-Amerika.

image



 

Frederieke Schouten

Directeur

frederieke@dierenrecht.nl

020 280 78 06
06 48 92 68 89

 ================================

Zie ook: 'Paarden zwaar mishandeld voor de intensieve veehouderij.........'

'Nederland grootste vleesimporteur van gemartelde paarden.......'

'Bloedboerderijen en PMSG, of de vreselijke marteling die veel merries in Zuid-Amerika ondergaan.....'

Rapport 'Vlees van ernstig mishandelde paarden uit Zuid-Amerika wordt nog altijd in Nederland verkocht'

Foodholland.nl - Internationale dierenwelzijnsorganisaties roepen op tot importstop paardenvlees uit Zuid-Amerika 

'Wilde paarden worden in de VS op grote schaal afgeschoten, nu nog de bizons uitmoorden.......'

'Paardenmarkt Hedel is een hel voor de dieren'

'Stop eenzaamheid paarden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten