Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 november 2020

Nertsen weg: geen andere dieren op de plaatsen waar die bedrijven stonden

De nertsenhouders, psychopathische dierenmishandelaars, worden schadeloos gesteld met maar liefst 100 miljoen euro (!!!), van door ons bij elkaar gebracht belastinggeld, daar de arme dieren die ze groot en doodmartelen moeten worden vermoord vanwege het Coronavirus......... In 2011 constateerde men dat de nertsenfokkerijen de 5 jaar daarvoor (dus vanaf 2006) met een kleine 50% waren toegenomen*, terwijl men ook toen al wist dat het fokken van nertsen zou worden verboden...... Kortom toen al begon men zo'n hel voor dieren om uiteindelijk schadeloos te kunnen worden gesteld met belastinggeld!!! (ronduit misdadig!!)

Je kan er donder op zeggen dat men andere dieren op die plek zal gaan martelen, immers de 500 miljoen dieren die hier op jaarbasis worden groot en doodgemarteld zijn nog lang niet genoeg voor geteisem dat zich boer durft te noemen...... Hoorde vanmorgen op Radio1 een boer die in de buurt van een natuurgebied zit en in feite gesloten zou moeten worden vanwege de hoge stikstofuitstoot door zijn bedrijf...... Deze plork stelde niet akkoord te gaan met een uitkoop (ondanks een ruime schadeloosstelling), anders dan dat hij elders een nieuw boerenbedrijf mag beginnen, wat niet mag als je als boer wordt uitgekocht en dan stelt men dat boeren weinig verdienen.........

Compassion in World Farming is een petitie gestart om tegen te gaan dat er op de vrijgekomen plekken andere dieren zullen worden gehuisvest in wat voor een mens niet anders kan zijn dan de hel op aarde, en dat is het zeker voor de arme dieren die er geen benul van hebben wat hen allemaal zal overkomen in hun al veel te korte leven in schandalig kleine kooien.....

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door (en doe het snel, de Tweede Kamer vergadert hier a.s. maandag al over!!)

Actie: geen andere dieren in plaats van nertsen

Compassion in World Farming noreply@ciwf.nl

Nertsenhouderijen worden binnenkort verboden in Nederland. Goed nieuws voor de nertsen, maar wat gebeurt er op de plekken waar de houderijen sluiten? We moeten nú voorkomen dat er andere dieren in de plaats voor terugkomen.

Aanstaande maandag vergaderen de Tweede Kamerleden hierover. Laat hun nu weten wat jij ervan vindt en teken de petitie.

Ik teken

Zie hoe smerig het gaas aan de zijkant van dit hok is en dan worden deze dieren nog bij elkaar gehouden, maar dat zal wel zo zijn daar het jonge dieren zijn (meestal zit er maar één nerts in een smerige kooi......)

Omdat nertsen besmet kunnen raken met het coronavirus en het aan mensen kunnen doorgeven, moeten de houderijen snel dicht. De regering trekt meer dan 100 miljoen euro uit als compensatie voor de nertsenhouders om de bedrijven te slopen of om te bouwen. Dat zou betekenen dat er in plaats van nertsen nu bijvoorbeeld konijnen in kooitjes gehouden kunnen worden.

In Nederland zitten al veel te veel dieren opgesloten in de vee-industrie. Dat is niet alleen een ramp voor de dieren, maar ook een gevaar voor milieu, natuur en gezondheid. Wij vinden daarom dat het sluiten van de nertsenhouderijen niet mag leiden tot de komst van andere vormen van vee-industrie.

Den Haag moet daar nu voor zorgen. Vind jij dat ook? Teken dan nu.

Ik teken voor de dieren

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

 


Annemarie Brijder
Campaigner

PS Er is weinig tijd, dus teken nu en vraag je vrienden hetzelfde te doen! Aanstaande maandag bieden we de handtekeningen aan de Tweede Kamer aan. Hoe meer stemmen, des te groter de impact. Dankjewel!

=====================================

* Zie: 'Het menselijke gezicht van de beul, of hoe verkoop je nertsenleed'

Zie ook: 'Brekend nieuws: in de Tweede Kamer is de motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren aangenomen: nertsenfokkerijen gaan dicht!!!'

'Nertsenfokkerijen per direct sluiten vanwege onnoemelijk dierenleed en het risico op COVID-19 besmettingen'

'Nertsenfokverbod 2024, tot die tijd mogen nog eens 25 miljoen nertsen na een akelig leven worden vermoord

'Nertsen folteraar Wim Verhagen over de goede zorg voor deze arme dieren......'

'Dierenmishandeling van nertsen'

'Dierenmishandeling van nertsen 2'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten