Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 18 augustus 2019

Nertsenfokverbod 2024, tot die tijd mogen nog eens 25 miljoen nertsen na een akelig leven worden vermoord

Beste bezoeker het is weer eens zover: men stelt op termijn een verbod in en tot die tijd mag men zaken blijven doen die zelfs de volksgezondheid ernstig schaden, zoals het verbod op het kankerverwekkende glyfosaat, waarmee ook nog eens insecten worden uitgeroeid, althans het derde deel aan insecten dat we nog over hebben sinds dergelijk gif werd geïntroduceerd in de 70er jaren van de vorige eeuw.......

Dit keer betreft het een verbod op het zwaar mishandelen van nertsen, ofwel het nertsenfokverbod. Een verbod dat in 2024 zal ingaan, dit verbod kwam tot stand nadat organisaties als Bont voor Dieren grote campagnes voerden tegen het misbruik van deze mooie dieren. Hoe is het dan mogelijk dat men niet onmiddellijk een verbod instelt op het fokken van deze arme dieren van wie het leven in veel te kleine hokken een hel op aarde is...?? Alsof je rk priesters zegt dat een verbod op misbruik van kinderen over 5 jaar ingaat......

Daarover gesproken: doordat deze termijn van bijna 4,5 jaar in acht wordt genomen, zullen de ziekelijke psychopaten die zich nertsenfokker noemen, geen enkele verbetering aanbrengen om het dierenwelzijn nog enigszins verbeteren, integendeel men zal nog verder bezuinigen op diervriendelijke maatregelen....... Eén en ander blijkt wel uit een notitie van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE), waarin men zich beklaagt over te nemen verbeteringen waarmee het dierenwelzijn zou zijn gediend, terwijl het fokverbod in het verschiet ligt, daarom eiste de NFE compensatie van de overheid, een eis die werd afgewezen........ 

De voorzitter van de NFE, opperschoft Wim Verhagen, zei over het voorgaande het volgende: "Zeer teleurstellend. Eerst moesten we voldoen aan milieueisen. Toen aan welzijnseisen. En vervolgens moesten we de strijd aanbinden met ethiek, maar daar kun je je bedrijf niet op aanpassen........" Het gore lef!!!

Trouwens, gesproken over goor lef: de dierenbeulen die zich nertsfokkers noemen, kregen ongelijk van de Hoge Raad toen men daar het nertsenfokverbod aanvocht. Daarop ging dit psychopathisch geteisem naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, daar men stelde dat de mensenrechten van de dierenbeulen werden aangetast door het fokverbod...... ha! ha! ha! ha! Gelukkig kreeg dit geteisem ook daar de deksel op de neus.

Niet alleen is het een schande dat dierenbeulen tot 1 januari 2024 nog eens 25 miljoen nertsen mogen grootmartelen en vermoorden, maar dit geteisem krijgt bovendien de kans hun kooien te verkopen aan Oost-Europese landen, die schijt hebben aan dierenwelzijn, sterker nog, het is niet ondenkbaar dat deze dierenbeulen hun bedrijf overplaatsen naar oostelijke EU-lidstaten, of zelfs naar landen buiten de EU....... Zo werden eerder de Nederlandse legbatterijen, de hel voor kippen, verkocht aan vooral Oost-Europese landen.......

Lees de volgende oproep van Bont voor Dieren, waarin ook (in deze intensieve diermishandeling) de waardeloze inspecties van de NVWA aan bod komen en zegt het voort:

Help de nertsen!


Over 4,5 jaar gaat het nertsenfokverbod in. Tot het zover is, mogen de Nederlandse nertsenhouders nog 25 miljoen nertsen doden voor hun vacht. Een onvoorstelbaar groot aantal.

Ik maak mij ernstig zorgen om deze dieren. Door het naderende verbod investeren de nertsenhouders niet meer in dierenwelzijn. Daarnaast worden nertsen onder de meest vreselijke omstandigheden geëxporteerd naar het buitenland.

Bont voor Dieren zet zich in voor deze nertsen. Wij hebben het ‘Meldpunt Nertsenfokkerij en Transportgelanceerd. Hiermee wordt iedereen opgeroepen om misstanden aan ons door te geven. Dankzij de meldingen kunnen wij handhavingsverzoeken indienen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vaak is dit niet voldoende en is er ook een gang naar de rechter nodig. Deze procedures kosten veel geld. Steun de nertsen vandaag nog met een bijdrage. Dan kunnen wij op blijven komen voor deze 25 miljoen dieren in de Nederlandse bontindustrie.


Met de meldingen kunnen wij de NVWA dwingen het betreffende bedrijf te controleren. Dit kan leiden tot handhaving en hopelijk sluiting, indien de overtredingen ernstig genoeg zijn.

De afgelopen jaren hebben we, samen met Animal Rights, met succes handhavingsverzoeken ingediend en rechtszaken gevoerd. Dit heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de NVWA in 2018 alle verwaarloosde nertsen van een oude en vervallen nertsenhouderij heeft gehaald. 

Kunnen de nertsen rekenen op jouw hulp? Namens de dieren bedankt.

Met diervriendelijke groet,

Natalie Wanga,

directeur Bont voor Dieren.
===========================
Zie ook:
'Nertsen folteraar Wim Verhagen over de goede zorg voor deze arme dieren......'

'Dierenmishandeling van nertsen 2'

'Dierenmishandeling van nertsen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten