Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 december 2012

Dierenmishandeling van nertsen 2

De nertsenfokkers trekken de laatste week behoorlijk aan de bel, dit n.a.v. het besluit, de nertsenhouderij per 2024 te verbieden*. Zo liet de vertegenwoordiger van de nertsenhouderij in Nederland, Verhagen vanmorgen nog eens in de Tros Nieuwsshow weten, ook dat hij een groot dierenliefhebber is en dat er niets mis is met de nertsenfokkerij in Nederland. Bastaard Verhagen heeft een passie voor dieren, zo liet hij ten overvloede nog eens weten, op gebied van diervriendelijkheid doen 'wij' dat beter dan welk ander land dan ook, alleen Denemarken kan zich meten met Nederland.

Een groot deel van de nertsenfokkers, bijna 50%, is minder dan 7 jaar geleden hun bedrijf gestart, dat geeft nog eens aan wat een geteisem dit tuig is, het was toch minstens 12 jaar geleden al te voorzien, dat deze nertsenfokkerij binnen afzienbare tijd verboden zou worden, dan toch een bedrijf starten is speculeren op een grote vergoeding van de overheid, na een verbod*.

In GMN van 11 december jl. (Radio1 rond 9.40u.) was een verslaggeefster op bezoek bij een nertsenfokker. Hij liet haar een schuur zien waarin hij 10.000 nertsen in hokjes hield (dat woord 'hokjes' was van de verslaggeefster) vrouwtjes kunnen met 2 in een hok en voor mannetjes is er een hokje, waar deze alleen in zitten (dat voor dieren, die in het wild grote gebieden bejagen, van een paar vierkante kilometer groot). De trutverslaggeefster vroeg niets over diervriendelijkheid, dat deed deze fokker zelf, hij vergeleek dit houden van nertsen met het houden in een hok van een konijn, een vis in een kom, of het houden van een hond op een balkon in de stad (benieuwd in welke stad hij zoiets zag). Het bont dat hij 'oogst' is voornamelijk bestemd voor de Nederlandse markt, afzetting op 'hippe jassen'.

In het Radio1 Journaal van afgelopen woensdag (rond 9.20u.) was een rentmeester van god, een CDA politicus, te horen, die stelde dat bont een luxe artikel is en dat dit het enige argument tegen de bonthandel is. Voorts was deze rentmeester van god ervan overtuigd, dat de dieren diervriendelijk worden gehouden, m.a.w. zo heeft god dat ooit bedoeld......
Excuus lezer, ik heb geen zin de naam van deze klootzak op te zoeken, het CDA staat bekend om hun pleidooi voor de intensieve martelveehouderij en alle andere takken van 'sport' waarbij dieren worden mishandeld, dat zal geen hond noch verbazen.

*Hier een link naar een eerder bericht in dit blog, waar alles nog eens op een rijtje wordt gezet, en waar bepaald niet alleen de 'luxe wrevel' ter sprake komt: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2011/05/het-menselijke-gezicht-van-de-beul-of.html

De tijd van jagers verzamelaars ligt al ver achter ons, deze beestachtige, barbaarse handel, zou met onmiddellijke ingang verboden moeten worden, niet per 2024, een grof schandaal!
De nertsenhouders zou men een vergelijkbare ruimte moeten geven, als zij 'hun' dieren gunnen, en dan wel 5 jaar lang, kijken wat ze na die tijd over diervriendelijkheid zeggen.....


2 opmerkingen:

  1. ik heb lekker een bondjas van wel 250 nertsennnnnnn!! G

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,

    ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! echt leuk! Of bedoelt u, dat u een jas heeft die bestaat uit het bont van 250 nertsen, dat zou betekenen, dat u ongeveer 5 meter groot bent en u minder anoniem bent, dan u denkt. Mocht u echt een jas met nertsenbont hebben, dan wens ik u alle ellende frustraties, angst en pijn in geconcentreerde vorm toe, van het gezamenlijk aantal nertsen, die in uw jas zijn verwerkt, vermenigvuldigd maal 20 en dat voor de periode die u nog te leven heeft.
    Dank voor uw opbouwende reactie!
    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen