Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 30 december 2012

Van der Laan nog even vakkundig de reet schoongelikt

Vanmiddag was de Amsterdamse burgemeester van der Laan, de uitzending lang te gast in Buitenhof. Nog even een flink portie propaganda, voor de man die op de reservebank van de Tweede kamer zit, mocht de achterban van de PvdA uit de comateuze slaap ontwaken, waarin het al sinds de verkiezingen verblijft. Na dit ontwaken kan je verwachten, dat deze achterban eindelijk in opstand komt, tegen het neoliberale beleid van de PvdA in Rutte 2.

Voor de vorm maakte presentator Driehuis nog wat kritische opmerkingen, maar niet te veel natuurlijk, de VARA is het propaganda orgaan van de PvdA en Driehuis werkt nu eenmaal voor de VARA. Veel suf gelul over de verslavende werking van cannabis en de schade aan de hersenen, zoals sommige 'deskundigen' beweren, deskundigen die geen rekening houden met de gevolgen van het roken van tabak voor die hersenen en die het steevast hebben over 'alcohol en drugs', alsof alcohol niet een gevaarlijke, verslavende harddrug is, die de maatschappij letterlijk en figuurlijk ongelofelijk veel schade toebrengt. Van deze deskundigen kan je niet verwachten, dat zij rekening houden met het feit, dat jongeren onder de 18 die blowen, voor 95% begonnen met alcohol en de consumptie van deze harddrug stevig doorzetten, ook als zij een joint roken. Veel geouwehoer over het blowen op het schoolplein, zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/12/amsterdams-blowverbod-op-schoolpleinen.html
Van der Laan benadrukte, tussen neus en lippen door, dat Amsterdam ook op het terrein van alcohol bezig is, ha! ha! ha! ha! Geen slijters rond de scholen, of een Albert Heijn, die geen alcohol mag verkopen? Of zou er op de Amsterdamse schoolpleinen ook gezopen worden? Het wordt hoogtijd voor de inspectie van het onderwijs, de loep te richten op Amsterdamse schoolpleinen!

Driehuis begon nog even over de vele reizen die van der Laan naar het buitenland maakt, daar was deze zichtbaar blij mee. Volgens van der Laan hebben wij een open samenleving, die ook interesse heeft in bezoekende buitenlanders, ja als ze maar niet blijven, tenzij ze schat hemelrijk zijn. Driehuis vroeg niet naar de kosten van al die reizen. Van der Laan prees Nederland nog eens, voor het aantrekken van zoveel interesse van buitenlandse ondernemers, niets over de belastingontduiking van veel buitenlandse bedrijven, die hier gefaciliteerd worden middels brievenbusmaatschappijen, logisch dat buitenlandse bedrijven extra belangstelling hebben voor Nederland. Bovendien, en dat is waarschijnlijk het belangrijkste, is onze centrale ligging en natuurlijke 'infrastructuur' (rivierendelta) voor de import en export van goederen in Europa.

Als echte burgervader vindt van der Laan een vuurwerkverbod onzin. Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat de burgemeester ook zorg heeft voor de gezondheid* van de burgers, als je met oud en nieuw 2 uur buiten staat, krijg je meer troep binnen, dan je in een heel jaar, bij 8 uur meeroken, inademt. Dat burgemeesters schijt hebben aan het milieu, zal tegenwoordig geen hond nog verbazen, op dat gebied in samenhang met vuurwerk, hoef je van van der Laan, dan ook al helemaal niets te verwachten.

En Driehuis? Ik neem mijn woorden van een paar weken terug, waarin ik zijn presenteren van Buitenhof waardering gaf....

*Dan heb ik het nog niet over de geestelijke gezondheid van bijvoorbeeld ouderen. Het geknal begint in achterstandwijken al eind oktober!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten