Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 december 2012

Godsdienst weer eens hip

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker, 'filosofen en opiniemakers' die het geloof aanprijzen met woorden als: zonder het mystieke en samenbindend vermogen van religies, redden we het niet in de huidige maatschappij, met religie de harmonie terug in de maatschappij. Het lijkt wel of we weer in het eind van de 60er jaren zijn beland.

Sodemieter godverdomme op met die kul, monotheïstisch religies misbruiken algemene, voor een stabiele maatschappij bedoelde waarden en normen (zoals: niet stelen, of moorden), zonder welke een maatschappij niet kan functioneren, om propaganda te bedrijven voor hun (verzonnen) religie. Ze gaan zelfs zover, dat ze stellen, dat deze waarden en normen een uitvinding van hun ware god of profeet zijn, terwijl deze waarden en normen al ver voor dit soort godsdiensten bestonden in vroege beschavingen .
Ja en als je de ware god aanhangt, mag je ook voor deze god anderen onder de duim houden, (godsdienst)wetten opleggen en desnoods over de kling jagen, wat in de geschiedenis dan ook veelvuldig voorkomt en nog steeds voorkomt. Nee, we zitten echt te wachten op een bekrompen, door godsdienstwaanzinnigen bevolkte maatschappij, wat een harmonie zal dat geven, je kan godverdomme net zo goed pleiten voor de eerste beste politiestaat.....

Daarnaast, kijk eens naar de hypocrieten in christelijke of moslimpartijen, die voor macht hun moeder nog verkopen en dikke schijt hebben aan het 'door hun god geschapen milieu'. Dan lul ik nog niet eens over het kindermisbruik, kindermishandeling en het hersenspoelen (= ook mishandeling) van kinderen, de schofterige behandeling van vrouwen, enz., binnen het kader van religies........

2 opmerkingen:

  1. Je kunt inderdaad enorm zeiken. Gelukkig ben je hier God, immers jij weet alles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geachte Anoniem,

      dank voor uw opbouwende reactie, u laat duidelijk weten, dat u begrijpt, wat ik wil zeggen met mijn kritiek op kwaadaardige sprookjes, die al veel te veel mensenlevens hebben gekost.
      Maar nogmaals mijn dank voor uw reactie,
      met vriendelijke groet,

      Verwijderen