Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 30 december 2012

Donner heeft Raad van State omgevormd, tot promotie-orgaan van het ongebreideld ondernemersschap

CDA kakzever Piet Hein 'godverdomme' Donner heeft in de korte tijd, dat hij vicevoorzitter van de raad van State is, dit orgaan omgevormd, tot een orgaan, dat alle belemmeringen voor het bedrijfsleven opruimt. Of het nu gaat om de omstreden aanleg van wegen, de intensieve martelveehouderij, of zoals de afgelopen week bleek, de financiële wereld, de Raad van State laat keer op keer zien, dat het de kant van het ongebreideld ondernemerschap kiest.

Wat bracht de Raad van State deze week naar buiten? De Raad is het niet eens met de beperking van de hypotheken, tot 100% van de waarde van de woning, zoals door Rutte 2 besloten. In plaats van vraagtekens te zetten bij deze 'beperking', immers die 100% is nog minstens 50% te veel, daar de huizen nog steeds minstens 50% te hoog zijn gewaardeerd, dit is te danken aan de bouwmaffia, wethouders die grond als goud hebben verkocht, de hypotheekrenteaftrek (de landelijke politiek) en als laatste de hypotheekverstrekkers en financiers van bouwprojecten, de financiële wereld dus. M.a.w. de Raad van State vindt het normaal, dat men hypotheken verstrekt, die meer dan 100% boven de waarde van een woning gaan (als je stelt, dat een huis, dat op 3 ton wordt geschat, maar 1,5 ton waard is, is de overwaarde 100%). Dat door dit soort hypotheekverstrekking de huidige crisis is ontstaan, weliswaar in de VS, interesseert de Raad niet, welnee, we doen net of de huizenbubbel hier wel kan overleven, terwijl er steeds meer signalen uit het buitenland komen, dat men daar grote vraagtekens zet, bij de gigantische hypotheekschuld van 700 miljard euro, iets dat kan uitmonden in een afwaardering van onze 'aaa' status. Deze week kon de Nederlandse staat vanwege deze status, bijna voor niets geld lenen, als deze status afgewaardeerd wordt, zullen de krantenkoppen een stuk minder lovend zijn. Als de Raad van State echt ballen had gehad en voor het belang van de burger was opgekomen, had het juist grote vraagtekens gezet bij de volkomen ontoereikende maatregelen, die Rutte 2 heeft genomen op de koophuizenmarkt, nee de Raad wil gewoon in stand houden, wat vele economen als een gedrocht zien en dat in de praktijk bewezen grote rampen kan veroorzaken......
Ach, en de financiële problemen, die daardoor ontstaan wentelen 'we' gewoon af op de grote onderlaag, die voor het grootste deel in huurwoningen is gehuisvest, dat is intussen al gebeurd en kan best nog een paar keer uitgevoerd worden, geld zat bij die groep!

Voorts bekritiseerde de Raad van State deze week, het besluit van de regering bankmedewerkers een eed te laten afleggen, maakt 't allemaal uit, gaat u maar lekker door met kloten en tussen de mazen van de wet door de boel belazeren. Volgens de Raad van State, zijn alleen de raden van bestuur van de banken verantwoordelijk voor het gevoerde beleid, niet de medewerkers die handtekeningen zetten onder inferieure transacties en idem dito financiële producten, die de banken aan de rand van de afgrond brachten of kunnen brengen, of daar zelfs overheen duwen. Dat die raden van bestuur niet op hun verantwoording zijn af te rekenen, anders dan middels ontslag, zal de leden van de Raad van State, aan de vieze reet roesten. En net als bij het vorige punt, de hypotheekverstrekking: als het fout gaat, hebben we de grote onderlaag nog, die nu al ligt leeg te bloeden, door alle bezuinigingen en kutmaatregelen die Rutte 1 en 2 ondernam en onderneemt (zoals de BTW verhoging per 21 oktober van dit jaar). Uitkleden en als dat niet meer kan, kunnen 'we' ze altijd nog villen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten