Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 december 2012

Ballast Nedam deed zelf aangifte

Ballast Nedam heeft met het OM een schikking getroffen in een fraudezaak, het bedrag dat Ballast Nedam betaalt is 17 miljoen euro. Nou, 17 miljoen? Nee, 5 miljoen, daarnaast geeft B.Nedam een vordering van 12,5 miljoen op, die het bedrijf had ingesteld op de belastingdienst, of die vordering ook maar enige kans van slagen had, wordt in de berichten niet genoemd. Trouwens de berichtgeving gistermiddag op de radio, sprak zonder voorbehoud van 17 miljoen. Men sprak in diezelfde berichtgeving over het betalen van steekpenningen, een net woord voor omkoping. Uitgebreidere berichtgeving spreekt over 'onjuiste vastlegging en niet-transparante betalingen....' ha! ha! ha! is dat even een mooie formulering voor fraude, terwijl fraude eigenlijk een mooi woord is voor zwaar misdadig gedrag.

Dezelfde berichtgeving gistermiddag meldde, dat B.Nedam zelf aangifte heeft gedaan. De waarheid is, dat de belastingdienst om informatie vroeg over bovenstaande zaken, waarna B.Nedam een eigen onderzoek startte en tegen de betreffende eigen personeelsleden, van de buitenland divisie, aangifte deed. Let wel, het ging hier om zaken uit de jaren 1996 tot 2003, dan pas in 2011 aangifte doen, als de belastingdienst loopt te wroeten, is wel extra verdacht en hypocriet.

Ach ja, Ballast Nedam is onderdeel van de bouwmaffia, u weet wel de lui, die de Nederlandse staat en haar burgers voor honderden miljarden hebben opgelicht (tegen een boete van 3 keer niets en een paar taakstraffen, opgelegd na de grote bouwfraude onderzoeken uit het begin van deze eeuw). De bouwmaffia is één van de veroorzakers van de belachelijk hoge huizenprijzen en de vele peperdure, leegstaande kantoorgebouwen. Benieuwd voor hoeveel miljoen de Nederlandse staat, eventuele buitenlandse overheden en burgers her en der, met deze laatste zaak zijn opgelicht, want daar spreekt bij mijn weten, niet één bericht over...............

'Misschien' een idee voor het OM eens wat meer mensen op de bouwmaffia te zetten, i.p.v. oude mensen te controleren op misschien wel meer dan 2 dagen per week samenzijn, of de inzet op bijstandstrekkers, die een tientje per maand bijverdienen, of de zinloze strijd tegen softdrugs, het gaat bij de bouwmaffia immers om vele miljarden  euro's, naast bijzonder foute bestuurders en ambtenaren.
De bouwfraude ligt niet achter ons, die is nog dagelijks aanwezig, zoals de nieuwsberichten maar al te vaak melden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten