Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 december 2012

Muzikaal recept tegen bezuinigingen en de vernieling van de economie door Rutte 2

Hier jouw geneeskrachtig recept, waarmee je opkomende agressie, v.w. de smerige maatregelen van Rutte 2, in banen kan leiden (maar niet om het te vergeten, laten we hopen, dat de Nederlander eindelijk eens stopt met stemmen op figuren, die de boel dag in dag uit belazeren en de zwaksten pakken alsof het miljonairs zijn).

Vandaag begint de dokter met het concert van Muddy Waters in The Checkerboard Lounge gaf op 22 november 1981, een geweldig concert, waar de Stones beter weg hadden kunnen blijven. Jullie Azijnpisser heeft dit concert op dvd opgenomen, en zag dat Jagger opkwam in een trainingspak, iets dat door de oude blueshelden niet 'zo' werd gewaardeerd, daar zij voor het grootste deel in armoede opgroeiden en bij een beetje succes, zich een pak lieten aanmeten. Voor deze artiesten was het een belediging als je je niet kleedde naar je inkomen, ok, ik vind dat misschien ook belachelijk, maar in dit geval hou je je aan de wensen van de 'gastheer'. Overigens werden artiesten als Waters gedwongen met succesvolle witte bluesjongens te spelen door hun platenmaatschappij, iets waar de meesten de pest aan hadden. Maar eerlijk is eerlijk het was een mooi concert. Het geheel is op cd en dvd uitgebracht. Ook uit 1981 het album 'BGM' van het Japanse Yellow Magic Orchestra. Prachtige hoekige psychedelische elektronica, nogmaals pwachjtichj! Verder op het jaren 80 pad met 'Fiction Tales' van Modern Eon, obscure muziek met 'duistere' surfgitaren, jammer dat deze band nooit echt doorbrak, volkomen onterecht zoals je hoort. Hoofdgerecht: The Incredible Fred Banana Combo met 'FBC', alweer een jaren 80 band, ditmaal een Duitse band, die evenzo onterecht nooit echt doorbrak. Het nummer 'Krauts' speciaal voor de Nederlandse politieagent ('cops can't shoot straight') weliswaar anders bedoeld, dan door de band bezongen, daar in Nederland een verdachte in veel gevallen, i.p.v. immobiel gemaakt, meteen wordt doodgeschoten, zoals onlangs weer op station Holland Spoor. Arthur Brown's Kindom Come met 'Galactic Zoo Dossier', vervolgt de geneeskrachtige weg, jezus wat een band was dat, later zijn eerste geweldige album met het nummer 'Fire'.
De hoogste tijd voor een 2 delig toetje, eerst Grimes met 'Visions', hoewel van veel latere datum, toch mooi na het album van Arthur Brown, jezus wat is dit goed! Tweede nagerecht: Röyksopp met 'Junior', ongekend (wat een gelul) mooie elektronica uit Scandinavië! Als kers op de pijnstillers: Massive Attack met 'Protection', de geneeskrachtige eigenschappen van dit album zijn féééé-nóóóó-méééé-náááál!

Alles geheel afspelen, op ABN!

Veel Plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten