Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 december 2012

Asscher liegt over de WW dat het gedrukt staat

PvdA nitwit en sufkop de luxe, Asscher was gisteravond te gast bij Nieuwsuur, hij was daar om te spreken over het eerste polderoverleg sinds tijden. Met honderd miljoen extra voor extra werk in de bouw, bijscholing en herintegratie voor ouderen, gaat hij de economie sterk maken, ha! ha! ha! Ach, en de nieuwe cijfers van het CPB, plus de oproep van het hoofd van dat bureau, niet verder te bezuinigen, daar dit de crisis en de krimp zal versterken, kan hij niets, nee hij heeft het CPB niet nodig om te weten hoe het ervoor staat, in het voorjaar ziet hij wel verder. En bezuinigen is wel degelijk nodig, maar extra bezuinigingen komen eventueel in het voorjaar wel ter sprake. Het beleid van Rutte 2 is er op gericht de economie te versterken  en de werkloosheid terug te dringen, ha! ha! ha! ha!. Werkelijk totaal ongeloofwaardig, Rutte 2 is een voortzetting van Rutte 1, dat door de bezuinigingen de werkloosheid op recordhoogte kreeg, een top aantal faillissementen, een economische krimp van nu al meer dan anderhalf jaar, en 1,2 miljoen armen, al roepen de PvdA volksverlakkers nog zo hard, dat Rutte 2 anders is dan Rutte 1. De presentatrice van Nieuwsuur is, zoals hier al vaker gesteld, een mak schaap en kan duidelijk het gedraai en bedrog van Asscher niet van een weerwoord voorzien, laat staan dat ze echt kritische vragen kan stellen (soms vraag je je werkelijk af, of dat een 'niet kunnen', of een 'niet willen' is).

De WW maatregelen zijn nodig, al is het natuurlijk vreselijk als mensen werkloos worden en dan ook nog eens minder aanspraak kunnen maken op WW. Maar als er iemand een beter idee heeft, staat hij daar voor open, zo liet hij weten. Het makke schaap van Nieuwsuur had hem moeten vragen, of de beoogde getallen blijven staan en of de VVD akkoord zou gaan met het terugdraaien van de maatregelen op die WW. Want dat gaat niet gebeuren, ok, hufter Asscher mag hier en daar de schaaf of plakband gebruiken, maar de intentie, minder rechten, een verkorting van de WW duur en minder geld voor de werklozen, moeten overeind blijven, dat is zeker. Met andere woorden, Asscher vindt de staande WW plannen de beste en een alternatief kan alleen goed zijn, als die via een omweg, maar op precies hetzelfde uitkomt, wat Rutte 2 beoogt.

Vanmorgen zat volksverlakker Asscher in het Radio1 Journaal (na 08.30u.),
Daar ging de PvdA schoft verder en stelde, dat er genoeg werk is, voor iedereen. Even de cijfers: op 15 november jl. waren er volgens het CBS 108.000 vacatures. Vandaag maakte het CBS bekend, dat er 552.000 werklozen zijn. Daar worden de 320.000 bijstandstrekkers niet bijgerekend, hetzelfde geldt voor de mensen, die geen bijstand krijgen na dat zij langere tijd werkloos zijn geweest, daar zij met een werkende partner geen recht hebben op een uitkering, of jongeren die geen uitkering krijgen en al een paar jaar thuis zitten, maar zich niet meer laten registreren als werkzoekende. Alles bij elkaar moeten er meer dan één miljoen werklozen zijn, dat kan niet anders.
Maar zelfs met de cijfers, die het CBS hanteert, kan een ieder, die tot 10 kan tellen, weten, dat er niet genoeg werk is voor die werklozen. Daar komt nog bij, dat er altijd een flink aantal vacatures zijn. In de jaren 70 werd dit aantal geschat op 50.000, u snapt, dat 108.000 dan in deze tijd relatief weinig is. Vacatures die blijven bestaan, hoe dat kan? De ene vacature is vervuld en de volgende komt tegelijkertijd weer vrij (al zou er 300 kilometer tussen die vacatures zitten). Mensen worden ziek, verdwijnen na lange ziekte in een uitkering, de periode die dan nodig is, om de ontstane vacature te vullen, ligt gemiddeld op twee maanden. Ditzelfde geldt voor vacatures, die na ontslag (op staande voet) zijn ontstaan, of voor vacatures, die na groei van een bedrijf ontstaan, enz. Daar komt nog bij, dat er bedrijven zijn, die vacatures melden (dat zijn ze verplicht), terwijl ze deze allang intern hebben vervuld, of bijvoorbeeld tuinders, die vacatures melden, maar daar een 'appel en ei' Oost-Europeaan op hebben gezet, zie het mislukte 'Westland bus' project, van de Rotterdamse PvdA wethouder-idioot Florijn. Vandaar dat tuinders die zich hieraan schuldig maken, melden dat de werkloze Nederlanders te beroerd zijn om dat werk te doen, een grove leugen dus.

Het ergste is nog wel, dat Asscher hier alle werklozen, die zich scheel solliciteren wegzet als luie nietsnutten, die niet willen werken. Een schoftenstreek van formaat!!!!

Nog steeds blij met uw stem op de PvdA?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten