Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 december 2012

Sap begreep het niet helemaal

De GroenLinkse neoliberaal, helleveeg Sap, die eerst te zeer op de hamertenen was getrapt, om bij haar afscheid van de 2e Kamer aanwezig te zijn, heeft een interview gegeven, dat vandaag in de Volkskrant staat.
Sap wijt het verlies van GroenLinks bij de laatste verkiezingen aan de beslissing in te stemmen met de Kunduz-missie. Sap realiseerde zich niet, dat ze daarmee de achterban voor het hoofd stootte, die elke steun aan Rutte 1, vanwege het binnenloodsen van de fascistische PVV, afwees, zo liet ze weten. Dit terwijl ze daar toentertijd uit en te na op is gewezen en ze dat zelf van nul en generlei belang achtte.

Echt regentengedrag, maar dan wel neoliberaal regentisme, bovendien biedt ze hiermee de achterban van GroenLinks geen excuus, integendeel, ze legt de schuld, bij die tegenstanders. De vreselijke huppelkut vergeet even, dat 'haar' partij is opgebouwd uit partijen als die van o.a. de PSP en de CPN, richtingen, die al lang niet meer terug te vinden zijn bij GroenLinks. Sterker nog, Sap vertrapte de belangen van arbeiders en de iets hoger op de sociale ladder staande burgers, door net als de PvdA te pleiten voor grote sociale hervormingen (lees: het te niet doen van het arbeidsrecht en in te zetten op flexibele werknemers, die vandaag het hoofd breken, over hoe het morgen zal gaan, m.a.w. de 'gelukkige nieuwe mens.........'). Wat betreft de PSP hoef ik al helemaal geen uitleg te geven, die stroming is volkomen uitgerangeerd. Voorts is het Groene gehalte van GroenLinks wel bijzonder mager geworden, kijk naar de vele wanprestaties van GroenLinks in de lokale politiek. Dat zijn de oorzaken voor het grote verlies, dat GroenLinks leed, het gedrag van Sap was daarbij de spreekwoordelijke druppel..... (maar wel een heel gore druppel!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten