Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 december 2012

Muzikaal recept, tegen overbetaalde politici, lobbyisten en bonthandel

Hier weer een geneeskrachtig recept van jouw blogdokter voor een alert, opgeruimd brein.

De dokter begint vandaag met één van de eerste alternatieve bands uit Scandinavië (althans, die hier ook doorbraken), Twice A Man met 'Music For Girls'. Prachtige vroege elektronische trance!
Kevin Ayers & The Whole World voeren ons een aantal jaren verder terug met het album 'Shooting At The Moon', Ayers (o.a. voormalig lid van Soft Machine) bijgestaan door o.a. Mike Oldfield. Een geweldig album, al is het wat minder toegankelijk dan de andere albums van Ayers (dat vindt AP niet erg).
Een flinke stap voorwaarts in de tijd brengt ons bij Brian Eno met 'Music For Films', geniaal mooi, maar zo als al vaker gesteld, hoe kan het ook anders, als het om Eno gaat! Weer een stap terug in de tijd met het album 'Stella' van Yello, jezus dat staat nog steeds als een huis, laat je meevoeren in de bizarre, magische wereld van Dieter en Boris. het volgende album is van Ultrasound: 'Everything Picture' (de eerste schijf), prachtige licht psychedelische rock, die af en toe iets te gelikt is, maar een kniesoor...... Hoofdgerecht: 'Posession And African Dub' van Fousseny Kouyate, Foday Musa Suso & Aïyb Dieng, onder de bezielende leiding van basgod Bill Laswell, fantasticiosio! Hekkensluiter: de kristalheldere jazz van Platine Heidelberg met '#3', genieten piepels!

Alles geheel afspelen op ABN!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten