Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 25 december 2012

Muzikaal recept, tegen huizenbouw op de West Bank, hypocriete kerstboodschappen en voor een christelijke behandeling van burgers

Blogdokter P. Pisser heeft weer een geneeskrachtig recept voor jou samengesteld, dat niets, maar dan ook helemaal niets met kerst te maken heeft.

Het eerste ingrediënt: Goodbye Mr. Mackenzie met 'The River Sessions' prachtige alternatieve rock in de stijl van Nick Cave, of John Cale. Met hier een daar een verdwaalde accordeon, pjachjtichj! Vervolgens The Simple Minds met 'New Gold Dream', ik weet 't, de band ging voor het grote geld, maar godverdomme wat is dit mooi! Met groet aan mijn oude' vrienden in Leeuwarden, met wie ik toentertijd nogal eens de bol uitging op deze muziek. En wat een bassist die Derek Forbes! The White Stripes nemen de muzikale stick over met 'Elephant', schitterende psycho-kolenhok-pop-rock, met een door de wringer gehaalde cover van het Dusty Springfield nummer 'I Just Don't Know What To Do With Myself', alles bij elkaar een prachtig album! Hoofdgerecht: Yeasayer met 'Odd Blood', godsakkerdeklootjes wat is dit mooi piepels! Als toet voor deze donkere dag, nog eens het verzamel album: 'Worlds Collide', de 'Global Remixes', laat je overrompelen door de ongekende schoonheid van deze muziek, met bijdragen van o.a. Jah Wobble, Youth & Ott (Hallucinogen?), Tribal Drift e.a.

Voor het gewenste resultaat, de albums geheel afspelen op ABN!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten