Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 15 mei 2011

Het menselijke gezicht van de beul, of hoe verkoop je nertsenleed

Het geteisem dat nertsen martelt, heeft in hun wijsheid bedacht, dat een spotje hun 'menselijk' gezicht moet laten zien. De strekking: wij zijn goed voor onze nertsen, het dierenwelzijn staat voorop. Wij zijn gewone gezinnen, die recht hebben op een menselijk bestaan. Wij leveren een belangrijke bijdrage voor de Nederlandse economie en vele anderen zijn voor hun inkomen afhankelijk van onze sector.

Menselijk? Ja het is menselijk om dieren te martelen, intussen hebben wij daar een gigantische (doods-) industrie voor ingericht en in weerwil van wat wij willen geloven, is beschaving ook op dat gebied ver te zoeken. 
Diervriendelijk? Nou nee, nertsen bejagen in vrijheid een gebied van enkele vierkante kilometers, deze beesten dan in een hok opsluiten, is op z'n zachtst gezegd niet erg diervriendelijk. Na een 'volwaardig' leven in een kooi (dat voor deze dieren gelukkig niet zo lang is als wanneer ze in vrijheid zouden leven), worden de nertsen heel 'menselijk en diervriendelijk' vergast, dit wat het dierenwelzijn betreft.

Economisch belangrijk? Ja vast wel, met het martelen van deze kleine dieren valt een bak geld te verdienen. Niet dat het dragen van bont heden ten dage nog functioneel is, de tijd van jagers verzamelaars ligt al heel ver achter ons, maar voor bepaalde schoften met een giga salaris, is het altijd leuk om niet alleen te pronken met andermans geld, maar ook met andermans 'veren'. Met de hete adem van landen als Rusland en China in de nek, landen waar het nog lang geen teken van beschaving is om over dierenwelzijn na te denken, willen de nertsenbeulen hun product ook toegankelijk maken voor de wat 'kleinere' beurs. 

Daarnaast: is geld verdienen heilig en moeten alle beschavingsregels daar voor wijken? De vraag stellen is deze beantwoorden lijkt mij. Aan dit laatste kan ik nog toevoegen, dat de nertsenfokkerij de laatste 5 jaar met een kleine 50% is gestegen. Zoals ik al eerder berichtte, elk weldenkend mens weet, dat deze tak van 'industrie' ten dode is opgeschreven. Dat is al veel langer bekend dan die genoemde 5 jaar, met andere woorden: deze beulen weten, dat ze binnen afzienbare tijd zullen moeten stoppen en rekenen er op, dat ze door de overheid, met het CDA als grootste belangenbehartiger, ruimschoots schadeloos zullen worden gesteld.

Kortom, de nertsenfokkers zijn niet alleen goed in het martelen van kleine dieren, liegen, maar ze zijn ook goed in de boel flessen. Nogmaals: geteisem van de richel!

Binnenkort hebben we dierenpolitie, kunnen we elke dag de dierenalarmlijn bellen!

Zie ook onderstaande berichten:

http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/02/bont-is-van-dieren-niet-voor-mensen.html

http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/05/dierenmishandeling-van-nertsen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten