Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 19 mei 2011

600 vierkante kilometer oerwoud gesloopt

In 2010 is er in Brazilië 600 vierkante kilometer oerwoud gesloopt, dat was een jaar daarvoor nog 100 vierkante kilometer, aldus BBC World Service. De Braziliaanse overheid is 'in rep en roer', dat zal, gezien het verleden, niet veel zoden aan de dijk zetten.
Natuurbehoud en milieubeleid is in Nederland intussen verworden tot een 'linkse hobby', en de inspanningen van het marionettenkabinet Wilders op dat gebied, zijn intussen gereduceerd tot een niveau dat niet ver boven nul staat.
Fout hout wordt zelfs door de overheid gebruikt, en de zogenaamde discussie over de doodsindustrie, die intensieve martel veehouderij wordt genoemd is een farce, waar de uitkomst al van vaststaat: we gaan lekker door. Schijt aan het slopen van oerwoud om ons diervoer te kunnen verbouwen, de gigantische transportstromen die daarvoor nodig zijn en dezelfde grote transportstromen die weer nodig zijn om het 'eindproduct' te vervoeren, de hongersterfte van de bevolking in arme landen door hetzelfde verbouwen van voedsel voor ons vee, de uitstoot van methaangas die de intensieve martel veehouderij produceert, de verbranding van slachtafval van de 500 miljoen dieren die hier per jaar worden geslacht en dan nog het vreselijke 'leven' dat de meeste dieren in ons land lijeiden (daar is de dierenpolitie niet voor bedoeld).

Kortom Nederland draagt een hele grote steen bij aan het verdwijnen van het Amazonewoud en milieu vervuiling in het algemeen en de bijkomende ellende in arme landen. Nog een extra factor van Nederlands handelen in Zuid-Amerika: Nederlandse tuinders brandden in de jaren 80 van de vorige eeuw hele stukken oerwoud plat, om op die plek bloemen en planten te kweken, momenteel zijn er in Afrika ook veel Nederlandse tuinders te vinden, benieuwd hoe die aan hun grond kwamen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten