Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 30 mei 2011

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Chevron in het Amazonegebied

De oliemaatschappij Chevron heeft een paar jaar geleden een boorlocatie van Texaco in het Amazonegebied overgenomen. Met die overname heeft Chevron ook de juridische verantwoordelijkheid overgenomen.
Chevron, die op haar website zichzelf flink op de borst klopt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen, weigert een gebied in het Ecuadoraans Amazonewoud dat door oliewinning zwaar vervuild is, schoon te maken. Texaco heeft tijdens de periode dat ze daar zaten, zwaar vervuild afval begraven. Gevolg: naast een gebied, dat zwaar vervuild is, is het drinkwater verontreinigd met chemicaliën waardoor al vele bewoners ziek zijn geworden. Bovendien fakkelt Chevron daar nog steeds gas af, tegen de afspraken in.
Chevron is veroordeeld tot het schoonmaken van dat gebied, maar is in hoger beroep gegaan, dus het werkelijk schoonmaken van dat gebied zal nog jaren op zich laten wachten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: een leuk etiket om subsidies of belastingverlaging te krijgen, maar in de praktijk klopt er bij heel veel bedrijven geen bliksem van.
Kortom smerige leugens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten