Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 mei 2011

De Rabobank en de huizenmarkt

Moerland is sinds een paar jaar de topman van de Rabobank en als zodanig was hij zondag te gast in Buitenhof.
De huizenmarkt kwam ter sprake en als je Moerland moet geloven zijn er een half miljoen 'scheefwoners' in Nederland, die er ook nog eens voor zorgen, dat de huizenmarkt op slot zit. Wat een ongelofelijke zak! Volgens eerdere cijfers zijn er ± 3% scheefwoners in Nederland, laat ik dat afronden op 5%, dat zou betekenen dat er 10 miljoen huurwoningen zijn in Nederland, volgens het CBS waren er in 2007 zeven miljoen woningen in Nederland.....
Waar je Moerland niet over hoort is het één twee drietje van de banken, de bouwwereld en de politiek, die de laatste 15 jaar meer dan de helft van het aantal sociale huurwoningen zijn gesloopt. De gemiddelde 'koophuizenprijs' in Nederland bestaat voor 50% uit gebakken lucht, ook weer te danken aan de voorgenoemde 3 entiteiten aangevuld met grondspeculanten, projectontwikkelaars en andere hypotheekverstrekkers (georganiseerde misdaad dus). Intussen worden alle huizen langs deze valse meetlat van opgefokte prijzen gelegd, en voor een huurhuis van nog geen 50 vierkante meter in totaal (zonder toeters en bellen als dubbelglas), 30 jaar oud, wordt een gefingeerde prijs van 110 miljoen euro gerekend, dat is 240.000 oude guldens. Daar betaal je dan per maand € 410,-- voor, dat is 900 oude guldens, kan je daar nog in 'scheefwonen'? Godverdomme! Het is nu zo zot, dat er sociale nieuwbouwwoningen staan waar de huurprijs meer dan € 1.200,-- per maand voor wordt gevraagd, hoe kan je daar in godsnaam in 'scheefwonen'?

Natuurlijk wil de Raboschoft dat starters extra worden geholpen door de overheid bij het kopen van een huis en alsof er geen crisis bestaat, vindt de boerenlul Moerland, dat de extra 'eisen' die er voor hypotheekverstrekking gelden, te zwaar zijn. Niets over het achterlijk systeem van hypotheekrenteaftrek, ongekend in de rest van de wereld, een systeem dat mede de prijzen voor de huizen zo hoog houdt, de belastingpot onder een constante onverantwoorde druk houdt en eigenlijk alleen ten goede komt aan de rijken en huishoudens die minimaal twee keer bovenmodaal verdienen.
Ongelofelijk die Moerland. Wedden dat deze klootzak een trouw CDA lid is?
Met een beetje 'geluk' zien we die rotkop over een paar jaar ineens in de 2e Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten