Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 21 mei 2011

Bolkestein en het ritueel slachten

De neo nep-liberaal Bolkestein, die in de jaren 80 nog exportvergunningen verleende voor het leveren van onderdelen waar Saddam Hoessein gifgas van maakte, maakt zich nu druk om de weerstand tegen ritueel slachten. Gisteravond in Nieuwsuur: niet het halal slachten, dat is volgens Olkie Bolkie een slap aftreksel van het koosjer slachten, maar het koosjer slachten ter discussie stellen, is een vorm van antisemitisme. Dit omdat de nazi's het ritueel slachten als eersten verboden. De rechtse klootzak vergeet, dat de nazi's niet alleen de 'pik' hadden op Joden, maar ook op homo's, woonwagenbewoners en alles wat maar riekte naar politiek links gedachtegoed. Dat laatste is een overeenkomst met Bolkestein, in het verleden heeft hij bepaald niet onder stoelen of banken gestoken, dat hij een broertje dood heeft aan links. Zijn redeneertrant volgend, zou je Bolkestein dus ook van nazi sympathieën  kunnen beschuldigen.
Over het pijnlijden van dieren zegt hij, dat er genoeg wetenschappers zijn, die stellen dat de dieren niet meer pijnlijden door koosjer slachten. Daar voegt hij onmiddellijk aan toe, dat als de dieren wat meer pijnlijden door het koosjer slachten, dit niet opweegt tegen het leed, dat Joden wordt aangedaan, door hen op het hart trappen met een verbod op het praktiseren van een onderdeel van hun geloof. De lul staat er bijna bij te janken. Alsof de verlichting niet meer is geweest dan het opflikkeren van een lucifer.
Nogmaals: geloven in een sprookje zou nooit tot misstanden als ritueel slachten moeten kunnen leiden, als men gelooft dat god de mens heeft geschapen, is het wel erg vreemd, dat hij geboden uitvaardigt wat betreft het slachten van dieren, 'god' heeft de mens namelijk niet als vleeseter geschapen.
Dan komt Bolk met valse argumenten (zijn sterkste kant): de Partij voor de Dieren zou zich niet druk maken over het levend opeten van mosselen (volgens mij bedoelt hij hier oesters) of het levend koken van kreeften. Wat een hufter, natuurlijk maak tde PvdD zich hier wel druk om, alleen is koosjer slachten een ander onderwerp. Nog even en je bent een nazi als je vegetariër bent, Hitler was immers ook vegetariër.
Het schoftenniveau van Bolkestein was en is onbegrensd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten