Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 mei 2011

Viva! 'marktwerking' in de thuiszorg

Thuiszorgorganisatie Viva! (Haarlem en omstreken) wil het salaris van de medewerkers met 20% verlagen. De salarissen van het management en de top van het bedrijf? Nee natuurlijk die van de medewerkers, mensen die zich elke dag uitsloven voor de klanten, veelal ouderen die vereenzaamd zijn en niet meer voor zichzelf en het huishouden kunnen zorgen. Weer een typisch gevalletje van de omgekeerde wereld: het management en de top krijgen desnoods een loonsverhoging van 30% en degenen die het zware werk doen moeten maar inleveren op het al veel te lage inkomen (tot € 13,-- bruto per uur).

Marktwerking in de zorg, degene die dat uitvond zou verbannen moeten worden naar Siberië. Veel werknemers in de zorg zijn gedwongen zzp'er geworden, ontslagen als vaste medewerker en via de zzp constructie een fikse verlaging op het inkomen en de rechten die een vaste werknemer heeft, zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Afgelopen woensdag had de zichzelf tot 'zwarte' uitgeroepen Prem Radhakishun, zo ongeveer de meest vervelende media 'persoonlijkheid' van Nederland, aandacht voor Viva! in zijn radioprogramma 'Premtime' (ma t/m vr van 10.30-11.00u.). Deze volkomen naast de werkelijkheid levende gek, die keer op keer de loftrompet steekt over zzp'ers, denkt dat zzp'ers altijd meer verdienen dan 'gewone' werknemers.

Opvallend trouwens hoe Radhakishun, die het slijmen tot 'kunst' heeft verheven, de laatste week zijn collega's als er iets fout gaat, publiekelijk de mantel uitveegt. Wat velen al lang wisten bewijst hij op deze manier: het is een vervelende sociopaat. 

Waar blijft de valswitte angst/haat profeet Wilders met commentaar op deze onbeschofte gang van zaken? De extra handen die hij in de ouderenzorg, die hij beloofde, komen er niet, maar zelfs in deze zaak is de PVV doodstil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten