Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 8 mei 2011

Lessen in leren omgaan met geld

Lessen aan kinderen over het omgaan met geld, zijn voor het CDA bijtertje, de gesjeesde verpleegkundige Bijsterveld, die nu minister van Onderwijs mag spelen, niet aan de orde. ING mag wel aan studenten een pakket met 'goedkoop roodstaan' aanbieden, je mag vanaf 16 jaar zelfstandig een telefoonabonnement afsluiten en gokbaas spelen is voor de overheid óók al geen probleem, want het is zo gezellig en er wordt zo goed opgelet door de casinohouders....
Vandaag is het moederdag, in WOII hier ingesteld door de nazi's. Een dag voor de middenstand en daarnaast idioten die één dag per jaar nodig schijnen te hebben, om aan hun moeder te denken.
Kots Inbedrijf (radio1 van 13.15-14.30u.) had gisteren o.a. het onderwerp bloemen in de uitzending. Deze belachelijke milieuvervuilende 'industrie', het kweken van 'snijbloemen', heeft met moederdag een paar topdagen, dit jaar is er waarschijnlijk voor 130 miljoen aan bloemen verkocht, dat is ± 10% van de totale jaaromzet!
De bloemenhandel kijkt vooruit en doet volop aan marketing, zo organiseren zij 'workshops' bloemschikken voor scholieren en het zal mij niet verbazen als de overheid daar ook nog eens subsidie of belastingaftrek voor geeft. Bloemschikken is pas echt belangrijk, niet dat half Nederland tot aan zijn/haar neus in de schulden zit.

Een woordvoerder van de Nederlandse bloemenhandel vertelde voorts, dat er tegenwoordig ook kinder- en vaderboeketten te koop zijn, ha! ha! ha! ha! ha!

TOEVOEGING: Vandaag maandag 9 mei 2011 vertelde mijn dochter mij, dat moederdag niet door de nazi's is ingevoerd. Even zoeken en inderdaad, het bestond al vanaf de 20er jaren van de vorige eeuw.
Deze (verkeerde) informatie is mij op school geleerd door een fanatieke anti-nazi docent Duits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten