Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 mei 2011

Zorgverzekeraar Menzis koopt huisartsenpraktijken

Zorgverzekeraar Menzis, koopt samen met twee investeerders, in hoog tempo huisartsenpraktijken op. Rogier van Boxtel, D66 lid eerste Kamer, en bestuursvoorzitter van Menzis, was gisteren over dit onderwerp te horen in Standpunt NL. Volgens het slinkse ventje van Boxtel, is deze vorm van eerstelijnszorg vermarkting goed voor een efficiëntere zorg, kostenbesparend en kwaliteitsverhogend.
Als er iets duidelijk is geworden de laatste jaren, dan is het wel dat het vercommercialiseren van wat dan ook, 'goed' is voor de portemonnee van de verzakelijkte diensten/organisaties, evenredig een hogere belasting voor de burger en meestal ook voor de gemeenschappelijke belastingpot, daarnaast een achteruitgang van kwaliteit van geboden diensten.
Volgens van Boxtel is Menzis niet uit op winst maken, dus dat is een garantie voor de 'transparantie' en handhaving van de kwaliteit. Er zijn echter 2 privé investeerders, waaronder Fentener van Vlissingen, die investeren om er na 5 jaar geld mee te kunnen verdienen (dat is het doel), en dat feit alleen al zal zorgen voor verhoging van de kosten.
Medicatie: het is nu al vaak zo, dat alternatieve medicijnen vaak een iets andere werking hebben met andere/ meer bijwerkingen. Maar ja ze zijn van een paar cent, tot vele euro's goedkoper, dus..... Het is duidelijk dat Menzis, die met het overnemen van de basiszorg, bij de apotheken die zij daarmee verwerven, met zogenaamde parallelle import, verder zullen gaan dan wij ooit gezien hebben, daar zijn namelijk kapitalen te verdienen.
Het zal gaan als met de invoering van de laatste aanpassing in de verzekering van de zorg, een basispakket met variabel te verzekeren extra's, de belofte was dat de zorg door een groot aanbod van verzekeraars goedkoper zou worden, we weten intussen dat dit een grote leugen was, en er zijn door fusies veel minder zorgverzekeraars dan 10 jaar geleden.

Voorts hoort een zorgverzekeraar niet op de stoel van de apotheker en huisarts te zitten, net zomin als de 'arbo' voor bedrijven gaan voeren zoals CZ.

Zie ook mijn berichten over CZ op onderstaande 'links':
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/04/cz-de-smerigste-zorgaanbieder-van.html

http://deazijnpisser.blogspot.com/2010/09/cz-en-de-vergoeding-van.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten