Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 mei 2011

Overheidsbeleid ten aanzien van kernenergie

Ike Teuning, stralingsdeskundige van Greenpeace, was gisteren te gast op radio1 (± 11.20u.) om te spreken over de kernramp in het Japanse Fukushima. Greenpeace heeft monsters uit de zee rond Fukushima onderzocht op radioactiviteit. De toegang tot de zogenaamde 12 mijls zone werd Greenpeace ontzegd door de Japanse overheid. Door vis, zeewier en schelpdieren op te kopen van plaatselijke vissers, heeft Greenpeace het onderzoek toch kunnen uitvoeren. Dit alles onder zware bewaking van de Japanse kustwacht, die het Greenpeace schip met helikopters, vliegtuigen en schepen in de gaten hield, daar kan de Japanse overheid wel alles uit de kast halen. Het onderzoek is vernietigend, de producten die Greenpeace onderzocht zaten vol met veel te veel radioactiviteit, levensgevaarlijk bij consumptie. De Japanse overheid had zelf ook een onderzoek aangekondigd, maar dat kwam niet van de grond. Pas toen Greenpeace aankondigde het onderzoeksrapport te gaan publiceren, deed de Japanse overheid als de bliksem een onderzoek, dat zoals te verwachten was de boel flink bagatelliseerde en op een manier, waar de eerste beste inwoner van Fukushima geen reet van begrijpt. Bovendien volgens Greenpeace van een gehalte waar wetenschap niets mee te maken heeft.

Het is als in Nederland, voorstanders van kernenergie mochten direct na het begin van de Japanse ramp voluit voor de camera vertellen, dat de situatie daar onvergelijkbaar is met die van Japan en dat alles hier tip top in orde is. De tegenstanders, die met wetenschappelijke argumenten wel vergelijkingen trokken met de situatie hier, werden weggezet als onsmakelijke lui, die een ramp misbruikten voor eigen gewin.
Het vuilste CDA mannetje Verhagen, die net als zijn partij schijt heeft aan de veiligheid en volksgezondheid van de bevolking, die hij zou moeten dienen, zal en moet (met alle leugens die hij kan gebruiken) de fundamenten van een nieuwe kerncentrale in Borssele leggen. Zijn vrienden van de bouw- en atoommaffia lopen zich intussen warm.

Dat is de manier zoals een 'moderne overheid' omgaat met zijn bevolking, of het nu om kernenergie of wat dan ook gaat: eerst de poen en pas heel ver daarna de mores, als die al ter sprake komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten