Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 mei 2011

De Krom en Sterk over gehandicapten

Over de bezuinigingen op de Wajong en de Sociale Werkplaatsen, maakte VVD staatssecretaris van Sociale Zaken de Krom, de rechtse hufter die zich belachelijk maakte met de mijter van sinterklaas, de opmerking aan een aantal werknemers van sociale werkplaatsen, dat er geen 60.000 ontslagen vallen. Alsof hij peuters toesprak, te schofterig en lomp voor woorden (filmpje over de protestdemonstratie van WSW'ers), hij beloofde deze mensen dat er geen sprake is van ontslag voor 60.000 werknemers. Liegen is voor veel politici geen probleem, dat is bekend, maar zo'n goedkope leugen en dan vooral deze aan een groep mensen, de zwakste partij in Nederland, die vaak ook geestelijke belemmeringen hebben, slaat wel weer even alles. Nee de landelijke overheid ontslaat deze mensen niet, dat doen de gemeenten, die geen geld hebben voor de sociale werkplaatsen en dat niet zullen krijgen van de landelijke overheid. Het gevolg van deze bezuinigingen zal zijn dat vele (jong-) gehandicapten zonder werk komen te zitten, over het gevolg daarvan is ook nagedacht, als deze mensen nog thuiswonen (wat vaak het geval is) is het plan ook nog eens minder of geen uitkering te betalen, omdat er vaak al een inkomen is. Degenen die wel aan het werk komen, zullen in de toekomst gedwongen nog verder onder het minimumloon moeten gaan werken.

Nog zo een: het nitwit keffertje van het CDA, Sterk, was gisteren te gast in Standpunt NL. Natuurlijk is zij voor de bezuinigingen, het is goed voor de gehandicapten zelfstandig aan de slag te gaan, zij wil dan extra begeleiding, terwijl die extra begeleiding ook wordt wegbezuinigd, de trut kent het volledige plan dus niet eens. "De werkgevers zijn bootjes voor de gehandicapten" en meer van dat soort kul durfde ze te ventileren.
Geen verplichting voor werkgevers, een aantal gehandicapten in dienst te nemen, dat werkt volgens Sterk niet. Dan zou Nederland een uitzondering zijn, in het buitenland werkt het wel. En "het CDA zit er bovenop" (dat werkgevers gehandicapten aanneemt). Wel wil het smerige keffertje Sterk ondernemers cadeautjes geven: een compensatie voor het in dienst hebben van arbeidsongeschikten, werkgevers zijn namelijk mensen die buiten de maatschappij staan en hoeven dus geen extra inspanning te leveren, dat laat het keffertje over aan de sterkste schouders in het armste en zwakste deel van de bevolking. Dat de Wajongers nog minder gaan verdienen, dus i.p.v. 75% van het minimumloon naar 70% geen probleem, dat wordt wel gecompenseerd met recht op kwijtschelding voor deze paardenkut.

Wat betreft de Krom (de lul heeft z'n naam wel mee) en Sterk is er maar één conclusie mogelijk: schoftentuig de luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten