Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 mei 2011

Richard Happé over belastingmoraal in Nederland

Hoogleraar belastingrecht aan de universiteit van Tilburg, Richard Happé, heeft in het kader van zijn afscheid een productie gemaakt over het betalen van belasting in Nederland. Met name ondernemingen en de 'gegoede burgerij' zijn door hem onder de loep genomen. Volgens Happé huren deze twee groepen experts op belastinggebied in, om voor hen de mazen in de wet op te zoeken, dus de belasting te ontduiken of ontwijken zoals men dat tegenwoordig met een 'mooi' woord noemt. Bij tijd en wijle hoor je reclames op de radio van een Haags kantoor, dat ondernemers oproept hen in te huren om de belasting te 'ontwijken', dat mag allemaal in Nederland anno 2011 (dit is een toevoeging van mij).
Volgens Happé betalen bedrijven als Ziggo en de Hema nauwelijks belasting. Er is nog niet een reparatie in de wetgeving doorgevoerd, of er is alweer een nieuw gat ontdekt. Happé pleit dan ook voor een evenredig belastingstelsel gebaseerd op het gelijkheidsbeginsel, door de ethiek van belastingbetalen vast te leggen in de wet.
Met het huidige marionettenkabinet Wilders hoeven we niet te rekenen op een nieuw belastingstelsel, dit kabinet is er voor de vieze fraudevingers aflikkende bovenlaag van de bevolking, die zich blauw stelen. Bedragen die ontdoken worden benaderen de bezuinigingen die de grote onderlaag van de bevolking moet ophoesten.

Premtime had dit onderwerp afgelopen donderdag. Een inbeller, de heer van der Laar, noemde nog eens even wat cijfers: Nederland heeft een hypotheekschuld van 600 miljard (volgens mij 670), de Nederlandse staatsschuld bedraagt 400 miljard, elke dag betalen we met z'n allen 10 miljard aan rente over deze schuld.
Volgens de heer van der Laar is Nederland technisch gezien failliet en daar zou ik mij graag bij aansluiten.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten