Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 22 mei 2011

De kernenergielobby van de TU Delft

Zembla handelde gisteravond over kernenergie. Dit naar aanleiding van de kernramp in het Japanse Fukushima en het plan voor een nieuwe kerncentrale, dat CDA's vuilste ventje Verhagen er desnoods in zijn eentje zal doordrukken.
Enkele dagen na de ramp in Fukushima, was hoogleraar van der Hagen, van de TU Delft op tv te zien, hij vertelde daar toen, dat er niet veel aan de hand was (dat houdt hij tot op de dag van vandaag vol).
Een aantal dagen na de ramp in Japan werd er een bijeenkomst georganiseerd in Borssele voor verontruste burgers daar. Naast een aantal andere 'deskundige' voorstanders van kernenergie was de Delftse TU hoogleraar Kloosterman aanwezig. Natuurlijk was het devies: "niets aan de hand, slaapt u rustig verder".
In de Zembla uitzending gaf Kloosterman zelfs toe, dat de TU Delft belang heeft bij een 2e kerncentrale in Borssele, voor studenten en toekomstige studenten atoomwetenschappen......
De zoveelste vorm van verborgen subsidie voor deze verfoeilijke en smerige vorm van energievoorziening.

Weet u nog wat er gezegd werd over tegenstanders, die het 'gore lef' hadden iets over kernenergie te zeggen, na de ramp in Fukushima?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten