Nog even over de dodenherdenking: het is intussen al zo gewoon geworden, dat je er niet meer bij stilstaat, maar het is toch eigenlijk te gek voor woorden, dat ook de Nederlandse militairen die in de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië sneuvelden, herdacht worden op de dag, dat de slachtoffers van de 2e Wereld Oorlog worden herdacht. In eerste instantie was die herdenking voor de verzetsmensen die in de oorlog zijn vermoord of sneuvelden bij acties; in 1961 zijn de 'Politionele acties' en de gesneuvelden in de Koreaanse Oorlog (vrijwilligers die vochten onder het regime van de VS), daarbij getrokken. De militairen in de koloniale oorlog, die wij aanduiden met Politionele acties vochten nota bene tegen Indonesische vrijheidsstrijders, verzetsmensen dus.
Gezien deze zaken zou het inderdaad goed zijn om de herdenking alleen voor de gevallenen hier in WOII zou worden gehouden.
Daarnaast vond ik het extra wrang dat de 'vrijgesproken' witte ridder Kroon bij de dodenherdenking op de Dam aanwezig was. Deze vrijspraak is m.i. een geval van rechtspraak gevoerd op onderbuikgevoelens en angst om doelwit te worden van publieke verontwaardiging.
Na de woningbouw en de universiteiten worden nu ook bij de omroepen de
laatste restjes democratie weggesloopt
-
Doorbraak.eu
“Het kabinet heeft afgesproken de publieke omroep te hervormen, maar nam
nog geen besluit. VVD-Kamerlid Claire Martens-America neemt nu het ...
1 dag geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten