Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 23 mei 2011

Onderwijs volgens CDA en VVD

De VVD langstudeerder en staatssecretaris van Onderwijs Zijlstra en zijn baas, het CDA bijtertje en gesjeesde verpleegkundige Bijsterveld, god betere minister van Onderwijs, hebben hun nieuwe plannen gepresenteerd.
Zo gaat de Onderwijsinspectie schoolleiders en docenten trainen in het beoordelen van collega's (van andere scholen). Die docenten hebben toch al geen bliksem te doen, dus een extra taak is geen probleem. De Onderwijsinspectie is door de mangel van vele jaren bezuinigen gegaan en kan allang haar taak niet meer uitvoeren, zoals uit de praktijk telkens weer blijkt. 

Deze taak moet nu dus worden overgenomen door docenten, die veelal zwaar overbelast zijn. Dit zal leiden tot een nog verder achteruitgaan van de kwaliteit van het onderwijs. Tel daar het imbeciele plan van prestatiebeloning bij op, het recept voor onrust en ellende, en de volgende catastrofe in het onderwijs is niet meer te ontwijken. Maar daar blijft het niet bij: de Friese hondenkop wil ook nog eens de scholen gaan kwalificeren, dat zal tot leegloop van de 'slechte' scholen leiden en het vollopen van 'goede' scholen. De 'goede' scholen zullen of de klassen moeten vergroten of de slechte scholen opslokken en van hun naam voorzien. In beide gevallen zal die 'goede' school gegarandeerd het jaar daarop flink minder presteren en opschuiven richting 'slechte' school.

Zijlstra heeft gehoord van Finland en wil, in een heel verre toekomst, eisen dat docenten een masteropleiding hebben gevolgd, alvorens het vak ter hand te nemen (zie mijn bericht van 6 april jl. 'De langstudeerder en....'.). Hij heeft het over een periode van 30 jaar, zolang heeft volgens hem de invoering van deze maatregel in Finland gekost (voor wat zijn woord waard is), de boerenlul vergeet dat we geen 30 jaar de tijd hebben, dan is het kalf niet alleen verdronken, maar ook vergaan en de put vergiftigd.

Zijlstra was vorige week vrijdag te gast bij Knekel en Flink. Daar sprak deze lamlul in het kader van de HBO ellende over de vrijblijvendheid van het onderwijs, dat terwijl hij zelf 8 jaar heeft gestudeerd, dat is als Wilders die voor angstzaaien waarschuwt. Wat zo ongeveer heel Nederland al lang wist, het slechte functioneren van het onderwijs, is de Friese boerenlul nog steeds niet duidelijk en al wat deze nitwit doet is stinkbommetjes lanceren en ouwehoeren over langstuderen. Het langstuderen heeft de rijkeluiszoon Zijlstra geen goed gedaan, hij is zo dom als het spreekwoordelijk achtereind van een varken, in dit geval is dat een belediging voor het varken (alvast mijn excuus).

Een ding is zeker, met Bijsterveld en Zijlstra aan het roer, gaat het onderwijs pijlsnel een verdere ondergang tegemoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten