Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 mei 2011

Mladic gearresteerd, de hysterie stijgt weer eens tot ongekende hoogte

De oorlogsmisdadiger Mladic is gearresteerd, de hysterie wordt door radio1 weer tot ongekende hoogte opgezweept. Vanmiddag moesten alle programma's wijken voor dit 'item', niet dat er veel zinnigs te melden is, maar sensatie loont, zo schijnt men in Hilversum te denken. Zo was het vooral veel terugkijken naar de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië ( de 'sappige' details), met name Srebrenica, waar Mladic verantwoordelijk kan worden gehouden voor een voor naoorlogse Europese begrippen gigantische massamoord.
Er loopt nog één topman uit die periode vrij rond, ene Hadic (?), als die gepakt is kan de NOS weer lekker uit het sensatievaatje tappen (de NOS per kilo goedkoper!).

Nu nog de oorlogsmisdadigers vervolgen uit die periode, die aan de 'andere' kant vochten, maar ook de NAVO bevelhebbers, die burgerdoelen lieten bombarderen of hetzelfde soort bevelhebbers, die weigerden in te grijpen vóór de inname door Mladic van Srebrenica en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Genscher, die door het ondoordachte erkennen van Kroatië als zelfstandige staat, de lont in het kruitvat Joegoslavië aanstak.

5 opmerkingen:

  1. Mladic is gearresteerd: Hoe zit het met de NAVO oorlogsmisdadigers?Waar is de zaak tegen de NAVO voor het gebruik van verarmd uranium in de Balkan?Waar is de zaak tegen de NAVO voor de illegale oorlog tegen Joegoslavië en haar bombardementen van 24 maart 1999 tot 10 juni 1999, de beschietingen van burgers (2500 vermoord waaronder 89 kinderen) en de moedwillige vernietiging van openbare en particuliere eigendommen, zonder enige oorlogsverklaring?
    Hoe kan het dat de NAVO kan meedoen aan een burgeroorlog en de kant kiest tegen de wettige regering, tegen het VN-recht, hoe kan de NAVO de kant kiezen van islamitische terroristen en zelf terroristische daden plegen dag in dag uit ... en er gebeurt niets? Simpel: het internationaal recht bestaat niet.Als Naser Oric dorpen rond Srebrenica niet hadden aangevallen was er niets aan de hand!! Die begraven in Potocari[Srebrenica] zijn van degenen die brand gestoken honderden omliggende Servische dorpen en doodde honderden Servische burgers,ook kinderen, vrouwen, ouderen.Mordenaars van Servische kinderen, vrouwen, oude mensen[1300!!] rond Srebrenica zijn nooit schlahtovers!!!.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals in elke oorlog is het eerste slachtoffer de vrije pers, met overheidspropaganda vermomd als nieuwsfeiten.Tussen 1992 en 1995 werden ongeveer 1300 Servische burgers[ook kinderen, vrouwen, ouderen]afgeslacht met ijzeren staven, bijlen, messen, voorhamers, vlammenwerpers, veel onthoofdingen rond Srebrenica door islamitische troepen in Srebrenica, en dit was de voorloper van de beruchte juli 1995 Servische offensief tegen die stad. Hier heb ik gewoon geen woorden meer voor, zulke monsters!.En ja ik weet niet hoe jij reageert als je tegenover de moordenaars van je broertjes en zusjes en moeder staat?Mordenaars van Servische kinderen, vrouwen, oude mensen rond Srebrenica zijn nooit schlahtovers!!!.Oog om oog, tand om tand!Door wie werd Raviv van Rensen vermoord?Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als 'de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog of sinds de Holocaust, soms als de ergste massamoord op burgers etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi's tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi's, en moslims als onschuldige slachtoffers. De internationale pers maakte de strijd om Srebrenica klinken als Stalingrad. In de pers worden 'oorlogsgraven' als 'massagraven' aangeduid.Er heeft zich in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen voorgedaan. Dit heeft de voormalige VN-generaal, de Canadees Lewis Mackenzie verklaard.Hij schat het aantal omgekomen moslimstrijders op hooguit 2000.Volgens Bosnische moslim Nesib Buric, een voormalig lid van de 28e Divisie verdediging van Srebrenica: "Niemand kan ontkennen dat er in de gemeente Srebrenica 2000 strijders begraven liggen.Ongeveer 1200 Bosnische Srebrenica soldaten kwamen om op het slachtveld en dat er 442 gedood zijn in opvolgende executies (uit wraak van de Servische dorpelingen en ook van paramilitairen) en anderen waren gedode Serviërs.De VN commissie ging het NIET om het aantal slachtoffers maar alleen om het aantal VERMISTEN/8000!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Max,

    ik ben het met een aantal zaken die jij zegt eens, zoals het niet straffen van veel oorlogsmisdaden begaan in het voormalige Joegoslavië, bijvoorbeeld die begaan door de NAVO en andere 'etnische groepen'. Ook ben ik ervan overtuigd, dat er willens en wetens feiten worden achtergehouden of verdraaid.
    Veel van wat jij zegt is voor mij niet te controleren, wel weet ik dat Dutchbat niet heeft voorkomen, dat er vanuit Srebrenica rooftochten werden ondernomen in de buurt rondom de enclave. Een Ierse journalist werd in die tijd op non actief gesteld, vanwege zijn kritische berichtgeving over de 'moslims'. Voorts herinner ik mij nog de foto's van een 'concentratiekamp', achteraf bleek men bewust een aantal mannen voor een stuk prikkeldraad te hebben gezet en op die manier de kijker wilde belazeren. Een aantal jaren later werkte ik met een vrouw uit voormalig Joegoslavië (moeder orthodox en vader moslim), die dit verhaal nogmaals bevestigde. Ook zij sprak van een heel scheef beeld, dat ons hier werd voorgeschoteld.
    Wraak is te begrijpen, maar in deze tijd moeten we juist waken voor eigenrichting, daar komt alleen meer stront van.

    Intussen is de NAVO met een nieuw debacle bezig, dit maal in Libië. Er wordt daar een 2e Afghanistan gecreëerd, zoals de VS dat in de jaren 80 aldaar deden.

    Mocht je verder contact met mij willen, ook als je over de oorlog in Joegoslavië meer feiten hebt, neem dan contact met mij op,
    dank voor je reactie,
    met vriendelijke groet,
    Willem Wachtmeester,
    trippleu@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @De Azijnpisser:De stelling dat als minstens 8.000 Bosnische moslimmannen en -jongens werden geëxecuteerd in de tijdspanne van een week, en dat de massamoord in Srebrenica de "ergste wreedheid" was in de oorlogen in het voormalige Joegoslavië, en de "ergste massamoord in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog" is niet bewijsbaar en is in wezen politieke oplichterij.Alle relevante dossiers met betrekking tot Srebrenica zijn
    als 'geheim' geclassificeerd voor de komende dertig tot vijftig jaar
    en liggen opgeslagen in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in
    New York.Zelfs het Joegoslavië-tribunaal heeft geen toegang tot deze
    informatie. Dit is gebeurd op verzoek van drie permanente leden van
    de Veiligheidsraad die hun gegevens geheim willen houden, namelijk
    Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten.Er is geen enkele rechtvaardiging voor het geheim houden van 'misdaden tegen de menselijkheid'; per definitie zijn deze
    dossiers eigendom van de gehele mensheid. De vraag rijst of deze
    landen bewijs voor misdaden achter houden of het bewijs dat er geen
    misdaden zijn gepleegd? Ieder jaar op 11 juli worden mensen in Potocari begraven. Dat zijn geen Srebrenica-slachtoffers, maar doden die lukraak uit Bosnie worden opgegraven en die ‘meedoen’ aan de jaarlijkse rituelen.Het laatse woord over Srebrenica is nog lang niet gezegd, daarvoor zijn er nog teveel zaken in de doofpot.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Max,
    ik heb geen idee hoeveel mannen en jongens uit Srebrenica zijn vermoord en het aantal zal ongetwijfeld opgeschroefd zijn, de Serven zullen en moeten boeten. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met Servië over toetreding tot de EU (als Milošević wordt uitgeleverd, mogen jullie meedoen), het is zeker dat die afspraak een aantal keer niet is nagekomen.
    Terug naar de moorden: wel heb ik afgelopen jaar minstens éénmaal een opgraving van een graf op de BBC tv gezien, in dat graf lagen meerdere lijken, die volgens onderzoekers ter plaatse uit Srebrenica kwamen.
    Dat er flink gekloot is door de hoofdrolspelers de VS, GB en Frankrijk is zeker, m.n. het Dayton akkoord is doordrenkt met geheime afspraken en over de eigen rol van voorgenoemde landen (en andere 'geallieerden') zullen wij zeker nooit alles te weten komen (als we daar al meer over te horen krijgen).
    Overigens ook over WOII liggen er documenten in kluizen, die pas in 2050 openbaar gemaakt mogen worden (z.a. over de smeerlap prins Bernhard). Balkenende zei in zijn laatste kabinet, dat wat hem betreft een flink aantal dossiers uit die tijd nooit openbaar gemaakt worden...
    Nogmaals dank voor jouw reactie,
    met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen