Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 mei 2011

Philips in Polen corrupt

Vandaag werd bekend, dat Philips (de medische tak) in Polen steekpenningen heeft betaald aan ziekenhuisdirecties, zodat zij kozen voor Philips apparatuur.
De kosten van de zorg in Nederland zijn mede zo torenhoog door de gebruikte medische apparatuur van vooral Siemens en Philips. Er is totaal geen controle meer op de prijs van die apparatuur, het is als: "u vraagt, wij betalen". De concurrentie is bijzonder klein en het zal mij niet verbazen als de producenten van die apparatuur onderling prijsafspraken maken.
In Polen wordt er dus letterlijk met geld geschoven, geloof mij maar, ook hier en elders zal er worden geschoven, misschien niet met geld, maar er zijn diverse alternatieven.

Wanneer gaan we deze bedrijven eindelijk eens aanpakken? Hetzelfde geldt trouwens voor de farmaceutische industrie, de prijzen van medicijnen, staan allang niet meer in verhouding tot het onderzoek en de uiteindelijke kostprijs.
Maar ja, de lobbyisten van deze bedrijven zijn oververtegenwoordigd in en naast de diverse politieke partijen, nationaal en internationaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten