Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 12 mei 2011

De aanpak van vrouwenhandel in Nederland

Afgelopen dinsdag in Nieuwsuur aandacht voor de vrouwenhandel in Nederland. Het gaat niet goed met de bestrijding van deze walgelijke 'tak van industrie', het aantal handelaren (pooiers) dat veroordeeld wordt is minimaal. De landelijk officier van mensenhandel, de heer ten Kate, legt uit waarom het zo moeilijk te bestrijden is, ten Kate vertelt niet wezenlijk iets anders dan zoals de situatie in 1999 of 2005 was. Wel wordt er ondanks de bezuinigingen meer geld uitgetrokken voor de bestrijding van vrouwenhandel.
Wat er in de uitzending niet werd verteld, is het feit, dat vrouwen die hier meestal illegaal zijn, na aangifte voor 95% van de gevallen terug moeten naar het land van herkomst, waar hen geen vrolijk welkom wacht door de familie en al zeker niet door de 'vrouwenhandelaren' in die landen.
Begin er eerst maar eens mee, deze vrouwen echte bescherming en asiel te geven. En maak elke hoerenloper strafbaar, niet de prostitué. Het is toch te achterlijk voor woorden, dat vrouwen om de eindjes aan elkaar te knopen anno 2011 zich nog moeten prostitueren. Geef pooiers bij schuldigheid minimaal 10 jaar gevangenisstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten