Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 6 mei 2011

Projectontwikkelaars zeggen regering de wacht aan

De grootste pooier van projectontwikkelend Nederland, ene Fokkema, was vanmorgen te horen op radio1 in Goedemorgen Nederland (na 9.30u.). Hij deed zijn beklag over de beperkende maatregelen voor hypotheekverlening en over de voorgestelde maatregelen die Hoogervorst, voorzitter van de AFM, deed over hervormingsmaatregelen in de hypotheekmarkt (die overigens onvoldoende zijn, maar daarover later meer).
Deze exorbitante zelfverrijkende projectontwikkelaar heeft er met zijn maatjes mede voor gezorgd dat bij de Nederlanders, die tot modaal verdienen, wat betreft de woonkosten, het vel over de oren wordt getrokken. Ook de huurders zijn hier het slachtoffer van, daar de huurhuizen voor het grootste deel worden gewaardeerd op het waanzinnige prijsniveau waar wij in Nederland mee te maken hebben. Daarnaast hebben wij met z'n allen een gigantische hypotheekschuld, maar daar willen Fokkema's vriendjes van de VVD en het CDA geen bliksem aan doen.
Waar haalt die schurftige Fokkema het lef vandaan?
Laten we eindelijk eens iets doen aan de belachelijke hoge prijzen die voor huizen moeten worden betaald en laat daar de banken, Bouwfrauderend Nederland, de projectontwikkelaars en de vastgoedspeculanten, het gelag voor betalen. Daarna een justitieel onderzoek naar de sloop van veel te veel, in de meeste gevallen goede, sociale huurwoningen (vaak vanwege de te lage opbrengst van die huizen, maar dat is het doel van sociale huurwoningen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten