Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 mei 2011

De arrestatie van Mladic

Bijna iedereen is blij met de arrestatie van Mladic, vooral de politici hebben zich de laatste dagen uitgesloofd om voor camera of microfoon, blijk te geven van hun 'dappere' mening aangaande Mladic en Servië. Als je het CDA moet geloven, zou je bijna zou gaan geloven dat de disfunctionerende rechtse hufter Verhagen zelf, Mladic heeft gearresteerd.
Het verhaal, dat Servië nu geen aanspraak kan maken op toetreding tot de EU, is door de EU zelf in het leven geroepen. Er is een aantal keren gedreigd, dat als Servië een bepaalde topfiguur niet zou (opsporen en) uitleveren, zij de toetreding wel konden vergeten. Eerst werd dit argument gebruikt bij Milosevic, nu weer bij Mladic. Nu bijna alle topfiguren zijn gearresteerd, wordt er gezegd, dat dit alleen de gesprekken tot toetreding opent. Je zou na al die jaren kunnen zeggen, dat de EU een niet erg betrouwbare organisatie is.

Alle dappere praatjes van politici ten spijt, is het op één punt wel een heel hypocriete houding: de overlevenden van Srebrenica. Deze overlevenden, over het algemeen vrouwen, kunnen alleen terug naar hun geboortegrond onder bewaking. Nederland heeft in deze wel het een en ander goed te maken, maar de vrouwen toegang verlenen tot Nederland is voor dezelfde 'dappere' politici een station te ver, schandalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten