Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 mei 2011

Dominic Schreijer en het ware gezicht van de Partij 'van de Arbeid'

De PvdA wethouder van 'Sociale Zaken' in Rotterdam, Dominic Schreijer is afgetreden. Schreijer wilde 'maar' 100 miljoen bezuinigen op de bijstand, dat vindt de rest van het Rotterdams college en zijn eigen partij te weinig. En dat in een stinkendrijke stad als Rotterdam, althans bij goed bestuur had het dit moeten zijn.
Zie hier het ware gezicht van een 'sociaaldemocratische' partij, die het al lang niet meer opneemt voor de zwaksten in de maatschappij en met sociaal gedrag, laat staan socialisme, al decennia niets meer te maken heeft.
Het definitieve failliet van de idee achter deze flutpartij.

2 opmerkingen:

  1. Mostert na de maaltijd, maar ik wil toch nog even reageren. Nu Dominic Schreijer is afgetreden wordt de Nederlandse maatschappij geconfronteerd met een kabinet dat harder bezuinigt. Dominic Schreijer probeerde met de laagst mogelijke bezuinigingen de belangen van de mensen die afhankelijk zijn van de bijstand te beschermen waar mogelijk. De schrijver van de kritiek geeft een voorbeeld van wat 'Arithmatique Hollandaise' ooit betekende in de tijd van Willem de III. Schreijer moest verdwijnen omdat hij minder, maar 100 miljoen, wilde bezuinigen. In plaats van zijn medicijn te waarderen hebben we de kwaal omhelst! Misschien tijd om Dominic Schreijer terug te halen!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Raphael Ajo,

    dank voor jouw reactie. Ben het niet eens met uw standpunt, maar dat zal u niet verbazen. Mensen uitkleden, die al geen cent meer hebben, is een rotstreek van formaat, zeker door een lid van een partij, die op 1 mei a.s. weer vroom de Internationale staat te zingen in bejaardentehuizen. Bijstandgerechtigden zijn de grootste klanten van voedselbanken, het is dan wat vreemd, te stellen, dat ze bij Schreijer beter af waren geweest, daar ze nu nog harder gepakt gaan worden. Het is als het cliché gezegde, met het gebeten worden door de kat of de hond. Nogmaals, deze mensen staan tot de neus in het water, elke cent die hen afgepakt wordt, is er één te veel, dat de PvdA nu openlijk laat zien een neoliberale partij te zijn, wil niet zeggen, dat Schreijer gelijk had.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen