Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 19 augustus 2021

VS laat Golf van Mexico door oliemaatschappijen vervuilen met zwaar vervuild fracking gif

Alsof niet al een deel van de Golf van Mexico dood is en dat voor vele jaren zal zijn door de ramp met BP's Deepwater Horizon, hebben de overheden in de VS toegestaan* dat oliemaatschappijen het zwaar vervuilde en giftige water dat na fracken voor schaliegas en -olie overblijft, gewoon in het oppervlaktewater lozen....... Niet voor niets ook dat men winst kan maken met deze zwaar vervuilende manier van olie- en gaswinning, immers men behoeft de boel niet op te ruimen en schoon te maken als men doorgaat naar de volgende plek om opnieuw dit smerige proces te starten en zoals o.a. in dit bericht nog eens aangekaart zelfs het zwaar giftige vervuilde water dat in het fracking proces is gebruikt kan men gewoon lozen...... Als men de boel grondig zou moeten opruimen (bovengronds) en afvalwater zou moeten zuiveren voor het mag worden geloosd, zou de gas- en oliewinning middels fracken zo duur zijn dat het niet zou lonen!!

Joe Biden heeft het onlangs voor elkaar gekregen, nadat de VS Duitsland een paar jaar lang heeft gedreigd met sancties om dat land te laten stoppen met de aanleg van de NordStream 2 (NS2) pijpleiding van Rusland naar Duitsland: Merkel is akkoord gegaan met de afname van grote hoeveelheden LNG uit de VS en het steunen van de zwaar corrupte staat Oekraïne met geld voor duurzame energieprojecten, ofwel in feite heeft ze zich laten chanteren...... (geld voor Oekraine waarvan je nu al weet dat dit voor een heel groot deel zal verdwijnen naar buitenlandse bankrekeningen van de corrupte top van politici en ondernemers......) De chantage pogingen en dreigementen (óók van de Biden administratie door o.a. opperploert Blinken) waren erop gericht om Rusland dwars te zitten, nog meer dan met de op belachelijke gronden genomen illegale sancties* van de VS en de EU tegen dat land....... Daarnaast had de VS nog een reden en wel om het middels fracken verkregen en daarna vloeibaar gemaakte LNG te kunnen verkopen aan de EU lidstaten, gas dat vanwege het fracken en het smerige zee transport veel duurder is dan Russisch gas en daarbij ook nog eens de klimaatverandering veel verder aanjaagt dan met het Russische gas..... Heel smerig ook dat de VS de leugen bleef herhalen dat Rusland dat gas zou gebruiken om de EU onder controle te krijgen, terwijl Rusland staat voor de door haar getekende contracten......

Dat het afvalwater dat na fracken overblijft werd en wordt geloosd op open water was al lang bekend, maar nu het Care2 team bekend heeft gemaakt om welke hoeveelheden het gaat, kan je pas echt begrijpen hoe ernstig de aantasting van het milieu moet zijn..... Het Care2 team spreekt over 66,3 miljoen gallons giftig water dat is meer dan 2,5 miljard liter........ Als de oliemaatschappijen dit water zouden moeten zuiveren zou het zoals gezegd niet lonen om schalie-olie en -gas te winnen, daarbij krijgen de oliemaatschappijen in de VS, zoals in de EU, ook nog eens miljarden aan subsidies, betaald met belastinggeld van de bevolking, om de wereld van die bevolking naar de kloten te helpen....... (en ook dat geldt voor de EU en haar lidstaten, zo geeft Rutte 3 jaarlijks 8,3 miljard euro subsidie aan oliemaatschappijen en energiecentrales en dan durft men in de reguliere media Rutte 3 het groenste kabinet ooit te noemen... ha! ha! ha! ha!)

Lees de petitie die vooral ingaat op het leven dat vernietigd wordt met dit afvalwater en teken ajb! (en geeft het door!)

66.3 million gallons of fracking waste - in our waters

The Gulf is filled with iconic endangered species, yet the EPA is letting fracking rigs dump poisonous waste into the water

 

The Gulf of Mexico's waters are a rich, abundant ecosystem, filled with some of the most iconic marine species, including whales, dolphins, manatees, sharks, and turtles, as well as corals and sea-faring birds like pelicans and egrets. Many of these species are also endangered or threatened, meaning they need our protection now. Yet the Gulf of Mexico is also increasingly home to toxic hydraulic fracturing ("fracking"), with upwards of 3,000 fracks occurring in the past 10 years. Along with this oil and gas extraction has come 66.3 million gallons of fracking waste, which has all been dumped straight into the Gulf waters, poisoning these animals' important home.

Since 2010, instances of fracking have increased in frequency — it is now an almost daily fact of life. Despite this, researchers have been unable to investigate the health implications of 75% of the chemicals that fracking corportions use. Of the 25% of chemicals that have been studied, many are directly linked to various types of cancer, neurotoxicity, damage to reproductive organs, and also death. But the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) has so far refused to limit the amount of fracking wastewater — in other words, toxins — that these corporations may discharge into Gulf waters, where countless animals live.

This is dangerous for us, it's dangerous for the animals, and it's dangerous for our whole Earth. Demand that the EPA ban fossil fuel corporations from releasing fracking waste into any type of waterways, and tell the governments of the U.S. and Mexico to ban all hydraulic fracturing operations in the Gulf of Mexico!

Thank you,

Miranda
The Care2 Petitions Team

P.S. Animals and humans alike are being inundated with deadly chemicals by fracking corporations, with no government checks. Sign the petition to end this now!

==================================

* Illegale sancties, daar ze niet worden gesteund door een VN resolutie..... Bovendien werden ze o.a. genomen op basis van de leugen als zou Rusland De Krim hebben geannexeerd, terwijl in werkelijkheid de bevolking van De Krim, inclusief de oorspronkelijke bevolking met een overweldigende meerderheid stemden voor aansluiting bij Rusland, simpelweg omdat ze niet wensten te leven onder de neonazi-junta o.l.v. de zwaar corrupte nazi Porosjenko die de VS in Oekraïne heeft geïnstalleerd, De VS trok maar liefst 4 miljard dollar uit om een verandering van regime door te drukken in Oekraïne, daarmee werden  demonstraties georganiseerd, die uitmonden in een opstand, waarbij neonazi's werden bewapend en getraind door de VS. Ook de schepschutters op het Maidanplein in Kiev werden ingehuurd door de VS..... Dit alles daar de democratisch gekozen president Janoekovytsj en zijn regering niet wensten te buigen voor de VS en weigerde een associatieverdrag met de EU te sluiten, een verdrag dat niet in het belang was (en is) van de bevolking in Oekraïne.... Janoekovytsj wilde een verdrag met Rusland dat uiterst lucratief was voor Oekraïne en haar bevolking....... (één van de architecten van deze coup was Hillary Clinton, eertijds minister van BuZa onder Obama, die ook de 4 miljard dollar wist vrij te maken.....)

-----------------------------------

* Mede met instemming van de federale overheid plus de Environmental Protection Agency >> EPA, NB een organisatie die het milieu moet beschermen......

----------------------------------

Wat betreft Fracken zie: 'Nord Stream 2 is geen commercieel maar geopolitiek project aldus BNR 'deskundige' Geert Jan Hahn'

'Grote oliemaatschappijen krijgen al decennialang overheidssubsidie, belastingvoordeel en profiteren daarnaast van mazen in de wet'

'Joe Biden belazert het volk van de VS met zijn beloften en dat op een ongekende manier'

'Tony Blinken (VS minister BuZa) dreigt bedrijven onmiddellijk te stoppen met de aanleg van Nord Stream 2'

'Navalny: zonder enig bewijs worden in de westerse media en politiek Rusland en m.n. Putin aangewezen als de hoofdschuldigen voor vergiftiging' En zie de links in dat bericht naar meer artikelen over Navalny en de novitsjok sprookjes >> novitsjok is zo giftig dat zelfs een aanraking met een druppel van dit spul een zekere dood zal veroorzaken!!

'Derk Sauer (ex-SP lid) met heftig neoliberaal gezouten anti-Russische propaganda'

'Duitsland in de ban van de 2 keer (!) met dodelijk novitsjok vergiftigde Navalny, NS2 en dreigementen uit VS'

'Shell gaat verdienen aan 'bio-LNG' een brandstof die even 'duurzaam' is als de bio-diesel van Neste MY Renewable Diesel

'VS bezig concurrentie LNG met Nord Stream 2 de nek om te draaien door verregaande illegale sancties'

'Biden en Trump zijn voor het blijven winnen van schalie-olie en gas met een 'mooie rol' voor Shell'

'Shell positief over LNG markt: hoe is het mogelijk? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

'Trump past milieuwetgeving zo aan dat de grote vervuilers meer vrij spel krijgen dan eerder voor mogelijk gehouden

'Fracken verboden in Schotland!!' (5 oktober 2017)

Voor meer berichten over fracken, klik op dat label, direct onder dit bericht.

---------------------------------------------

Zie wat betreft waterverontreiniging: 'Joe Biden spreekt met gespleten tong over terugdringing klimaatverandering' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over de valse beloften van Biden)

'Endangered Species Act kent een grote maas en bedreigt juist de dieren die deze wet zou moeten beschermen'

'Deepwater Horizon heeft een apocalyptisch onderwaterlandschap nagelaten met misvormde dieren'

'BP launches biggest global campaign in a decade' (een smerige manier van Greenwashing, waarmee BP het doet voorkomen als zou het een duurzaam bedrijf zijn....... ha! ha! ha! ha! ha!) (Greenpeace GB heeft hiertegen actie gevoerd, o.a. middels een petitie)

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........' (de onbeschofte brutaliteit en dat een paar jaar na de ramp met het door BP gehuurde platform Deepwater Horizon!!!)

 Klimaatakkoord Parijs 5 jaar: vervolgens een 5 jaar lang verdere stijging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, plus de 'deskundige mening' van Remco de Boer

'Shell neemt Kosmos Energy over, 'specialist in diepzeeboringen', of: hoe Shell ook de diepzee verder 'duurzaam' wil vervuilen' (en zie de links in dat bericht!!)

'Absolute noodzaak volgens Michael Moore, Jeff Gibbs en Greta Thunberg: het redden van mens, dier, natuur en aarde, voor het echt te laat is'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....' (en zie de links in dat bericht!!)

'Trump van zins Endangered Species Act de nek om te draaien: bedreigde diersoorten vogelvrij........'

'Shell is zwaar teleurgesteld, dat het niet lonend is, een groot deel van het Arctisch gebied met olie te vervuilen......'

'Koninklijke Shell koers omhoog, aandeelhouders, waaronder uw koningshuis, dolblij met 6.500 ontslagen.......... IJsbreker Shell tegengehouden op weg naar toekomstige ramp in Arctisch gebied.....

'Shell gaat boren in Arctisch gebied, zonder de beloofde extra beveiliging.........' (klik ook op de 'links' in dat bericht).

'Deepwater Horizon heeft een apocalyptisch onderwaterlandschap nagelaten met misvormde dieren'

'Studie toont aan dat het Antarctica ijs onder de waterspiegel in hoog tempo smelt.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten