Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 augustus 2021

Plastic gebruik verminderen: niet als het aan de farmaceutische industrie ligt

Erger me al weer een maandenlang aan de nieuwe vinding van de farmaceutische industrie: plastic afsluitingen op de pillendoosjes (slik vanwege mijn ziekte een enorm aantal pillen). Uitermate vervelend en met welk doel? (de medicijnen voor een nog hogere prijs verkopen?)

(wat een belachelijk middel!!)                                    

Belachelijk dat de farmaceutische maffia zich in het geheel niet stoort aan het plastic probleem en zelfs heeft besloten daar nog een schep aan toe te voegen..... Naast dat het vervelend is om de doosjes open te krijgen (artrose), moet ik nu stukjes van de doosjes afscheuren voor ik ze bij het oud papier kan doen..... Belachelijk!! 

Dit nog naast het feit dat veel pillen maar moeilijk uit de strip zijn te krijgen, zeker als je reumatische klachten hebt..... (strips die of van plastic zijn gemaakt of van aluminiumfolie, ook al 'lekker duurzaam...') Trouwens wat dacht je van de bijsluiters in elk doosje dat je meekrijgt >> geef de patiënt één keer een bijsluiter mee van de apotheek en stop met deze gigantische papierverspilling!

Ach ja de farmaceutische industrie heeft op veel vlakken schijt aan wat er in de maatschappij leeft, zie de belachelijk hoge prijzen van medicijnen, die deze georganiseerde misdaad nodig schijnt te hebben voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, terwijl de kosten voor marketing en lobby bij overheden gemiddeld 30 keer zo hoog zijn dan de kosten voor ontwikkeling van een nieuw medicijn...... 

Hetzelfde geldt voor de levering van levensreddende medicijnen aan ontwikkelingslanden, waar deze farmaceuten zoveel rekenen dat deze landen die niet kunnen betalen, terwijl ze bijvoorbeeld medicijndoosjes met 30 pillen makkelijk voor 10 cent kunnen verkopen, daar ze al giga veel hebben verdiend aan die medicijnen, neem medicatie tegen malaria....... Daarnaast bezitten deze bedrijven gigantische kapitalen en verdienen ze zich al helemaal scheel aan de verkoop van hun producten in westerse landen...... (één van de hoofdoorzaken dat de zorgkosten zo hoog zijn*)

Trouwens over prijzen gesproken: Pfizer en Moderna willen hun COVID-vaccin in prijs verhogen, Pfizer zelfs met 4 dollar per vaccin**, terwijl dit schoftenbedrijf alleen dit jaar al meer dan 20 miljard heeft verdiend aan dat vaccin......*** Vergeet daarbij niet dat ook deze 2 bedrijven enorme bakken subsidie hebben gekregen voor het ontwikkelen van die vaccins......

Gezien de houding t.a.v. ontwikkelingslanden zou de top van de farmaceutische bedrijven moeten worden vervolgd door het Internationaal Strafhof (ICC) en voor de prijsstelling in westerse landen zouden ze strafrechtelijk moeten worden vervolgd >> de hoogste tijd dat de macht van deze bedrijven wordt gebroken!!

*    De medicijnprijs werd eerder op het doosje weergegeven, zogenaamd om de gebruikers duidelijk te maken waarom de zorgkosten zo hoog waren, daar is men een aantal jaren geleden mee gestopt, daar de prijzen van generieke medicijnen zijn opgeschroefd door de farmaceuten en daarmee amper goedkoper zijn geworden dan de merkmedicijnen (ofwel: verboden prijsafspraken), terwijl dat jarenlang een aanmerkelijk verschil was.... VVD kwaadaardigheid Schippers ("Voor een depressie kan je ook bij de buurvrouw terecht...") stelde de medicijnprijs flink omlaag te hebben gekregen als minister in Rutte 2, een leugen van formaat!! (trouwens niet zo vreemd als je bedenkt dat veel VVD politici en aanhang aandelen hebben in de farmaceutische industrie....)

**   Zie: 'COVID vaccinmakers: hoe betrouwbaar zijn deze farmaceuten' (en zie de links in dat bericht)

*** Zie: 'COVID-19: Pfizer adviseert derde vaccinatie, omzet van dit bedrijf op deze vaccins in 2021 al meer dan 20 miljard dollar.......'

2 opmerkingen:

  1. Dit toevallig nog gelezen? https://www.fvd.nl/kamervragen-over-de-uitgelekte-contracten-met-pfizer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,
    Dank voor uw reactie. De link die u opgaf werkt maar gedeeltelijk bedoelt u wellicht (de volgende link): file:///C:/Users/Jj/AppData/Local/Temp/De_uitgelekte_contracten_met_Pfizer,_gericht_aan_minister_van_Volksgezondheid_Hugo_de_Jonge.pdf

    Het is me niet duidelijk wat er wordt bedoeld, maar één ding is zeker: alle regeringen die een vaccin loslaten op hun volk, moeten eerst tekenen dat de farmaceut niet aansprakelijk kan worden gesteld voor ernstige bijwerkingen op de korte, middellange en lange termijn (waar ik voor de korte termijn een periode aanhoud van 9 maanden, maar wellicht dat men officieel een veel kortere periode aanhoudt)

    Met vriendelijke groet,
    Willem Wachtmeester.

    BeantwoordenVerwijderen