Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 20 augustus 2021

MIVD wist al jaren dat Taliban Afghanistan snel zou overnemen na vertrek westerse troepen: toch bleef Nederland nalatig....

Op BNR vanmorgen na 8.00 u. het bericht dat de MIVD al vanaf 2010 wist dat de Taliban uiteindelijk heel Afghanistan zou bezetten en dat in heel snel tempo zou gaan als westerse (terreur-) troepen zich terug zouden trekken....... Op deze plek heb ik de laatste dagen meermaals de MIVD als medeschuldige aangewezen voor de ontstane chaos en wanhoop bij heel veel Afghanen die voor Nederland hebben gewerkt, onterecht dus deze beschuldiging aan het adres van de MIVD......

Het is dus zeker dat de kabinetten Rutte 1, 2 en 3  op de hoogte werden gesteld van de MIVD bevindingen, daar het hier gaat om een jaarlijkse rapportage van de MIVD, rapporten die naar mate de jaren verstreken steeds stelliger werden in de bewoordingen waarmee men e.e.a aangaf en waarbij de MIVD de opvolgende regeringen waarschuwde..... BNR 'buitenlanddeskundige' Hammelburg moest zich vanmorgen uiteraard ook met deze zaak bemoeien en volgens de nitwit was niet alleen Nederland nalatig, maar alle andere EU lidstaten, behalve Tsjechië.... Alsof algemeen gemaakte fouten de waanzinnige en deels hufterige blunders van Rutte 3 goedmaken..... (wat een dwaas en dat op de zogenaamd onafhankelijke radiozender BNR...)

Foto overgenomen van NU.nl 'Nederland bereidt eventuele evacuatie van ambassade in Kaboel voor' De Nederlandse ambassade was overigens amper telefonisch te bereiken, zo hoorde ik een paar dagen geleden op Radio1.....

Naast de huidige situatie is het duidelijk dat de militaire missies naar Afghanistan vanaf 2010 eigenlijk tegen het advies van de MIVD moeten zijn genomen, immers deze dienst gaf aan dat Afghanistan hoe dan ook in handen zou vallen van de Taliban, zo gauw de westerse troepen zouden vertrekken....... Waarom dan toch missies afsturen naar dat land, missies die een enorm kapitaal hebben gekost aan door ons betaald belastinggeld en erger nog: naast een fiks aantal burgerslachtoffers gevallen door Nederlandse oorlogsmisdaden tijdens die missies, hebben deze ook Nederlandse militairen het leven gekost...... (maar geen extra geld voor verpleegkundigen en het openhouden van ziekenhuizen, het op peil houden van IC-capaciteit en met dit alles het behouden en aantrekken van extra verpleegkundig personeel.......*)

Nederlandse vlucht kwam leeg terug uit Afghanistan

Gezien deze kennis van de MIVD en die bij het verantwoordelijke personeel van Rutte 3: D66 minister Kaag, CDA minister van Defensie Bijleveld en VVD staatssecretaris Broekers-Knol, zet dit nog eens extra vragen bij het lamlendige feit dat men veel te laat voor Nederland collaborerend personeel is gaan evacueren, zodat men nu sterk achterloopt op het aantal te evacueren collaborateurs...... Erger nog zijn dan de woorden van hare VVD kwaadaardigheid Broekers Knol die 3 weken geleden nog Afghanen wilde deporteren..... Dit nog naast het feit dat men in Rutte 3 in eerste instantie alleen de tolken en hun families wilde evacueren en daar ook nog eens veel te lang mee heeft gewacht..... Waar het natuurlijk totaal belachelijk is dat men geen plannen had liggen om juist te voorkomen dat er zo'n chaotische toestand zou ontstaan en waar Afghaanse collaborateurs die ver uit de buurt van Kabul wonen het nu helemaal kunnen vergeten dat ze naar Nederland kunnen...... Het is dan ook zeker dat door zwaar falend beleid van Rutte 3 een fiks aantal mensen in feite ter dood zijn veroordeeld..... 

Bijleveld stelt dat 'de vluchten vliegen' (ja en dat desnoods met een leeg toestel terug uit Afghanistan....) en dat men alles op alles stelt, echter als ze een greintje fatsoen in haar donder had was ze al afgetreden, maar helaas daaraan ontbreekt het deze leeghoofdigheid..... Hetzelfde geldt voor VVD sociopaten Rutte en Broekers-Knol: een totaal gebrek aan ethisch en moraal besef.....

Over voorkennis over de opmars van de Taliban gesproken: gisteren werd in de VS bekendgemaakt dat ook het VS ministerie van buitenlandse zaken ruim een maand geleden al wist dat de Taliban veel sneller Kabul zou bereiken dan men eerder had voorspeld..... Schande dan ook dat de VS haar partners in oorlogsmisdaden, de andere NAVO-lidstaten en andere landen die meehielpen aan de oorlog tegen de Taliban (en tegen een heel groot deel van het Afghaanse volk) niet heeft gewaarschuwd bij tijds te evacueren personeel op te halen uit Afghanistan........ (ook al was dat voor Nederland niet nodig gezien de jarenlange MIVD rapportages.....)

* Zie o.a.: 'Coronavirus: motie over uitbreiden IC-capaciteit, plus extra verpleegkundigen en intensivisten afgewezen door VVD, D66, CDA en ChristenUnie' (e zie de links in dat bericht)

----------------------------

Zie verder ook: 'Kaag (D66 minister BuZa) over de evacuaties uit Afghanistan: Nederland heeft niet zitten slapen.......'

'De VS heeft 20 jaar lang gelogen over Afghanistan'

'Brekend nieuws: de Afghaanse president Ashraf Ghani ontvlucht het land'

'Afghanistan: buiten de tolken zijn andere collaborateurs die voor Nederland werkten niet welkom, ofwel zij mogen wat Rutte 3 betreft worden vermoord'

'George W. Bush noemt terugtrekking van troepen uit Afghanistan een vergissing....'

'Coronacrisis: Australische militairen moeten de straten en huizen van o.a. moslims in Sydney controleren' (dezelfde militairen die oorlogsmisdaden tegen moslims begingen in Afghanistan....)

'Landsadvocaat vindt dat het Nederlandse leger niets verkeerd heeft gedaan toen het in 2007 een massamoord beging op de bevolking van een Afghaans dorp'

'Donald Rumsfelds dood: het systeem is er niet om ons te beschermen tegen zware misdadigers maar om deze te beschermen tegen ons'

'Afghanistan en Taliban: geschiedvervalsing door o.a. BBC World Service'

'Daniel Hale: 4 jaar gevangenisstraf voor het uitvoeren van zijn burgerlijke plicht: ernstige misdaden aan de kaak stellen'

'De VS heeft de meest agressieve regering'

'Je zou de regering niet moeten vertrouwen, zeker niet als er commentaar wordt geleverd op de sociale media' (zie ook de links in dat bericht naar artikelen over censuur!!)

'Hoe schunnig de machthebbers in de VS ook handelen, openbaring daarvan verandert niets'

'Afghanistan: terugtrekking troepen gaat ten koste van collaborerende tolken' Een bericht van 14 juli jl., intussen is het de VS die de meeste tolken en ander personeel opneemt dat voor het terreurleger van de VS werkte, dan wel hen een thuis in een ander land geeft; moet zeggen dat me dit meevalt.

'VS rechtszaak tegen klokkenluider Daniel Hale: ondanks het feit dat hij ook volgens de Biden administratie niemand in gevaar bracht'

'Daniel Hale: een klokkenluider die 10 jaar gevangenisstraf wacht voor het openbaren van VS drone terreur'

'Hypocriete demonisering van Ilhan Omar, lid VS Huis van Afgevaardigden: ze zou de VS hebben vergeleken met Hamas'

'Coronacrisis: Australische militairen moeten de straten en huizen van o.a. moslims in Sydney controleren' (dezelfde militairen die ernstige oorlogsmisdaden begingen in Afghanistan.....)

'Antony Blinken (VS minister BuZa) leest de wereld de les over persvrijheid terwijl zijn eigen regering deze zwaar geweld aandoet' (!!!!) De vervolging van Hale is ook belangrijk voor de persvrijheid in de VS, niet voor niets laat de VS overheid journalisten en nieuwsredacties van vooral de alternatieve media afluisteren en aftappen, dit om klokkenluiders te kunnen oppakken voor ze uit de kerk kunnen klappen en zo negatief nieuws betreffende de overheid te kunnen blokkeren......... Zie wat dat betreft ook:

''Klokkenluidersbescherming' in VS: Obama en Biden lieten journalisten en redacties afluisteren om klokkenluiders te pakken' (reken maar dat dit nog steeds gebeurt) (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over o.a. Julian Assange en de fascistische opperschoft Navalny) En zie:

'Snowden vindt het ongelofelijk dat de media VS politici niet aanspreken op totaal verschillende reacties n.a.v. 'klokkenluiden'' (!!!!) (9 oktober 2019) (en zie de links in dat bericht!!) En zie voorts:

'Het verschil tussen totalitaire regimes en 'vrije democratieën' flinterdun en soms zelfs niet bestaand....'

'Een tweede oorlog tegen terreur ligt op de loer, terwijl een film de 'oorlogsmisdaden' van de eerste laat zien' (en zie de links in dat bericht!!)

'Opiaten doden in de VS jaarlijks 10 keer zoveel mensen, dan terroristen in de afgelopen 20 jaar..!!!' 

'Seymour Hersh (gelauwerd journalist) met onthullingen o.a. over de VS plannen met het Midden-Oosten en de vergiftiging van de Skripals' (waarin o.a. de voorspelling van Hersh in 2007 dat het bewapenen door de VS van extremistische soennieten zou leiden tot een oorlog in Syrië) 

'9/11 werd mede georganiseerd door Israël' (9/11 de 'legitimering' voor de oorlog tegen Afghanistan....)

'Irak oorlog: 16 jaar na 20 maart 2003 ontkent de perschef van Bush dat er is gelogen om Irak binnen te vallen.....' (!!!!)

'Neil deGrasse Tyson, de populaire astrofisicus, is grootlobbyist van het militair-industrieel complex' (Rumsfeld was ook groot voorstander van VS dominantie in de ruimte en de militarisering daarvan....)

'9/11: professor stelt dat WTC-gebouwen gecontroleerd zijn gesloopt, de bewijzen daarvoor zijn overweldigend' (en zie de links in dat bericht!!)

'Veteranen waarschuwen Trump voor desastreuze gevolgen in geval van oorlog tegen Iran'

'CIA erkent dat Israël samen met Saoedi-Arabië 'vecht tegen terreur', die ze NB zelf hebben georganiseerd........' (en zie de links in dat bericht!!) en zie:

'VS belastingbetalers geveer dag $ 250 miljoen uit aan 'oorlog tegen terreur.....' Daarom moeten wij meer uitgeven aan defensie...........' (Nederland gaf op het toppunt van de missie in Uruzgan meer dan 2 miljoen euro per dag uit aan deze hopeloze oorlog....)

'Joe Darby de klokkenluider van Abu Ghraib moet afgeschermd leven......' (daar opperschoft Rumsfeld zijn woonplaats bekend maakte.....)

Dan nog wat oudere berichten over Afghanistan: 'Afghanistan, nog een totaal zinloze missie ophanden........' (23 juni 2014)

'Bommen F-16's op Afghanistan'

'Thijs Berman vond dat de Afghaanse verkiezingen een redelijk geweldloos succes waren........ 

'Afghanistan, betaalde 'survivaltochten' voor legers' (1 mei 2013) De VS betaalde Karzai en warlords voor het mogen uitvoeren van taken door particuliere bedrijven uit de VS in Afghanistan, ook Nederland zou zich hieraan hebben beschuldigd..... 

'Misdadigers Afghanistan is 14 miljard euro toegezegd' Karzai en zijn 40 rovers kregen dit geld over een periode van 4 jaar, dit voor de opbouw van Afghanistan door westerse bedrijven......

'Karzai eist censuur in het westen' (12 december 2011)

Voor nog veel meer berichten over de westerse illegale oorlog tegen Afghanistan, klik op het label 'Afghanistan', direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten