Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 31 augustus 2021

Proefdiervrije cosmetica en chemische stoffen in de EU een noodzaak

Tja, als je dacht dat men in de EU al lang geen dierproeven meer deed voor cosmetica heb je het als ikzelf verkeerd: nog steeds mogen er dierproeven worden uitgevoerd voor cosmetica en wel als het gaat om nieuwe ingrediënten voor cosmetica producten, ook voor ingrediënten die uitsluitend in de cosmetica-industrie worden gebruikt en zelfs voor ingrediënten waarvan men de uitwerking al lang kent, e.e.a. verordonneerd door het uiterst inhumane Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (European Council for High Ability >> ECHA)...... Kortom we zijn ongelofelijk belazerd toen de EU dierproeven voor cosmetica verbood...... (de EU is er dan ook vooral voor bedrijven en dan vindt men het vreemd dat zoveel EU burgers de pest hebben aan de EU....)

De nieuwe EU-strategie voor 'duurzame chemische stoffen' genaamd REACH zal voor nog veel meer dierproeven zorgen en omvat verder een herziening van de Europese wetgeving aangaande chemische stoffen..... Men wil met REACH de enorme hiaten invullen ontstaan in de kennis over de gevaren van (giftige) chemische stoffen, dit is veroorzaakt door vele decennia lang totaal onverantwoordelijk wegkijken van inspectieorganen behorend tot de diverse overheden, die duizenden chemische stoffen hebben toegestaan zonder zelfs maar enig onderzoek......

Om deze kennis te vergaren is het vrijwel zeker dat men een gigantisch aantal dierproeven zal toestaan, terwijl al lang bekend is dat de daardoor vergaarde kennis niets zegt over de veiligheid voor mensen, daarvoor zijn nieuwe protocollen opgesteld zoals Research Modernisation Deal (RMD), waarbij men o.a. gebruik maakt van menselijke cellen >> hoe moeilijk kan het zijn dit te bedenken, echter de industrie laat het liefst dierproeven doen, daar deze schandelijk genoeg goedkoper zijn en zoals gezegd: de EU bedient de industrie op haar wenken...... (de hoogste tijd dat het veelkoppige EU monster in elkaar stort!!)

Uitermate bedenkelijk dat Dier&Recht niet ook de dierproeven voor medicijnen heeft meegenomen, zeker als je ziet dat voor de waardeloze vaccins tegen het virus in veel te korte tijd een groot aantal dierproeven zijn gebruikt..... Waarbij de gevaccineerden dienen als proefdieren voor de resterende tijd waarop het vaccin voorlopig is toegestaan (de COVID-vaccins moeten nog definitief worden goedgekeurd......)

Heb zelf toch besloten dit Burgerinitiatief te ondertekenen, immers elke dierproef die wordt geschrapt is één dier minder dat vreselijk hoeft te lijden en dat voor cosmetica en voor chemische stoffen die men nooit toe had mogen staan....... Er wordt gesteld dat je een account moet aanmaken, echter dat bestaat simpelweg uit wat meer gegevens dan je gewend bent voor een petitie en let op waar de eerste keer staat verblijfplaats bedoelt men de geboorteplaats.  

 MILJOENEN DIERENLEVENS STAAN OP HET SPEL



In heel Europa worden elk jaar miljoenen dieren in de wetenschap gebruikt voor dierproeven die vaak ernstig lijden veroorzaken. Het gaat om muizen, vissen, ratten, cavia's, konijnen, katten, honden en apen. Het aantal dierproeven is de afgelopen tien jaar niet veel veranderd, ondanks de ongelooflijke vooruitgang in de wetenschap.

Dieren worden genetisch gemanipuleerd, zwaar mishandeld, fysiek in bedwang gehouden, krijgen elektroden aan hun schedel vastgemaakt, elektrische schokken toegediend of hebben continu dorst, omdat ze worden onderworpen aan een strikt waterregime. De lijst van gruweldaden is eindeloos.

Foto: twee kinderen en een vrouw demonstreren

Steun het burgerinitiatief ook.
 
TEKEN NU

 

Maar liefs 72% van de Europeanen vindt dat Europa een concreet plan nodig heeft om een einde te maken aan dierproeven. Op allerlei andere belangrijke beleidsterreinen waar de burgers om geven - klimaatemissies bijvoorbeeld - heeft de EU gedurfde en ambitieuze doelen gesteld. Dat is ook wat proefdieren nodig hebben.

Samen met andere internationale organisaties vragen wij jou om je aan te sluiten en het Europees burgerinitiatief (ECI) te ondertekenen. Hiermee laten we de Europese Commissie zien dat burgers om de proefdieren geven en verandering willen.

Met strijdvaardige groet,

 

PS Voordat je het burgerinitiatief kan tekenen moet je eerst een account aanmaken. Ook het delen van je geboortedatum en adres is verplicht.

PPS Een Europees Burgerinitiatief heeft meer dan een miljoen geldige handtekeningen nodig om te slagen. Hiervoor hebben we jou en al je meelevende vrienden nodig.

TEKEN HET BURGERINITIATIEF

Teken het Europees burgerinitiatief

Daarom willen wij dat jullie zich bij ons aansluiten en een Europees burgerinitiatief (EBI) ondertekenen waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen om:

  • HET VERBOD OP DIERPROEVEN VOOR COSMETICA TE BESCHERMEN EN TE VERSTERKEN
  • DE EU-CHEMICALIËNVERORDENING OM TE VORMEN
  • MET EEN CONCREET PLAN TE KOMEN VOOR DE OVERGANG NAAR PROEFDIERVRIJE WETENSCHAP

Teken HIER het Europees burgerinitiatief

Dierproeven voor cosmetica

Dacht je dat dierproeven voor cosmetica al verboden waren in de EU? Dierproeven voor cosmetische producten en hun ingrediënten zijn in 2009 in Europa verboden, en sinds 2013 geldt er een verbod op de verkoop van cosmetica die op dieren is getest. Wij hebben, samen met u en leden van het Europees Parlement, hard gevochten voor die verboden.

Maar ondanks de verboden eist het Europees Agentschap voor chemische stoffen nieuwe dierproeven voor ingrediënten - zelfs ingrediënten die uitsluitend in cosmetica worden gebruikt en ingrediënten waarvan het veilige gebruik al lang vaststaat. Help ons het verbod op dierproeven voor cosmetica te beschermen en te versterken door het EBI te ondertekenen.

Giftigheidstesten onder REACH

Wist je dat REACH, de nieuwe EU-strategie voor duurzame chemische stoffen kan betekenen dat er miljoenen extra dierproeven worden uitgevoerd? De nieuwe Strategie voor duurzame chemische stoffen omvat een herziening van de Europese wetgeving inzake chemische stoffen.

Het doel is een gifvrije omgeving. Maar het gebruik van dierproeven om hiaten in de informatie over chemische stoffen op te vullen zal alleen maar leiden tot nog meer wrede dierproeven en onbetrouwbare resultaten die niet goed zijn voor de menselijke gezondheid of ons milieu. Help ons de Europese regelgeving voor chemische stoffen om te vormen door het EBI te ondertekenen.

Op naar een einde van dierproeven

Bent u een van de 72% 1 Europeanen die vindt dat Europa een concreet plan nodig heeft om een einde te maken aan dierproeven? Dank u wel! Het aantal dierproeven is de afgelopen tien jaar niet veel veranderd, ondanks de ongelooflijke vooruitgang in de wetenschap en de verzekering van de Europese beleidsmakers dat hun doel is dierproeven te vervangen.

Op allerlei andere belangrijke beleidsterreinen waar de burgers om geven - klimaatemissies bijvoorbeeld - heeft de EU gedurfde en ambitieuze doelen gesteld om verandering te bewerkstelligen. Dat is wat dieren ook nodig hebben. Help ons de wetenschap in de EU te moderniseren en dierproeven geleidelijk uit te bannen door het EBI te ondertekenen.

Help ons 1 miljoen handtekeningen te verzamelen

Animal Rights werkt samen met de European Coalition to End Animal Experiments, Cruelty Free Europe, Eurogroup for Animals, HSI/Europe en PETA om een einde te maken aan dierproeven in de EU. Hiervoor hebben we jou en al je meelevende vrienden nodig - een Europees Burgerinitiatief (EBI) heeft meer dan een miljoen geldige handtekeningen nodig om te slagen.

Een EBI laat de Europese Commissie zien dat burgers om de proefdieren geven en verandering willen - het is een mechanisme voor mensen om nieuwe wetgeving te eisen. Bedankt om een stem te zijn voor de dieren in de laboratoria.


Cruelty Free Europe poll on animal testing 

En teken ajb de 3 volgende petities: 'Wetenschappers laten mannelijke ratten bevallen in roekeloze dierproef' (hoe psychopathisch ziek in de kop moet je zijn??!!!)

 

'26 organisaties maken statement voor alternatieven dierproeven'


'Nieuwe achterhaalde dierproeven op apen aan de KU Leuven ondanks alternatieven' (doodzieke inhumane wetenschap >> ze moeten die zogenaamde wetenschapper hetzelfde aandoen als de aap die hij/zij zwaar mishandelt, gadver wat een schoft...........)

 

=================================

Voorts zie: 'Nertsenfokkerijen gesloten: toch worden o.a. 33.000 nertsen in ons land misbruikt en vermoord als proefdieren voor de walgelijke bontindustrie elders' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over nertsenfokkerijen)

'24 april Wereldproefdierendag: jaarlijks worden in Nederland 440.000 proefdieren vermoord zonder zelfs te zijn misbruikt'

'Zware dierenmishandeling bij dierproeven op beagles'

'BPRC Rijswijk weer in de kijker met zware mishandeling van apen'

'Stop ernstige dierenmishandeling door onzinnige dierproeven en gebruik alleen nog de Research Modernisation Deal' (RMD)

'24 april Wereldproefdierendag: jaarlijks worden in Nederland 440.000 proefdieren vermoord zonder zelfs te zijn misbruikt'

'Hersenstichting financiert met jouw giften barbaarse dierproeven'

''Respectabele' University of Wisconsin-Madison martelt apen op een uitermate sadistische manier.......'

'BPRC Rijswijk en apenhandelaar Hartelust uit Tilburg importeren wilde apen uit Mauritius om deze te mishandelen voor dierproeven

'Nederland beschikt over o.a. zenuwgas, om de effecten te testen werden de laatste jaren cavia's en ratten vermoord door TNO.....' (terwijl men die effecten al lang kent.... schande!!!!)

'Nobelprijs voor Geneeskunde naar figuren die apen hebben misbruikt voor dierproeven

''Wreedheidsvrije cosmetica' maakt gebruik van het martelen en villen van dieren'

'Wetenschappers gebruiken inktvissen als proefdier'

'State University of New York voert gruwelijke experimenten uit op katten en zelfs op kittens...'

In de labels direct onder dit bericht ook dat van Carola Schouten opgenomen, ChristenUnie minister, die niets wenst te doen tegen dierproeven op primaten en andere zoogdieren..... Het label BPRC staat voor het martelcentrum in Rijswijk voor dierproeven met apen (Biomedical Primate Research Centre). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten