Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 24 april 2021

24 april Wereldproefdierendag: jaarlijks worden in Nederland 440.000 proefdieren vermoord zonder zelfs te zijn misbruikt

Elk dier zou recht moeten hebben op een volwaardig leven, echter dit recht wordt al meer dan 100 jaar met voeten getreden, vooral door de intensieve veehouderij, maar zeker ook door het zware misbruik van proefdieren, waarvan we intussen weten dat het dierlijk lichaam en het menselijk lichaam dusdanig verschillen dat verreweg de meeste dierproeven totaal zinloos zijn*, pas de echte proef, die op mensen telt uiteindelijk!! 

Vandaar ook dat het Coronavaccin veel te kort is getest om te kunnen zeggen of deze op de korte of lange duur wel dan niet gevaarlijk is voor de mens, zelfs een testperiode van 3 jaar wordt door veel deskundigen als onvoldoende gezien >> niet voor niets hebben de fabrikanten van deze vaccins in de contracten een clausule opgenomen waarin men eist dat men niet aansprakelijk kan worden gesteld voor (zware) bijwerkingen op de korte of lange duur; en ja ook voor het Coronavaccin zijn heel smerige en pijnlijke dierproeven gebruikt, vandaar ook dat de fabrikanten niet garant willen staan voor ernstige bijwerkingen.......

Onbeschoft dat het RIVM vandaag in een tv programma aandacht besteedt aan dierproeven en ik kan je nu al verzekeren dat men hierin zal stellen dat dierproeven nu eenmaal noodzakelijk zijn en dat zijn ze ten enenmale niet, we kunnen tegenwoordig middels gekweekte menselijke cellen veel beter meten wat bepaalde stoffen in het menselijk lichaam zullen doen..... Bovendien zijn er uitermate slimme computerprogramma's die prima kunnen bepalen wat de gevolgen zijn van het toedienen van bepaalde stoffen voor het menselijk lichaam*, ofwel dierproeven zijn totaal overbodig en veroorzaken 365 dagen per jaar over de hele aarde enorm dierenleed, martelingen waarmee dieren zelfs worden vermoord......


Animal Rights komt met een petitie tegen het vermoorden van enorme aantal proefdieren zonder dat deze zijn gebruikt in proeven, alleen in Nederland gaat dit al om 440.000 dieren!!! Beetje vreemde petitie, immers het zou verboden moeten worden dat men nog dieren gebruikt voor dierproeven, 'maar goed...' Jammer dat nu zelfs een organisatie als Animal Rights spreekt over het doden van dieren terwijl als deze organisatie haar zin kreeg, het doden van een dier als moord zou worden aangemerkt en dat is het simpelweg: een vieze smerige moord!! (al helemaal voor de dieren die talloze dierenproeven hebben moeten doorstaan of die zelfs door een smerige proef op een afschuwelijke manier sterven......) zoals gezegd elk levend wezen op onze aarde heeft recht op een volwaardig leven en de mens heeft niet het recht zich de dood van miljarden dieren op te eisen om als voedsel te dienen of als onderwerp van marteling t.b.v. de farmaceutische industrie dan wel de cosmeticamaffia!! 

Vanaf 2013 is het in de EU verboden dierproeven te gebruiken voor cosmetica, echter deze industrie is listig en heeft een 'loophole' in de wet gevonden: dierproeven zijn verboden voor het uiteindelijke cosmeticaproduct (door burgers te gebruiken), maar in de wet wordt niet gesproken over de veiligheid van medewerkers in de cosmetica-industrie**, hier een tekst van Proefdiervrij over dit onderwerp (het 'vetmaken' van tekst is van mijn hand):

In een recente uitspraak van de ECHA (Europees chemicaliën agentschap) wordt er gesteld dat ingrediënten die uitsluitend voor cosmeticaproducten worden gebruikt, nu toch getest moeten worden op proefdieren.

De cosmeticawet spreekt namelijk alleen over de veiligheid voor consumenten; deze testen mogen niet op dieren worden gedaan. De cosmeticawet zegt niks over voor de veiligheid van medewerkers in het productieproces.

Het directe gevolg van deze beslissing is dat er mogelijk tienduizenden ratten en konijnen als proefdieren gebruikt gaan worden in veiligheidstesten. Wij zijn het hier natuurlijk niet mee eens en roepen de EU daarom op om zich aan de cosmeticaban te houden.

Toch zou ik je willen vragen deze petitie te tekenen, immers alle kleine beetjes helpen en geeft het door ajb, het vreselijke lot van proefdieren moet niet meer ter discussie staan, dierproeven moeten in het geheel worden verboden en deze petitie is een kleine stap in de goede richting:

 STEEDS MEER DIEREN GEDOOD IN VOORRAAD

Foto: twee ratjes in een dierproef

Weet jij hoe de meeste proefdieren worden gedood? Ondanks meerdere aangenomen moties daalt het aantal proefdieren dat wordt gedood zonder te zijn gebruikt al jaren niet. Het gaat gemiddeld om 440.000 proefdieren per jaar. De minister heeft het aanpakken van het fokoverschot bij de dierproevensector neergelegd, maar zelfregulatie faalt hopeloos.

De proefdieren worden gefokt en daarna gedood, omdat ze ongeschikt of overbodig zijn. Er moeten maatregelen opgelegd worden om dit onacceptabele dierenleed aan te pakken.

Ratjes

Vooral muizen, ratten en vissen worden in voorraad gedood.
 
TEKEN NU

Animal Rights is een actie gestart: met 10.000 handtekeningen roepen we de Nederlandse en Belgische ministers op om het fokken en doden van overtollige proefdieren aan te pakken. Dierproeven waren nog nooit zo wetenschappelijk en ethisch onaanvaardbaar als vandaag.

Vandaag is het Wereldproefdierendag en vragen we aandacht voor álle proefdieren. Zo demonstreren we vanmiddag bij apenhandelaar Hartelust in Tilburg en bij het proefdiercentrum van de KU Leuven. Help je ook mee? Teken onze oproep aan de ministers, word donateur of sluit aan bij één van onze acties.

Met strijdvaardige groet,

PS We hebben een herplaatsingsprogramma voor ex-proefmuizen en ratten. Sinds oktober 2019 zijn er al meer dan 200 muizen en ratten herplaatst!

STEUN ONZE OPROEP

=======================================

*  Zie: 'Stop ernstige dierenmishandeling door onzinnige dierproeven en gebruik alleen nog de Research Modernisation Deal' (RMD)

** Alsof het deze industrie ook maar ene zier interesseert wat hun medewerkers na jaren zou kunnen overkomen door hun werkzaam leven en al helemaal niet als de fabriek buiten de EU staat...... >> zie wat dat laatste betreft ook het bericht onder de laatste link hieronder: 'Cora van Nieuwenhuizen enz....')

Zie ook: 'Hersenstichting financiert met jouw giften barbaarse dierproeven'

''Respectabele' University of Wisconsin-Madison martelt apen op een uitermate sadistische manier.......'

'BPRC Rijswijk en apenhandelaar Hartelust uit Tilburg importeren wilde apen uit Mauritius om deze te mishandelen voor dierproeven'

'Nobelprijs voor Geneeskunde naar figuren die apen hebben misbruikt voor dierproeven'

''Wreedheidsvrije cosmetica' maakt gebruik van het martelen en villen van dieren'

'Wetenschappers gebruiken inktvissen als proefdier'

'State University of New York voert gruwelijke experimenten uit op katten en zelfs op kittens...'

'Cora van Nieuwenhuizen (VVD EU) over TTIP, VS controles op voedselproducten en cosmetica, zijn goed genoeg voor de EU...... AUW!!!!!' (een bericht uit 2015 waarin aandacht voor het feit dat in de VS nog steeds volop gebruik mag worden gemaakt van proefdieren voor cosmetica en met het TTIP verdrag zouden dierproeven in de EU weer voluit worden toegestaan voor cosmetica, maar zoals je kon lezen gebeurt dit nu nog steeds in de EU....)

Heb direct onder dit bericht ook het label de naam van ChristenUnie minister Carola Schouten toegevoegd, deze fijn christelijke hufter is verantwoordelijk voor het martelen van primaten en andere zoogdieren in ons land en weigert daar iets tegen te doen....... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten