Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 april 2021

Nieuwe kerncentrale in Nederland? Dacht het niet!!

De grijnzende VVD aartsleugenaar en volksbedrieger (en thorbetert premier) Rutte heeft het gore lef om te pleiten voor één of meerdere nieuwe kerncentrales in Nederland, aangezien Groningen nee heeft gezegd, is deze voor het bedrijfsleven lobbyende disfunctionerende kwezel bezig met een inventarisatie welke gemeente openstaat voor zo'n doodsbunker op haar grondgebied..... WISE zegt dat de Tweede kamer die inventarisatie heeft opgedragen, echter het is overduidelijk dat de Idee komt van Rutte en zijn neoliberale partij met misdadigers (geen partij die zoveel te maken had en ongetwijfeld nog heeft met corruptie en andere misdaden......)

WISE is een actie gestart met het doel zoveel mogelijk handtekeningen (uiteraard) uit zoveel mogelijk gemeenten te verzamelen en zo aan te tonen dat er geen draagvlak is voor zo'n bijna eeuwigdurend dood verspreidend monster in ons kleine land....... Want vergeet niet dat wanneer 't misgaat, bijvoorbeeld met de stokoude en gevaarlijke kerncentrale in Borssele, er een enorm gebied daaromheen voor honderden jaren onbewoonbaar is!! (reken maar uit wat dat aan kosten 'oplevert....)

Terecht merkt WISE op dat kernenergie onbetaalbaar is, zo is er voor de kerncentrale in Borssele en voor die in Petten over een periode van vele jaren een godsvermogen aan subsidie gegeven..... Hinkley Point C, de nieuwe centrale in Groot-Brittannië (althans als die nog afgebouwd wordt) heeft de garantie van de regering gekregen dat het 23 jaar lang een veel hogere dan de gangbare prijs mag rekenen per kilowattuur......*

Welke gemeente wil er graag een kerncentrale? | Stichting Laka 

Alleen al het feit dat geen verzekeringsmaatschappij zo'n centrale wil verzekeren moet iedere fatsoenlijke en niet corrupte bestuurder overtuigen nooit zo'n onding te willen bouwen, maar ja aan die 2 voorwaarden voldoet VVD hufter Rutte niet!! Terwijl hij weet dat het schadebedrag voor de rampen met Fukushima en Tsjernobyl nu al de 800 miljard dollar overschrijdt en aan die rampen is nog steeds geen eind gekomen, zoals je zo zal lezen in de petitietekst van WISE..... Nog deze week werd bekend gemaakt dat Tepco, de eigenaar van de Fukushima rampenreactoren 1 miljoen ton radioactief besmet water (dat is 1 miljard liter!!) wil lozen in de oceaan**, tot groot verdriet van kunstbewoners een heel eind verderop en van vissers........ De eigenaar stelt geen keus te hebben daar de opvangmogelijkheid van water dat wordt gebruikt voor het afkoelen van de gesmolten kernen aan het maximum is beland en het bedrijf zal nog jarenlang opnieuw de kernen met water moeten koelen en derhalve ook opnieuw radioacrtief besmet water moeten opslaan...... Tepco zegt dat het water gefilterd zal worden voor men het is zee loost, echter het is volgens mij onmogelijk om de radioactiviteit weg te filteren, immers dat is geen vaste of vloeibare stof.......

WISE spreekt wel over het afval, maar helaas met geen woord over de afbraak van een kerncentrale*** waarmee men bij mijn weten op 1 plaats op de wereld bezig is, een project dat steeds meer vertraging oploopt, niet zo gek als je bedenkt dat een deel van zo'n centrale ook zwaar radioactief wordt in de loop van de jaren en zoals WISE opmerkt er is nog lang geen verantwoorde berging van dat uiterst gevaarlijke afval......

Doe ajb mee en geeft het door, de grijnzende VVD gek moet worden gestopt!! (ik ben trouwens benieuwd voor welke bedrijven hij in deze lobbyt, 1 bedrijfstak is zeker: de bouwmaffia!!)

Geen kernenergie in mijn gemeente

Stichting Laka on Twitter: "Mail jouw burgemeester: Geen kerncentrale in  jouw gemeente! https://t.co/LNgBUjFWDQ… "

Op verzoek van de Tweede Kamer inventariseert KPMG bij provincies en gemeentes of er draagvlak is voor een kerncentrale in hun regio. Mail jouw gemeenteraad om te laten horen dat je hier niet op zit te wachten!

DUUR

Kernenergie is – ondanks 60 jaar ervaring en honderden miljarden overheidssteun – wereldwijd de enige energievorm die steeds duurder wordt. Waar alle duurzame energiedragers een vaak scherpe, positieve leercurve laten zien is dit voor kernenergie kennelijk niet mogelijk. Kernenergie heeft ruim de tijd gehad zichzelf te bewijzen, maar heeft het simpelweg niet waargemaakt.

ONVEILIG

De kosten lopen onder andere op omdat er steeds strengere veiligheidseisen worden gesteld. Toch is, ondanks de waanzinnig hoge kosten van die nieuwste generatie reactoren, 100% veiligheid niet gegarandeerd. Wereldwijd hebben zich al vijf grote kernrampen voorgedaan. Risico is kans maal gevolg. De kans blijkt vele malen groter dan ons altijd wordt voorgespiegeld en de gevolgen zijn enorm; niet alleen als je kijkt naar het milieu en het menselijk leed maar ook als je het in geld uitdrukt. De ongelukken in Fukushima en Tsjernobyl hebben al zeker 800 miljard euro gekost. En de teller loopt nog. En dan is er nog niet eens sprake van een definitieve berging van het verspreide radioactieve materiaal.

TE LANGZAAM

Het duurt – als alles meezit voor de bouwers – zo’n 12 jaar om een kerncentrale te bouwen. De kerncentrales die nu worden gebouwd in Finland en Frankrijk zijn respectievelijk al 14 en 16 jaar in aanbouw en de openingsdatum wordt keer op keer uitgesteld. Die tijd hebben we niet. We moeten nu keihard aan de slag om het klimaat te redden.

KERNAFVAL: VIES EN GEVAARLIJK

Wereldwijd is er nog geen oplossing voor hoogradioactief kernafval. Afval dat voor 240.000 jaar hermetisch van mens en milieu afgesloten moet worden. In volume is het niet eens zo veel. Helaas is dat niet zo relevant. Het gaat om de toxiciteit en de stralings- intensiteit. Of je nu 100 of 10.000 m3 voor tienduizenden jaren moet opbergen, het probleem blijft er eentje van enorme omvang. Er is geen definitieve oplossing voor eind- berging, laat staat dat hier genoeg geld voor beschikbaar is gesteld. Ook ontstaat er afval bij de winning van uranium. In en rond de mijnen blijft een grote hoeveelheid radioactief ertsafval achter, met verwoestende gevolgen voor mens en milieu.

ONNODIG

We willen een leefbare en schone wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Laten we dan geen duizenden generaties opzadelen met giftig radioactief afval. Kernenergie is vooral een schijnoplossing voor het klimaatprobleem. We kunnen zonder! Om de klimaatcrisis af te wenden moeten we zo snel mogelijk zo veel mogelijk CO2-uitstoot ver- minderen en ons niet laten afleiden maar vaart maken met echte duurzame oplossingen. Met kernenergie nemen we een riskante hypotheek op onze planeet.

 ===============================================
*   Zie: 'Nieuwbouw Britse kerncentrale Hinkley Point C valt stevig duurder uit, BAM nog verder in de problemenen zie:   
'Hinkley Point C: EU keurt 21 miljard overheidssubsidie goed voor bouw kerncentrale..........' en ook: 
'Bam gaat meebouwen aan nieuwe Britse kerncentrale..........' 
**  Zie wat betreft die lozing ook:  'Fukushima: lozen van 1,2 miljoen ton radioactief besmet water in oceaan geen probleem voor Japanse regering en IAEA.......' en zie: 
'Japan op punt om 1,2 miljoen ton radioactief besmet water van Fukushima in de oceaan te lozen' en voorts: 
'Eigenaar Fukushima wil 777.000 ton radioactief afval in oceaan dumpen.....!!!' 
*** Zie'Kerncentrales afbreken een hachelijke en uiterst kostbare zaak'
------------------------------------------------------ 
Zie voorts: 'Kernenergie promotie in Duitsland als gevolg van voorstel VVD en CDA minstens 3 kerncentrales te bouwen in Nederland'
'Fukushima kernramp 10 jaar geleden terwijl VVD premier Rutte pleit voor de bouw van een nieuwe kerncentrale'
'Verkiezingsdebat: kernenergielobby draait overuren, met hulp van keihard liegende demissionair VVD premier Rutte'
'Frankrijk houdt 40 stokoude kerncentrales nog 10 jaar draaiend.......'

'Klimaatakkoord Parijs 5 jaar: vervolgens een 5 jaar lang verdere stijging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, plus de 'deskundige mening' van Remco de Boer' (de Boer is ook voorstander van kernenergie) (en zie de links in dat bericht)

'Kernenergie promotie in Duitsland als gevolg van voorstel VVD en CDA minstens 3 kerncentrales te bouwen in Nederland' (niet 3 maar deze partijen, gesteund door de christenbroeders van de SGP, plus de fascisten van PVV en FvD, willen tot 10 nieuwe kerncentrales bouwen in ons kleine land, waar één ramp met zo'n centrale een groot deel van Nederland onbewoonbaar maakt!!)

'VVD en CDA willen onderzoek naar mogelijkheid tot nieuwbouw van drie kerncentrales'

'Suche nach Endlager: Gorleben offenbar aus dem Rennen | tagesschau'

'Atommüll in NRW | mehr'

'Keine Kernkraft, keine Kohle: Woher kommt künftig unser Strom? | video | daserste'

'De gevolgen van een echte pandemie voor kerncentrales'

'Tsjernobyl: de straling in gebieden rond de rampcentrale is plotseling 17 keer zo hoog'

Transport nucleair afval via Amsterdam naar uitermate gevaarlijke opslag'

'Duits en Nederlands kernafval via Amsterdamse haven naar Rusland'

'Duits kernafval via Amsterdam naar Siberië deel 2'

'Duits kernafval via Amsterdam naar Siberië'

'Japan op punt om 1,2 miljoen ton radioactief besmet water van Fukushima in de oceaan te lozen

''Ongeluk' in Canadese Pickering kerncentrale blijkt geen ongeluk te zijn' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over bruinkool en de smerige rol die RWE speelt in Nederland en Duitsland)

'Duitse belastingbetaler draait op voor atoomafval van o.a. RWE en E-on.......'

'Remco de Boer ('klimaatambassadeur') zet verder in op kernenergie als veilig en goedkoop'

'Samsom (PvdA), de nieuwe 'Eco Warrior' laat van zich horen.... OEI!!!'

'Californië, een apocalyps van vuur, plus een boodschap voor dwaze nucleaire energie lobbyisten''

'Radioactieve wijn door kernramp Fukushima'

'Hans Spekman (PvdA) vindt uitdelen van jodiumpillen aan 'omwonenden' van wrakke kerncentrales onzin.....'

'Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) 'plotsklaps' slap op kernenergie, waar de Belgische kerncentrales in Doel en Tihange levensgevaarlijk zijn......'

'JAPAN PLANS TO EXPOSE ITS PEOPLE AND 2020 TOKYO OLYMPIANS TO FUKUSHIMA RADIATION'

'Radioactieve deeltjes van Fukushima ramp gevonden in de Beringstraat'

'Samsom (PvdA), de nieuwe 'Eco Warrior' laat van zich horen.... OEI!!!'

'Jodiumtabletten voor omwonenden kerncentrales.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

'Kerncentrales geliefd bij grote bedrijven: Wasserman met een extra pleidooi voor echt groene energieopwekking'

'Melchior: na Fukushima lachte Frankrijk de Duitsers uit, daar men 'gratis'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten