Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 3 april 2021

Jaarlijks miljoenen euro’s EU-subsidie naar misleidende promotie zuivelproducten en NVWA neemt geen stappen tegen zware dierenmishandeling door voorzitter FDF

Het volgende artikel van Frederieke Schouten (van Dier&Recht) ontving ik in m'n elektrische postbus. Gezien de kop op dit bericht zou het me niet verbazen dat de EU zelfs een deel van de kosten voor haar rekening neemt, kosten die de machtige lobby van de intensieve doodsindustrie maakt....... En dan gedraagt PvdA oplichter Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, zich als de groene EU goeroe met zijn bedriegende 'Green Deal' en belachelijke gedrag bij deze zaak, vooral te zien bij de verkiezingen voor de EU (waar hij zich gedroeg als een puber van 14 in een totaal mislukte poging om te lijken op een jongere van Fridays For Future...... oh ja en mijn excuses aan alle 14 jarigen dat ik hen vergeleek met deze PvdA oplichter)

Onder het artikel van Dier&Recht een artikel van Varkens in Nood over de klacht bij de NVWA tegen de psychopathische voorzitter van Farmers Defence Force (FDF), opperploert Mark van den Oever*, die zijn varkens op een zo grove manier verwaarloost dat je moet spreken van ernstige dierenmishandeling....... Ondanks dat de NVWA dit met eigen ogen heeft gezien stelt deze meer dan waardeloze organisatie dat er niets aan de hand is, dat dit een leugen is van grote proporties blijkt wel uit de begeleidende foto en video in dat bericht....... Schande en ten overvloede een teken dat de NVWA niet doet waar het in deze voor zou moeten staan: het tegengaan van dierenmishandeling!! Ook in deze zijn de grote eindverantwoordelijken hare ChristenUnie slappe truttigheid Carola Schouten en de rest van het schoftenkabinet Rutte 3!! 

'Fijn hè, op zo'n manier biggetjes vermoorden......'

Als laatste een ander bericht van Varkens in Nood, waarin bekend wordt gemaakt dat de Reclame Code Commissie (RCC) geheel terecht stelt dat de reclame voor scholen aangeleverd door de doodsindustrie, die men intensieve veeteelt noemt, ongeoorloofd en misleidend is. Dit misleidende schunnige lesmateriaal** werd eerder toegestaan door ChristenUnie ploert en minister Arie Slob..... (die het als Schouten blijkbaar normaal vindt dat de naar hun mening schepping van god wordt groot en doodgemarteld en dat met de meer dan schunnig grote hoeveelheid van 600 miljoen dieren per jaar in het kleine Nederland....)

 

30 maart 2021

Jaarlijks miljoenen euro’s EU-subsidie naar misleidende promotie zuivelproducten

De Nederlandse zuivelsector ontvangt samen met zuivelorganisaties uit andere Europese landen jaarlijks miljoenen euro’s aan EU-subsidies voor reclamecampagnes die de consumptie van zuivel moeten verhogen. Ook schoolmelk wordt nog volop gesubsidieerd. FrieslandCampina — jaaromzet 11 miljard — krijgt jaarlijks ruim een half miljoen euro voor de kindermarketing van haar eigen producten. Dierenbeschermingsorganisatie Dier&Recht onderzocht de Europese miljoenensubsidies voor vlees- en zuivelreclames. Die subsidies gaan lijnrecht in tegen de gewenste transitie naar een duurzamer voedingspatroon met minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten.


In de periode 2017-2020 ontving de Nederlandse zuivelsector samen met andere Europese organisaties bijna 20 miljoen euro subsidie voor reclamecampagnes ter bevordering van de promotie van melk en kaas. Met dure reclamecampagnes probeert de sector de afname van zuivelconsumptie tegen te gaan.


Misleidende zuivelreclames

Zo ontving Nederland samen met andere EU-landen 2,9 miljoen euro voor de campagne Sustainable Dairy in Europe. Deze campagne wil “de consument meer bewust maken van de ecologische duurzaamheid van de Europese zuivelsector.

Frederieke Schouten, dierenarts en directeur Dier&Recht: “Dit is de wereld op z’n kop. Volgens wetenschappers is de productie van zuivel een belangrijke oorzaak van het klimaatprobleem en milieuvervuiling. En onze melkveehouderij is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van het enorme verlies aan biodiversiteit in Nederland. Het subsidiëren van promotiecampagnes die deze feiten ontkennen, is ongehoord en niet meer van deze tijd.”


Jaarlijks half miljoen euro schoolmelksubsidie

Voor de kindermarketing van schoolmelk ontvangt Nederland jaarlijks ruim een half miljoen euro subsidie uit Europa, 98% daarvan gaat rechtstreeks naar FrieslandCampina. De schoolmelksubsidie is dit jaar flink gestegen, voor het schooljaar 2020-2021 is zelfs 2,4 miljoen euro beschikbaar.


Dier&Recht: Stop de subsidies voor dierlijke producten

Naast de promotie van zuivel spendeert de EU jaarlijks ook tientallen miljoenen euro’s aan de promotie van vlees. In de periode 2017-2020 gaf de EU bij elkaar 163 miljoen euro uit aan vlees- en zuivelreclames. Eerder liet minister Schouten weten dat zij tegen subsidiering is van dergelijke campagnes. Desondanks faciliteert de overheid nog steeds het aanvragen van deze subsidies, bijvoorbeeld via voorlichtingsdagen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dier&Recht pleit voor het beëindigen van promotiesubsidies voor alle dierlijke producten.



Het rapport EU-subsidies voor Nederlandse vlees- en zuivelbedrijven: https://www.dierenrecht.nl/sites/default/files/2021-02/rapport_EUsubsidies_voor_Nederlandse_vlees_zuivelbedrijven.pdf


Het rapport EU-subsidies voor Nederlandse vlees- en zuivelbedrijven is het eerste deel van een driedelig onderzoek naar de miljardensubsidies voor de Nederlandse veehouderij. Het tweede en derde deel worden later dit jaar gepubliceerd.


Over Dier&Recht

Stichting Dier&Recht bestaat uit een team van juristen, dierenartsen, onderzoekers en beleidsmedewerkers. Door middel van campagnes, rechtszaken en voorlichting zetten we ons in voor betere leefomstandigheden en een betere rechtspositie voor dieren.

Frederieke Schouten

Dierenarts & Directeur

frederieke@dierenrecht.nl

020 280 78 06
06 48 92 68 89

Dier&Recht
Tilanusstraat 8b
1091 BH Amsterdam

www.dierenrecht.nl
www.linkedin.com/company/stichting-dier-&-recht

----------------------------------------------------------------

Handhavingsverzoek Varkens in Nood leidt tot inspectie bij Farmers Defence Force-voorzitter

Naar aanleiding van ons handhavingsverzoek heeft de NVWA de varkensstal van Farmers Defence Force-voorzitter Mark van den Oever geïnspecteerd. In juni openbaarde dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord schokkende undercoverbeelden van verwaarloosde en gewonde varkens in de stal van de varkenshouder. Varkens in Nood diende een handhavingsverzoek in wegens overtreding van dierenwelzijnsregels.

Verwondingen, aangevreten oren en rode ogen

De beelden toonden varkens met rode, tranende ogen, een duidelijk signaal van irritatie door de lucht in de stal. Dit is in strijd met de Nederlandse wet, die stelt dat de stallucht niet schadelijk mag zijn voor de dieren. Ook zijn er gewonde varkens met aangevreten oren te zien. De wet stelt dat zieke of gewonde dieren passende verzorging moeten krijgen.

Ongeschikt verrijkingsmateriaal

Daarnaast ontbrak geschikt verrijkingsmateriaal voor de varkens. Sommige hokken leken kaal, in andere hokken was slechts een ketting met een bal eraan te zien. De vloeren waren zo vies dat het onmogelijk was om de varkens schoon stro of hooi te geven in aanvulling op het ongeschikte verrijkingsmateriaal. Dit terwijl de Wet dieren bepaalt dat varkens permanent moeten beschikken over voldoende materiaal om te onderzoeken en mee te spelen.

NVWA moet ingrijpen

Voor Varkens in Nood waren de vastgestelde misstanden in deze varkensstal reden om een handhavingsverzoek in te dienen. De NVWA hoort toe te zien op naleving van dierenwelzijnsregels, en heeft bovendien beloofd extra te controleren op verrijkingsmateriaal en luchtkwaliteit.

NVWA-inspectie

Naar aanleiding van ons verzoek heeft een inspecteur van de NVWA de varkensstal bezocht. Op het moment van de controle is er volgens de NVWA wel geschikt verrijkingsmateriaal aanwezig. Naast dat er een ketting met bal hing, lag er nu ook wat strooisel (luzerne) in de hokken. Ook de lucht in de stal wordt niet schadelijk bevonden tijdens de inspectie. De inspecteur ziet wel dat er ‘beperkt en incidenteel’ sprake is van oorbijten bij de varkens. De varkenshouder dient dit te bespreken met een dierenarts, wat inmiddels zou zijn gebeurd.

Handhavingsverzoek afgewezen

De NVWA besluit dat er geen sprake is van overtredingen waarvoor handhaving nodig is. Ons handhavingsverzoek wordt dan ook afgewezen. Dit is teleurstellend nieuws. De undercoverbeelden laten duidelijk zien dat de varkens niet altijd strooisel in de stal krijgen. Ze worden dan afgescheept met een ketting met bal, wat volgens de wet niet mag.

Toch zijn we blij dat de NVWA een inspectie heeft gedaan. Hierdoor worden varkenshouders in ieder geval aangesproken op mogelijke misstanden. Varkens in Nood blijft handhavingsverzoeken inzetten bij signalen van dierenleed in Nederlandse varkensstallen.

De undercovervideo van Ongehoord waarop Varkens in Nood het handhavingsverzoek heeft gebaseerd:


-----------------------------------------------

Reclame Code Commissie: varkenssector misleidt met kindermarketing

Onmiskenbaar reclame

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) stuurde dit jaar lesmateriaal naar alle basisscholen in Nederland. Een boekje vol valse informatie moet leerlingen laten zien wat zich afspeelt in de varkensstallen. Het 'lesmateriaal' schetst een positief beeld van de varkenshouderij. Over de misstanden waar miljoenen varkens onder lijden, wordt met geen woord gerept. Ook is nergens zichtbaar dat het om reclame gaat, terwijl het verplicht is om dat duidelijk te vermelden.

Varkens in Nood diende een klacht in bij de RCC omdat er sprake is van misleiding en kindermarketing. Na een zitting op 10 december heeft de RCC deze week uitspraak gedaan: het lesmateriaal van de varkenssector is ‘onmiskenbaar reclame die gericht is op kinderen’ en ‘wekt onterecht de indruk neutrale, objectieve informatie te bevatten’. 

Misleiding

De RCC oordeelt ook dat een aantal specifieke uitspraken in het lesmateriaal misleidend zijn voor kinderen. Zo worden kraamstallen beschreven als comfortabel voor de zeug en haar biggen. Dat de zeug opgesloten wordt in een kooi waarin ze nauwelijks kan bewegen, wordt niet benoemd.

Ook heeft de POV het over biggen die ‘samen spelen met het speelgoed, dat er in elk hok is’. In werkelijkheid is er bij twee derde van de varkensbedrijven helemaal geen geschikt afleidingsmateriaal aanwezig. Dit heeft afschuwelijk dierenleed tot gevolg. Uit verveling en frustratie bijten varkens tot bloedens aan toe in elkaars staart. De RCC oordeelt terecht dat dit soort uitspraken een te rooskleurig beeld scheppen van hoe varkens moeten leven.

Varkens in Nood blij met uitspraak

De RCC roept de varkenssector op om niet langer op deze manier reclame te maken bij kinderen. Varkens in Nood is heel tevreden met deze uitspraak, dit maakt een einde aan deze schaamteloze kindermarketing.

=====================================

*  Deze Mark van den Oever (met een bedrijf in het Brabantse Sint Hubert) had eerder het gore lef om te zeggen dat boeren hetzelfde worden behandeld als Joden door de nazi's, terwijl de doodsindustrie die men intensieve veeteelt noemt, wordt gevoed door dierenbeulen die zich boer durven te noemen, een industrie die niets anders is dan machinale vernietiging van weerloze dieren en daarom juist het best te vergelijken met het vermoorden van Joden door nazi-Duitsland, zoals Robert Long al lang geleden uiterst treffend in een nummer concludeerde........  

** Zie: 'Varkensboeren sturen ongevraagd uiterst vals 'lesmateriaal' naar scholen, toegestaan door CU minister van Onderwijs Slob......'

'Dierenbeulen van de varkenssector liegen kinderen voor: varkens hebben het reuze naar hun zin en weer een vrachtwagen met varkens verongelukt'

Zie ook: 'NVWA weigert schandalig genoeg de wet te handhaven: varkens massaal het slachtoffer' (!!!!)

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws) 

'Doodzieke 'kalverindustrie' op de been gehouden met grote hoeveelheden antibiotica' (ook al een zaak waar de NVWA zware wanprestaties toont....)

'Het vervoeren van dieren als vracht om daarna geslacht te worden is afschuwelijk wreed: verbieden!!!'

'Censuur in Nederland rukt op: de weg naar een nieuwe fascistische wereldorde' (ook videobeelden over dierenmishandeling zijn onderwerp van censuur.....)

'Varkens dood door brand in vrachtwagen bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius......' (en zie de links in dat bericht) Ook uit dat bericht blijkt dat Nederland 'uiterst deskundig' is op gebied van dierenmishandeling of beter gezegd 'deskundig' in het martelen van dieren.....

'Derving is winstgevend!' (supermarkten gooien enorme hoeveelheden vlees weg dat over de datum is, goed voor de winsten; lees dat bericht beste bezoeker!)

'Vrachtwagen vol varkens vliegt midden op de A50 in brand, meerdere dieren overleden'

'Hitteprotocol is een wassen neus' (lezen mensen!!)

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren

'Minister Schouten (CU) moet eindelijk actie ondernemen: stop de extra dierenmishandeling door hete zomers in de intensieve veeteelt

'Carola Schouten (CU minister) verbiedt vanwege dierenleed veetransporten tot buiten de EU: leed dat tegelijk willens en wetens in stand wordt gehouden door die transporten....

'Veetransporten naar buitenland moeten onmiddellijk worden gestopt'

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd' (!!!!)

'Een onmiddellijk verbod op de nieuwbouw van mestkelders onder megastallen'

'Dierenmishandeling op 'ongekend' grote schaal'

'Dierenmishandeling: in Nederlandse slachthuizen worden dieren vreselijk gemarteld en dat bij herhaling, varkens worden zelfs levend gekookt.....'

'Dierenmishandeling legaal: kuikens moeten over 5 jaar binnen 36 uur na de geboorte voedsel en water krijgen' (en dan worden haantjes nog steeds 'diervriendelijk verhakseld......', alweer ook onder verantwoording van CU trut Schouten en de rest van de Rutte 3 boevenbende)

'Commissie Remkes: stikstofplan Rutte 3 volkomen onvoldoende'

'Stikstof: de feiten op een rij' (!!!!) (zie ook de links in dat bericht)

'De reden voor de grote droogtes: landbouw en veeteelt

'Kalverhouderij vraagt om overheidssteun en importeert tegelijkertijd 16.800 kalfjes per week uit Ierland' (!!!!)

'Coronavirus: 2 miljoen kippen vermoord in de VS terwijl mensen daar honger lijden'

'Coronavirus als excuus om door te gaan met grootschalige vervuiling'

'Boeren zijn al dagen bezig met het 'oplossen van het stikstofprobleem': de stank daarvan is tot in het centrum van Den Haag te ruiken'

'Vlees.nl belazert de consument op 51 punten, aldus de Reclame Code Commissie'

'Explosieve groei dier- en milieuonvriendelijke kalversector en geitenhouderij.... Laatste nieuws: bij brand kwamen 400 kalveren om het leven.....' 

'Brandbrief naar alweer falend Rutte 3 inzake biggensterfte, ofwel grootschalige dierenmishandeling blijft ongestraft' 

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord'

-------------------------------------------------- 

Wat betreft foute subsidies zie: 'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt'

'EU staat op punt alweer miljarden aan belastinggeld weg te geven aan uiterst vervuilende intensieve landbouw en veeteelt'

'EU subsidie voor duurzame energie gaat voor 60% naar niet duurzame energieopwekking met hout en groente'

'Fossiele brandstoffen-maffia krijgt Corona-subsidie' (alleen in Nederland krijgt deze maffia al 8,3 miljard aan subsidie op jaarbasis en dan noemt men Rutte 3 het meest groene kabinet ooit..... ha! ha! ha! ha!)

'Milieudefensie: ‘Nederland sponsort fossiele industrie met 8,3 miljard euro per jaar’

'Kleine bedrijven en consumenten betalen de vergroening, waar de grote vervuilers miljarden aan subsidie krijgen'

'Fossil Fuel Industry Has Spent Nearly $2 Billion on Lobbying to Kill Climate Laws' (een artikel van OilChange, in de periode van 2000 tot 2016 gaf de fossiele brandstof maffia 2 miljard dollar uit aan lobby tegen klimaatwetten, geld wat ze met gemak kunnen betalen van de overheidssubsidies die ze krijgen, moet je nagaan.....

-----------------------------------------------------

Zie verder: 'Intensieve veeteelt EU verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer

'Klimaatakkoord Parijs 5 jaar: vervolgens een 5 jaar lang verdere stijging van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, plus de 'deskundige mening' van Remco de Boer'

'Ursula von der Leyen: Brussel is het hart van de democratie..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Europese Commissie dreigt te besluiten tegen het belang van de volksgezondheid: een verbod op kankerverwekkend glyfosaat wordt waarschijnlijk van tafel geveegd'

Voor meer berichten over subsidie, NVWA, stikstof, en/of FDF (Farmers Defence Force), klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten