Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 19 april 2021

ABN Amro treft schikking voor misdaden begaan onder bestuur van VVD'er Zalm en CEO Vogelzang

Weer een witwasschandaal bij ABN Amro, in dit geval schuldwitwassen, volgens deskundigen van een nog groter misdadig gehalte dan gewoon witwassen..... En weer treft het Openbaar Ministerie (OM) een schikking met de bank, ofwel verder onderzoek wordt gestopt, zodat de naam ABN Amro 'officieel is witgewassen' van misdaden en verder kan met haar bankzaken, waarbij niet vergeten moet worden dat ABN Amro een staatsbank is...... Een staatsbank ofwel in feite draaien de burgers op voor de misdaden begaan door de top van de bank en dat tegen het 'luttele bedrag van 480 miljoen euro....' Kleine banken en bedrijven die zich schuldig maken aan financiële misdaden worden wel vervolgd door het OM en kunnen een schikking op de buik schrijven, ofwel ook hier is weer sprake van klassenjustitie....... 

Thorzijdank worden de oplichters Zalm en Vogelzang wel vervolgd, al moet ik zeggen dat ook hier geen gerechtigheid zal geschieden, zie hoe de nieuwe werkgever van Ralph Hamers, de Zwitserse bank UBS, omgaat met eenzelfde vervolging van deze misdadiger: de top van de bank ziet geen reden om Hamers op straat te schoppen, ofwel men verwacht simpelweg dat Hamers er af zal komen met een berisping en wellicht een voorwaardelijke gevangenisstraf.......

De Danske Bank kan zich een gedrag als dat van UBS niet veroorloven nadat de bank zo in het nieuws kwam met zwaar misdadig gedrag en hoe kan je het dan verantwoorden dat men dit misdadig handelen wilde laten aanpakken door misdadigers Zalm en Vogelzang...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoe cynisch wil je het hebben??!!! Danske Bank heeft de 2 misdadigers dan ook op straat gezet. Op BNR stelde men vanmorgen meermaals dat Zalm en Vogelzang verdacht zijn en er dus niet geoordeeld moet worden over deze figuren, echter zeker Zalm heeft intussen zo'n stank om zich heen hangen, dat het zelfs in de Tweede Kamer begint te stinken.... (oh nee dom van mij: de Tweede kamer stinkt al dusdanig dat heel Den Haag en zelfs het grootste deel van Nederland er overlast van ondervindt en dat is dan vooral aan de partij van Zalm en zijne grijnzende VVD misdadigheid en thorbetert premier Rutte te danken.......)

Het is dan ook nog steeds een enorme schande dat je je IBAN bankrekeningnummer niet mee mag nemen naar een andere bank als je vindt dat je bank zich bezighoudt met misdaden..... Dat bankrekeningnummer zou je voor je leven krijgen, echter de banken bekonkelden met haar enorme lobby in Den Haag en Brussel (inclusief de politici die dienen als lobbyisten) dat je dit nummer niet mag meenemen naar een andere bank...... Dat is ronduit een schande van hier tot Timboektoe en werkt bovendien in het voordeel van misdadigers, immers met een nieuw bankrekeningnummer kan je weer opgefrist verder met misdadig handelen..... Voorts geef je hier misdadigers als neonazi Porosjenko, de voormalige zwaar corrupte president van Oekraïne de kans om meerder bankrekeningen te openen, deze schoft zou meerdere bankrekeningen in Nederland hebben waarmee hij de belastingen in eigen land ontloopt*, terwijl de opzet van het IBAN bankrekeningnummer o.a. was om misdaden te kunnen voorkomen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Te zot voor woorden!! 

Tot slot nog dit: dezelfde banken die hier genoemd zijn (en nog vele andere), zijn de mede-hoofdverantwoordelijken voor de bankencrisis van 2008, die zoveel burgers en (kleine) bedrijven in diepe ellende hebben gestort en ook daarvoor zijn de hoofdverantwoordelijke toppen van banken niet veroordeeld.....

Het volgende artikel nam ik over van DeBeurs.nl:

Update: ABN AMRO moet bijna half miljard betalen in anti-witwaszaak

Door ABM Financial News op 19 april 2021 08:46 | Views: 3.147

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO moet 480 miljoen euro betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie voor het onvoldoende naleven van regels tegen witwassen en financiële criminaliteit. Dat maakte de bank maandag bekend.

De schikking betreft een boete van 300 miljoen euro en een ontneming van winsten van 180 miljoen euro.

Het ging met name om gebrekkige procedures voor klantacceptatie, transactiemonitoring en klantvertrek in de periode 2014 tot en met 2020. Hierdoor konden klanten in sommige gevallen hun ABN AMRO-rekeningen gebruiken voor criminele doeleinden.

"Als bank hebben we niet alleen een juridische, maar ook een morele plicht om het uiterste te doen om het financiële systeem te beschermen tegen misbruik door criminelen", stelde CEO Robert Swaak maandag.

De bank werkt al jaren aan het verbeteren van de processen en heeft daar ook fors in geïnvesteerd, maar dat bleek geen onverdeeld succes. "ABN AMRO moet helaas erkennen dat, ondanks alle inspanningen en bedoelingen, de verbeterprogramma's niet altijd het gewenste effect hadden en dat er verscheidene tekortkomingen zijn aangetroffen, waarvan sommige ernstig."

Eind 2020 werkten er 3.800 mensen, dat is één op de vijf medewerkers bij ABN AMRO, fulltime aan de zogeheten Client Life Cycle-procedures. Het lopende verbeterprogramma moet eind 2022 zijn afgerond.

De verliespost van 480 miljoen euro wordt genomen in het eerste kwartaal en zal leiden tot een negatief nettoresultaat over dat kwartaal. Door de vrijval van eerder genomen voorzieningen blijft het verlies beperkt, merkte de bank op.

Tegelijk meldde Danske Bank maandag dat CEO Chris Vogelzang, oud-medewerker van ABN AMRO, de Deense bank verlaat vanwege het witwasschandaal ABN AMRO. Ook Gerrit Zalm vertrekt bij de Board van Danske Bank.

De zaak, die al jaren speelt, kwam recent weer in het nieuws, omdat het jaarverslag van de bank melding maakte van schuldwitwassen, wat ernstiger is dan eerdere verdenkingen.

Analisten van Morgan Stanley voorspelden vorige maand al dat de boete voor ABN AMRO zou kunnen oplopen tot circa 550 miljoen euro. Eerder moest de grotere sectorgenoot ING in een gelijksoortige zaak 775 miljoen euro betalen.

KBC Securities merkte op dat strafvervolging niet uitgesloten is voor oud-bestuurders zoals Gerrit Zalm van ABN AMRO, nadat er in een uitzonderlijke stap ook werd overgegaan tot strafvervolging voor ING-topman Ralph Hamers in de vergelijkbare zaak. Omdat de problemen bij ABN AMRO nog tot recent voortduurden, kunnen ook huidige bestuurders in het nauw komen, vreest KBC Securities.

 ==========================================

* De buitenlandse bankrekeningen van Porosjenko zijn o.a. gevuld met gestolen steun van de EU voor Oekraïne, ofwel geld dat ook door jou en mij is opgebracht middels de belastingheffingen......

Zie ook: 'Goldman Sachs topgraaier 'krijgt' een loonsverlaging van 10 miljoen, moet je nagaan......'

'Ex-topman Goldman Sachs weigert te betalen voor fraudeschandaal' (i.v.m. 1MDB schandaal) Voor uitleg over dat schandaal zie:

'Goldman Sachs de zoveelste bank die uiterst misdadig gedrag afkoopt met een schikking' (voor het 1MDB schandaal)

'Goldman Sachs: het genezen van een patiënt is niet rendabel........' (vandaar ook dat wie zich laat inenten tegen het Coronavirus, dat hoogstwaarschijnlijk jaarlijks zal moeten herhalen >> ping ping kassa, niet alleen voor de farmaceuten maar ook voor de banken!!)

'G20 doet niets aan de schulden van arme landen bij commerciële banken, terwijl die landen al extra lijden door het Coronavirus'

'Coronavirus als excuus om de stresstest van banken niet uit te voeren'

'Joe Biden 'van zins de Keystone XL pijpleiding te stoppen'' (waar de grote banken als Goldman Sachs deze letterlijke smeerpijpen' financieren....) Ook ING, Rabobank en BNP Parbas maken zich schudslig aan dergelijke zaken:

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over het Amazonegebied en de vernieling daarvan door o.a. oliemaatschappijen) (!!!!)

'ING haalde porno en gokken binnen ondanks de belofte dat dit niet weer zou gebeuren'

'ING besluit 'n.a.v. Coronacrisis' 42 kantoren te sluiten, aandeelhouders blij.....'

'Banken hebben in Davos versoepeling van regels geëist'  

'Rutte vs Baudet: Rutte geeft toe: onze banken zijn weer 'too big to fail'' (zo worden we dag in dag uit belazerd door de politiek.....) (zie ook de andere links hieronder die gaan over het 'too big to fail' zijn van Nederlandse  banken, terwijl o.a. ex-minister Bos van de PvdA, zijn CDA baas destijds premier Balkenende en de huidige premier Rutte ons uit en te na beloofden dat dit nooit weer zou gebeuren...... Ach ja het liegen zit ze in het bloed!)

'Goldman Sachs de zoveelste bank die uiterst misdadig gedrag afkoopt met een schikking

'Marieke Blom, hoofdeconoom ING, vindt het niet meer dan logisch dat bedrijven die overheidssteun kregen 181.000 mensen hebben ontslagen'

'ING too big in crime: misdadig handelen ING Bank Slaski, gecombineerd met de leugens over de vergiftiging van Navalny' 

'Verzekeraars mogen weer dividend uitkeren en eigen aandelen opkopen: ach en als de financiële crisis hen hard treft zijn wij weer de klos'

'ING besluit 'n.a.v. Coronacrisis' 42 kantoren te sluiten, aandeelhouders blij.....'

'Goldman Sachs: het genezen van een patiënt is niet rendabel........' (!!!!)

'ING verhoogt koersdoel chemicaliëndistributeur en werkt daardoor mee aan de vernietiging van de aarde en aantasting van de volksgezondheid'

'ING doet het goed volgens Ralph Hamers (opperhoofd ING)'

'ING is alweer zo groot dat ze niet failliet mag gaan, met dank aan topgraaier Hamers'

'ING blij met nieuwe oliewinning voor de kust van Guyana, 'uiterst duurzaam...''

'ING verhoogt koersdoel chemicaliëndistributeur en werkt daardoor mee aan de vernietiging van de aarde en aantasting van de volksgezondheid'

'ING >> fraude onderzoek (o.a. witwassen en corruptie) duurt langer dan verwacht........

'Ralph Hamers 50% erbij op 'zeer karig salaris' en Jeroen van der Veer vindt gewoon dat ook Hamers een loonsverhoging mag hebben........'

'ING raad van commissarissen had groot verzet tegen schunnige salarisverhoging Hamers niet verwacht...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Ralph Hamers (ING top): 2018 geeft een dubbel gevoel, maar geen dubbel salaris'

'Ralph Hamers (topgraaier ING): er zijn geen klanten weggelopen vanwege de voorgestelde onbeschofte loonsverhoging bovenop zijn al veel te hoge salaris.......' (het gore lef van deze misdadiger!!)

'DNB gaat ING niet onderzoeken op zware misdaden, 'logisch' immers alweer hield deze bank geen toezicht'

'Ralph Hamers: ING stopt met investeringen in steenkool energie, hoewel....???

'ABN Amro topman van Dijkhuizen: staatsbank financiert steenkooluitvoer van Australië naar China' (!!!!)

'ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel 'too big to fail' is geen probleem'

'ING onder puissant zelfverrijker Hamers bezig weer 'too big to fail' te worden'

'ABN Amro, de staatsbank 'gaat dak repareren terwijl het mooi weer is': 250 mensen op straat.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten