Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 17 april 2021

Raymond Knops ('Christen'Unie staatssecretaris) straft Sint Maarten vanwege klacht mensenrechtenschending bij VN

Alsof we gvd in een dictatuur leven! Het is zijne grootschofterigheid Knops van de 'Christen'Unie geheel en al in de christelijke bol geslagen: deze schoft heeft nadat zijn voorgangers hetzelfde deden, Sint Maarten op grote schaal gechanteerd vanwege de ernstige financiële problemen waarin het zogenaamd zelfstandige koninkrijk Sint Maarten verkeert na de enorme verwoesting door orkaan Irma en de grote schade die het eiland heeft opgelopen door de Coronacrisis, dit daar het eiland bijna geheel is aangewezen op toerisme en die is zoals je begrijpt geheel weggevallen..... 

Schade op Sint Maarten door orkaan Irma......

Schoft Knops heeft het eiland geboden fikse inhumane neoliberale maatregelen door te voeren (gesteund door o.a. SP ploert Ronald van Raak*) en wat te doen aan de werkgelegenheid op het eiland, voordat het Coronasteun krijgt uit Nederland, echt heel fijn christelijk en je kan de klok erop gelijkzetten dat Knops ook morgen weer gods lof zal bejubelen en zal luisteren naar hoe zijn here jezus met mensen omging, alleen heeft hij daarvoor een blokkade in de hersenen, immers jezus zou zijn gedrag zwaar veroordelen!!

Het was na orkaan Irma al niet anders, destijds chanteerde o.a. PvdA plork Plasterk het eiland en eiste dat eerst de democratisch gekozen zittende regering moest aftreden, voor Nederland met hulp over de brug kwam en dat NB terwijl het grootste deel van de huizen van de gewone bevolking plat lag, ofwel Nederland misbruikte de ellende onder de bevolking om de regering te chanteren, neokolonialisme van de eerste orde!!! In de zomer van 2018 ging de grijnzende VVD hufterleugenaar Rutte naar Sint Maarten en durfde toen keihard te zeggen dat het eiland nog lang niet klaar was voor het nieuwe orkaanseizoen, terwijl dat volledig was te danken aan Nederland, aan zijn afbraakkabinet Rutte 2...... Hoe heeft deze schoft dat destijds durven zeggen??!!! (oh ja dom van mij, daar heeft bedrieger Rutte totaal geen moeite mee!!)

Knops heeft het eiland dus weer gechanteerd en gestraft**, dit ten tijde van wat hij en de rest van het flutkabinet Rutte 3 vinden dat er een dodelijke pandemie rondwaart over de wereld (je reinste kul, 'maar goed...'), echt een moment om te weigeren elke hulp te bieden en dan heeft het kabinet zogenaamd wel een grote bek over het feit dat het westen eerst zorgt zelf vaccins op voorraad te hebben voordat er iets naar de arme landen mag....... (ook van belang als je niet gelooft dat het vaccin het verschil zal maken, immers het gaat hier om machtsmisbruik....)

Nog veel erger is het feit dat Knops en daarmee zijn baas, hare D66 kwaadaardigheid Ollongren (en de rest van Rutte 3) die wat mij betreft medeverantwoordelijk zijn, e.e.a. durven te doen ten tijde van wat je wel de grote wereldwijde onrust kan noemen over het feit dat gekleurden nog steeds worden behandeld als derderangsburgers, die je naar goeddunken aan flenters mag schieten....... Knops en Ollongren hebben zogenaamd grote empathie met de strijd van de gekleurde wereldbevolking tegen moorddadige politie, discriminatie en zware achterstelling, door in feite alle westerse inhumane witte regeringen....... (terwijl de Nederlandse politie zich regelmatig te buiten gaat aan racistisch geweld, zoals bij Mitch Henriquez en volop doet aan etnisch profileren, niet alleen door de politie, maar ook door de Belastingdienst......) Waar haalt dit stel schoften het lef vandaan om tijdens deze strijd de gekleurde bevolking van Sint Maarten zo achter te stellen, hun regering te chanteren en daarmee ook nog eens hun mensenrechten te schenden??? Het voorgaande terwijl een groot deel van de inwoners afstamt van slaven die Nederland daar naar toe heeft gebracht en waarvan ons land onbeschoft heeft geprofiteerd........

De witte belastingvluchtelingen uit Nederland die op Sint Maarten (of de rest van de Antillen) wonen wordt geen strobreed in de weg gelegd, als een belastingambtenaar voorheen het lef had om één van deze rijke misdadigers onder de loep te leggen werd deze bij de leiding geroepen en te verstaan gegeven ogenblikkelijk te stoppen met zo'n onderzoek..... Het is zelfs zo dat op het moment waarop het bankgeheim op de Antillen werd opgeheven de welgestelde Nederlanders werden bijgestaan door VVD oplichter Kamp, die hen advies gaf hun geheime rekening over te plaatsen naar een ander belastingparadijs...... Nee, gewone gekleurde Nederlanders werden gepakt voor verkregen toeslagen, daar had de top van de Belastingdienst geen moeite mee, sterker nog, daar gaf men zelfs opdracht voor, o.a. in opdracht van PvdA schoft Asscher, die in Rutte 2 verantwoordelijk was voor die toeslagen......

Het is bovendien een schande dat niet alle huizen op de Antillen niet al lang orkaanbestendig zijn, nee men geeft een paar cent en daarmee moeten de bewoners hun huis maar mee op zien te bouwen, terwijl de witte belastingvluchtelingen van meet af aan orkaanbestendige huizen hebben gebouwd, het zou me niet verbazen als ze daar zelfs overheidssubsidie voor hebben gekregen........

Het meest schunnige is wel dat Knops als reactie op de klacht van het eilandbestuur bij de VN dat Nederland de mensenrechten schendt van de eilandbewoners, als straf de financiële Coronahulp weer heeft uitgesteld....... Alsof deze christen een dictator is van een bananenrepubliek (oh ja, in feite is Nederland dat ook, zie de omgang met de gekleurde bevolking en de creatie van een belastingparadijs voor de grote bedrijven en de superrijken, zoals de zwaar corrupte neonazi Porosjenko, de voormalige president van Oekraïne die hier meerdere bankrekeningen zou hebben waarop hij gestolen EU gelden voor het Oekraïense volk heeft geparkeerd......... Over misdadig beleid gesproken!

Volgens Knops, de rest van Rutte 3 en een groot deel van de Kamer maakt het bestuur van Sint Maarten zich schuldig aan wanbeheer...... Laten deze politici eerst maar eens naar zichzelf kijken: -de opvolgende zittende kabinetten in Nederland zijn zelfs verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden in Afghanistan en Irak, -behartigen NB als volksvertegenwoordiging de belangen van de (grote) bedrijven en -hebben zelfs lak aan de volksgezondheid neem de Q-koorts ellende, maar zie ook alle schandalen in de voedselindustrie en het nog steeds toestaan van stoffen als palmolie (uitermate slecht voor je lichaam), andere foute vetten, en teveel aan giftige stoffen (dit ondanks het meer dan belachelijke Nationaal Preventieakkoord van oplichter Blokhuis, een partijcollega van Knops, wordt er nog steeds teveel gebruik gemaakt zout, kankerverwekkend suiker en suikervervangers), dit nog naast het in de supermarkten verkochte fruit en groente die met kankerverwekkend gif zijn bespoten.... Over misdadig beleid gesproken!!

Ondanks alle mooie klimaatpraatjes is ook Rutte 3 weer verantwoordelijk voor het onevenredig aanjagen van de klimaatverandering door Nederland, dit middels de intensieve veehouderij, die mede verantwoordelijk is voor het steeds verder afbranden van het Amazonewoud, om over het toestaan van enorme dierenmishandeling in die doodsindustrie nog maar te zwijgen..... En ook het feit dat Nederland tot de landen van de EU behoort met de slechtste luchtkwaliteit, interesseert Rutte 3 dus ook Knops geen ene zier, waardoor daadwerkelijk mensen (inclusief kinderen) jaren eerder overlijden en waarbij een groot aantal kinderen long- en/of luchtwegklachten oploopt, voorts zorgt die vervuiling ook nog eens voor psychische schade bij kinderen.... En zo beste bezoeker kan ik nog wel even doorgaan: over misdadig beleid gesproken!!!

En dan te bedenken dat Nederland ook nog eens verantwoordelijk is voor het feit dat de olieraffinaderij op Curaçao plat ligt, dit vanwege de illegale sancties van de VS tegen Venezuela, die Nederland als hielenlikker van deze vereniging van terreurstaten steunt, alleen dat is al een schande van enorme proporties, waardoor eilandbewoners niet meer voor gratis medische behandelingen naar Venezuela kunnen reizen..... (ook Curaçao wordt gechanteerd door Knops en de rest van het wanpresterende demissionaire kabinet Rutte 3.....) Over misdadig gedrag gesproken!

Het volgende artikel over deze mensenrechtenschending en smerige chantage komt van Doorbraak, waarvan je de links naar de nieuwste berichten altijd onderaan deze pagina kan vinden: 

Geen liquiditeitssteun Nederland voor Sint Maarten na klacht schending mensenrechten

Geplaatst op


Sinds 2010 is Sint Maarten een zelfstandig land binnen het koninkrijk der Nederlanden. Vanwege de economisch penibele situatie op het eiland door de coronapandemie en de verwoestingen door het orkaanseizoen in 2017 is het aangewezen op financiële lening vanuit Nederland. Hiervoor dwingt Nederland tot hervormingen die buitenproportioneel en ondemocratisch zijn. Het parlement van Sint Maarten heeft daarom een klacht ingediend bij de VN wegens mensenrechtenschending en racisme. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops heeft als reactie hierop meteen de coronasteun opgeschort.

De hervormingen zouden bedoeld zijn om de economie en de samenleving van het eiland duurzaam en weerbaarder te maken. Niet tegen alle voorgestelde hervormingen is bezwaar. “We verwelkomen de hervormingen, met het grootste deel zijn we het eens. Maar er is een netelig ding: drie afgevaardigden gaan Sint Maarten runnen, en wij hebben niks te zeggen”, zegt een van de initiatiefnemers van de klacht en parlementslid Grisha Heyliger-Marten in het Antilliaans Dagblad: “Het voelt weer als slavernij.” Deze afgevaardigden zouden alleen door Nederland worden benoemd. Zij controleren in hoeverre de hervormingen worden gerealiseerd. Gebeurt dat onvoldoende, dan kan de financiering worden stopgezet. Niet alleen Sint Maarten, maar ook Aruba en Curaçao worden zo gedwongen opnieuw aan de koloniale leiband te lopen. Maar de eilanden staan met de rug tegen de muur.

Sint Maarten weigerde echter zich bij deze gang van zaken neer te leggen, en diende dus een klacht in. De indieners van de petitie beschuldigen de Nederlandse overheid van een neo-koloniale en racistische opstelling bij het verstrekken van dertig miljoen euro aan coronanoodsteun. “In plaats van Covid-noodhulp verlenen aan de voornamelijk zwarte Nederlandse bewoners van Sint Maarten in dezelfde mate en op dezelfde manier als Nederland haar voornamelijk witte bevolking helpt (…) heeft Nederland [het eiland] meer maatregelen en schulden opgelegd”, staat in de klacht die is ingediend bij de VN. Het parlement van Sint Maarten vraagt de VN-rapporteur voor racisme, discriminatie en xenofobie, Tendayi Achiume, een onderzoek in te stellen naar deze beschuldigingen. Doel is een nieuwe discussie op gang brengen over de banden met Nederland. In plaats van overleg als gelijkwaardige partners binnen het koninkrijk, heeft Nederland na de klacht de hulp per direct opgeschort!

Zonder geldsteun is de schatkist na twee maanden leeg, waardoor salarissen van onder andere ambtenaren niet meer betaald kunnen worden. En krijgt de rest van de inwoners niet de aanvulling op het loon zoals in Nederland. Dit heeft natuurlijk rampzalige gevolgen, zoals massale honger en huisuitzettingen. Maar ook komt bijvoorbeeld de medische sector midden in een pandemie compleet plat te liggen.

#Leidenvoor14 vindt het schandalig dat de Nederlandse overheid op deze manier over de mensenrechten van haar eigen inwoners heen walst. En ook nog op een infantiele manier reageert op serieuze beschuldigingen van racisme! Een reactie die zelfs mensenlevens zal kosten, indien Nederland zich zo kinderachtig en koppig blijft opstellen. Nederland moet ophouden de eilanden met het mes op de keel te dwingen om protest op te geven. De bevolking van Sint Maarten heeft het recht om de eenzijdig opgelegde voorwaarden te bekritiseren, en dat de opstelling van Nederland wordt onderzocht. #Leidenvoor14 roept de neo-liberale Knops dringend op om de hulp aan Sint Maarten weer te hervatten. Maar ook om als gelijkwaardige partners weer aan tafel te gaan zitten voor eerlijke, duurzame, democratische en menswaardige oplossingen voor Sint Maarten en zijn inwoners.

Chica Roja 

Kolonialisme, Racisme, Samenvoor14, Uitsluiting 

=========================================== 

*  Van Raak mag als beloning voor het steunen van neoliberaal beleid 'Erasmiaanse waarden' gaan doceren aan de Erasmus Universiteit...... ha! ha! ha! 'Erasmiaanse waarden' hebben volgens mij niets te maken met de huidige neoliberale politiek die van Raak iets te vaak heeft gesteund, 'maar goed.......'

** Zie: 'Sint Maarten dient volkomen terecht een klacht in bij VN over Nederlands racisme en neokolonialisme'

Zie ook: 'Sint Maarten na chantage en machtsmisbruik akkoord met eisen van Nederland, zoals ook na orkaan Irma gebeurde: neokolonialisme anno 2020'

'Lousewies van der Laan (D66 directeur Transparency Int.) over het niet vervolgen van Nederlandse corruptie en het laten barsten van klokkenluiders' (zie ook de links in dat bericht)

'EU sancties tegen Venezuela aangescherpt, waar Nederland de voormalige Antilliaanse slaveneilanden, slachtoffers van die sancties, tijdens de anti-racistische demonstraties durft te chanteren'  

'Black Lives Matter maar niet voor neokoloniaal Rutte 3: Coronahulp voor Antilliaanse slaveneilanden alleen na hervormingen' (en zie de links in dat bericht)

'Rellen op Curaçao, de verantwoordelijken: Raymond Knops (CDA staatssecretaris) en Kajsa Ollongren (D66 minister)'

'Nederland chanteert alweer Antilliaanse eilanden: nu voor hulp bij Coronacrisis'

'Rutte durft na Nederlandse chantage te zeggen dat Sint Maarten niet is voorbereid op nieuw orkaanseizoen....... 8 maanden na orkaan Irma!' (terwijl Nederland nog steeds niet heeft gezorgd voor orkaanbestendige bouw, wat de witte Nederlandse belastingvluchtelingen al decennia geleden voor zichzelf hebben laten doen en dat waarschijnlijk zelfs met overheidssubsidies.......)

'Sint Maarten bukt nog steeds onder de gevolgen van orkaan Irma, pas na bijna 8 maanden maakt Nederland wat geld over........'

'Puerto Rico ('VS') wordt nog steeds slecht of niet geholpen voor gevolgen orkaan Maria >> Trump: 'eiland krijgt teveel hulp'' (ook met aandacht voor Sint Maarten)

'Sint Maarten: het jarenlang falende beleid van Nederland heeft orkaan Irma 'de vrije hand gegeven...''

'Sensatie Radio1: orkaan Irma genoeg voor dagenlang extra NOS 'nieuws........''




Geen opmerkingen:

Een reactie posten