Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 3 april 2021

Jongeren komen steeds meer in opstand tegen Coronamaatregelen

Afgelopen woensdagavond zette ik in m'n keuken even de radio aan op Radio1 en tot m'n grote verrassing was daar niet meteen het onzinnige geouwehoer te horen over voetbal of wat voor sport dan ook, nee een 'live verslag' van een fikse opstoot op het Museumplein waar grote groepen jongeren, men sprak over honderden jongeren, probeerden te feesten terwijl de ME hen te lijf ging.....

Eén en ander was een voortzetting van eerder op de avond in het Vondelpark, toen jongeren daar gingen feesten zeer tegen de zin van de 'progressieve burgemeester' hare GroenLinks kwaadaardigheid Halsema, die dan ook de ME inzette om het park leeg te vegen...... (het zal je moeder zijn als jongere, gvd....)

En vind je het gek? Totaal onzinnige Coronamaatregelen die intussen al meer dan 40.000 jongeren fikse psychische klachten hebben gegeven, tot en met suïcide en let wel dat is bovenop het 'normale aantal jongeren' met psychische klachten....... 

Afgelopen donderdag was het bal in België in het Brusselse Ter Kamerenbos, meer dan 4.000 jongeren waren afgekomen op wat men daar in de media noemt 'nepfestival La Boum'. Ongelofelijk hoe de media daar durven te berichten over deze terechte revolte tegen belachelijke maatregelen en gezien de foto's was het allesbehalve een nepfestival, de jongeren gingen lekker hun bol uit en zo hoort dat bij jongeren...... Maar  nee de media zochten jongeren op die het niet eens waren met de feestvierders die zich niet door de politie wilden laten verjagen en hen met flessen en glazen bekogelden...... 

Terwijl ook daar de politie als eerste buiten proportioneel geweld gebruikte..... 

Er bestaat een Engelstalig gezegde, o.a. gebezigd door Bob Marley: "You can fool some people sometimes But you can't fool all the people all the time"*, ik zou daarvan willen maken: "You can fool a lot of people for a long time, but you can't fool all the people all the time!" (en de tijd van het mensen voor de gek houden lijkt me intussen meer dan verstreken!!). Overigens zou de tekst in iets andere vorm van Abraham Lincoln komen, deze tekst is als volgt: You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

Met de onzinnige Coronamaatregelen worden niet alleen burgerrechten geschonden maar zelfs mensenrechten!! (daar zou de top van de politie eens een strafrechtelijk onderzoek naar moeten instellen!!)

Uiteraard worden veel meer mensen dan alleen jongeren helemaal wezenloos van de maatregelen die niets uithalen: we leven in een land waar de meeste mensen een goede gezondheid hebben, zoals ook in Zweden, laat het virus uitwoeden, maar bescherm oude en zwakke mensen, precies zoals we dat altijd al deden tijdens een heftige griep epidemie. Zie de situatie in Zweden, alles is open en dat van meet af aan en behalve een piek in het aantal doden aan het begin van vorig jaar zomer is daar verder weinig aan de hand, geen oversterfte en 'volle ziekenhuizen' (dat zijn ze hier niet, maar de verpleegkundigen en artsen zitten voor een fiks deel thuis, oververmoeid in de ziektewet, dus men kan simpelweg 'de bedden met patiënten niet meer bemensen.......') 

Het is triest te zien dat vooral de armere streken en stadsdelen heftiger worden getroffen, schandelijk genoeg ook in ons land, nogmaals een bewijs dat we als de donder moeten zorgen dat iedereen in dit land fatsoenlijk moet kunnen rondkomen, waar het ten enenmale aan ontbreekt.... Cijfergoochelinstituut CBS durft  aantal kinderen dat in ons land in armoede moet leven op 251.00 te zetten (een zo laag mogelijk aantal is in het belang van de zittende regering die in feite het CBS betaalt, in dit geval Rutte 3), het SCP spreekt over 351.000 kinderen, echter in werkelijk zijn het er 600.000, kinderen van gezinnen met 1 of 2 ouders, die net boven, op, of onder de armoedegrens moeten leven en dat is in alle 3 gevallen een leven in armoede!!!

Hoorde vannacht op Radio1 in het nieuws dat Halsema oproept de terrassen en dierentuinen te openen..... Alsof de meeste opstandige jongeren geld hebben voor de peperdure terrassen in Amsterdam en andere steden, voorts alsof die jongeren zin hebben om een dierengevangenis te bezoeken..... Blijkbaar begint Halsema wel door te krijgen dat ze aan de totaal verkeerde kant staat, wat een vreselijke trol!!

Nog even terug naar La Boum: vandaag een bericht in het Belgische Nieuwsblad, waarin wordt gesteld dat een jongere een politiepaard heeft geslagen, met geen woord wordt er schande gesproken over het door de politie inzetten van paarden en honden tegen mensen, een schande van giga proporties, thuishorend in een dictatuur!!! De Belgische politie zou dan ook veel paarden hebben ingezet om het Ter Kamerenbos 'schoon te vegen........' Daarover gesproken: Het Parool toont in het artikel als laatste een foto waaronder staat te lezen dat de jongeren veel troep hebben achtergelaten in het Vondelpark >> 'ja vreselijk hè?? Ze moesten ze opsluiten in een kamp!!' (......)

Hier een aantal foto's te beginnen met die uit het Ter Kamerenbos, de middelste foto van de eerste is wat mij betreft de foto van 2021, prachtig!! (foto's van het Belgische Nieuwsblad)






De voorste agent op de foto hieronder, die op z'n knie leunt met een bus traangas of pepperspray, wordt op andere foto's als slachtoffer neergezet, waarbij je niet kan zien dat hij een jongere tegen de grond drukt, een jongere die op zeker niets meer kan zien:


 

Hier nog een paar foto's van de opstand in Amsterdam, o.a. van Het Parool dat zoals hare kwaadaardigheid Halsema braaf de jongeren veroordeelt (...), helaas kan ik geen foto's vinden met de ontruiming van het Vondelpark, de laatste foto is er één van een soortgelijke opstand in februari dit jaar:


 Op deze foto zie je jongeren, die van het Vondelpark naar het Max Euweplein trokken:


* Hier de tekst van 'Get Up Stand Up', geschreven door Bob Marley en Peter Tosh (The Wailers, later Bob Marley & the Wailers):

Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Don't give up the fight

Preacher man don't tell me
Heaven is under the earth
I know you don't know
What life is really worth

He said all that glitters is gold
Half that story ain't never been told
So now you see the light, hey
You stand up for your right
Come on

Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Don't give up the fight
Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Don't give up the fight

Most people think
Great God will come from the sky
Take away everything
And make everybody feel high

But if you know what life is worth
You would look for yours on earth
And now a you see the light
You stand up for your right
Jah!

Get up, stand up (Jah, Jah)
Stand up for your right (oh-hoo)
Get up, stand up (get up, stand up)
Don't give up the fight (life is your right)
Get up, stand up (so we can't give up the fight)
Stand up for your rights (Lord, Lord)
Get up, stand up (keep on struggling on)
Don't give up the fight (yeah)

We're sick and tired of your ism-schism game
Dy'n' and go to Heaven in-a Jesus' name, Lord
We know when we understand
Almighty God is a living man

You can fool some people sometimes
But you can't fool all the people all the time
So now we see the light (watch you gon' do?)
We gonna stand up for our rights (yeah, yeah)
So you'd better

Get up, stand up (in the morning) give it up
Stand up for your right (stand up right now)
Get up, stand up
Don't give up the fight (don't give it up, don't give it up)
Get up, stand up (get up, stand up)
Stand up for your rights (get up, stand up)
Get up, stand up
Don't give up the fight (get up, stand up)

Get up, stand up
Stand up for your right
Get up, stand up
Don't give up the fight
Get up, stand up

Hier het hele prachtige album Burnin' van The Wailers (het eerste nummer is >> Get Up Stand Up):


Voor meer berichten over jeugd GGZ, burgerrechten, Coronavirus en/of de avondklok, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten