Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 30 december 2021

DGB doet de valse 'CO2 compensaties' waarmee smerige bedrijven zich duurzaam verklaren

Dutch Green Business Group (DGB) is een aan de beurs genoteerd bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verhandelen van 'geverifieerde emissiereducties;  ( >> VER's). Naar eigen zeggen is DGB in  Nederland de grootste projectontwikkelaar in verhandelbare VER's, waarbij elke 'geverifieerde' (als goed beoordeelde) emissiereductie credit staat voor één ton CO2 reductie......

Te zot voor woorden natuurlijk dat deze zaak wordt uitgevoerd door een aan de beurs genoteerd bedrijf, wat in feite maar een paar doelen heeft: goed zorgen voor het bestuur en zoveel mogelijk verdienen voor de aandeelhouders, die voor hetzelfde geld ook nog eens investeren in oliemaatschappijen..... 

Begrijp al helemaal geen snars van de prijs die DGB voor de uitstoot van 1 ton CO2 berekent, in het artikel van DeBeurs.nl dat hieronder is opgenomen, spreekt men over de prijs per ton CO2 van € 8,84 terwijl een VER gelijkstaat aan een ton CO2 uitstoot is de prijs dan € 9,37 per VER, echter dat was het bepaald nog niet: het Europese emissiehandelssysteem rekende in november nog rond de € 75,-- per ton CO2!!!* (voor uitleg over VER's zie het artikel na het hieronder opgenomen artikel van DeBeurs.nl)

Gezien het prijsverschil is het 'wel te begrijpen'** dat bedrijven zich liever compenseren via de DGB!!

In het artikel op DeBeurs.nl spreekt men over het eerste investeringsproject van DGB met een 'internationaal energiebedrijf', blijkbaar wil dat bedrijf niet in één adem genoemd worden met DHB, me dunkt een teken aan de wand....

Deze vorm van vergroening slaat werkelijk nergens op daar er in feite geen vermindering plaatsvindt van de CO2 uitstoot, nee men plant bomen aan, terwijl die pas over meer dan 20 jaar werkelijk een substantiële hoeveelheid CO2 opnemen....*** Vergeet daarbij niet dat door de wereldwijde luchtvervuiling jaarlijks 8,3 miljoen mensen om het leven komen, niet een paar maanden eerder maar jaren eerder en dat meestal na een akelig ziekbed..... (zo komen in Nederland jaarlijks rond de 18.000 mensen om het leven alleen door langdurige inademing van auto-uitstoot, let wel het echte cijfer en niet de gepimpte cijfers van de lamme milieuorganisatie Milieudefensie en overheidsorganen als het RIVM****)

Conclusie van dit alles: DGB is een greenwash lobbyorgaan voor het bedrijfsleven dat te lamlendig is om werkelijk iets aan de uitstoot van CO2 (en eventuele andere broeikasgassen) te doen en heeft daar nog een verdienmodel van gemaakt ook!!!

DGB ziet momentum aanhouden

Door ABM Financial News op 30 december 2021 08:52 | Views: 1.295

(ABM FN-Dow Jones) Dutch Green Business Group heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een aanhoudend momentum. Dit maakte de onderneming met een notering in Amsterdam donderdagochtend bekend.

DGB heeft nu meer dan 13 miljoen ton geverifieerde emissiereducties (VER's) in haar projectenpijplijn en is daarmee naar eigen zeggen de grootste projectontwikkelaar van verhandelbare VER's in Nederland. Elke geverifieerde emissiereductie credit vertegenwoordigt één ton CO2-reductie.

"De prijzen voor CO2-compensatie stegen dit jaar en de vooruitzichten blijven uitzonderlijk optimistisch met een steeds groeiend aantal toezeggingen van bedrijven om netto nul te stellen en de vraag naar koolstofneutrale grondstoffen", aldus CEO Melissa Lindsay van Emstream die transacties voor DGB faciliteert.

In het vierde kwartaal ondertekende DGB overeenkomsten voor 128.000 ton geverifieerde emissiereductie tegen een gemiddelde prijs van 8,84 euro per ton. De totale bindende afnameovereenkomsten voor 2021 bedragen 136,841 tegen een gemiddelde prijs van 9,37 euro per VER.

In het vierde kwartaal tekende DGB haar eerste grote koopovereenkomst voor VER's ter waarde van 1,1 miljoen euro met een internationaal energiebedrijf. De VER's zijn allemaal gegenereerd uit het investeringsproject voor herbebossing van DGB in Sierra Leone, aldus DGB.

Bron: ABM Financial News

----------------------------------------

Hier een uitleg over wat 'geverifieerde emissiereducties' of VER's zijn:

Vrijwillige emissiereductie

Vrijwillige emissiereducties of geverifieerde emissiereducties (VER's) zijn een soort CO2-compensatie die wordt uitgewisseld op de vrijwillige of vrij verkrijgbare markt voor CO2-credits . [1] Geverifieerde emissiereducties worden meestal gecertificeerd via een vrijwillig certificeringsproces. [2]

Geverifieerde emissiereducties worden meestal gecreëerd door projecten die buiten het Kyoto-protocol zijn geverifieerd . Eén VER staat gelijk aan 1 ton CO2-uitstoot. [3] Via deze regelingen compenseren industrieën en individuen vrijwillig hun uitstoot of leveren ze een extra bijdrage aan het verminderen van klimaatverandering.

VER's kunnen worden ontwikkeld en berekend in overeenstemming met een van de verschillende VER-normen. Deze bevatten regels die bepalen hoe emissiereducties worden gemeten. Normen bieden zekerheid voor kopers van VER's. [4] Alle VER's moeten minimaal worden geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. [5]

Zie ook

Referenties

  1. ^ Hamilton, Katherine; Sjardin, Milo; Peters-Stanley en Molly; Marcello, Thomas (2010-06-14). Bruggen bouwen: stand van de vrijwillige koolstofmarkten 2010 (pdf) . Ecosystem Marketplace & Bloomberg New Energy Finance . Ontvangen 2010-10-18 . Credits die specifiek voor de OTC-markt zijn ingekocht, worden in het algemeen vaak Verified (of Voluntary) Emission Reductions (VER's) genoemd (p 9)
  2. ^ "Geverifieerde emissiereducties" . Eerste klimaat. 2010 . Ontvangen 2010-10-18 . Een VER-project heeft zijn BKG-emissiereducties gecertificeerd volgens een vrijwillig certificeringsproces. VER's (Verified Emission Reductions) kunnen worden verhandeld op de zogenaamde vrijwillige koolstofmarkt
  3. ^ "VER - Geverifieerde emissiereductie" . Woordenlijst . Ierland: EcoSecurities Group plc . Ontvangen 2010-10-19 .
  4. ^ "Ontwikkelen van vrijwillige marktprojecten om geverifieerde emissiereducties (VER's) - VER-projecten te produceren" . EcoSecurities Group plc . Ontvangen 2010-10-19 .
  5. ^ "Bronnen van VER's, soorten VER, verandering in landgebruik, opslag van koolstofafvang, biobrandstoffen, bosbouw, bebossing" . CDM-update . Ontvangen 2010-10-19 .

====================================

*    Zie: 'Wat zou de prijs van een ton CO2 moeten zijn om impact te hebben?' (van carbonkiller.org) en zie wat dat betreft ook:

'Duitsland stelt CO2 belasting op € 25,-- in plaats van € 10,-- >> heibel in de deelstaten'

--------------------------------------

**   Te begrijpen? Natuurlijk is dat niet te begrijpen, immers ook de eigenaren/CEO's van bedrijven zullen niet blij zijn als de wereld ten ondergaat aan de klimaatverandering, daar dan ook hun 'verdienmodel' is vernietigd....... Echter dat soort figuren behoort tot de groep gewetenloze psychopaten die alleen uit zijn op winst en macht, waarbij ze schijt hebben aan wat de gevolgen van hun handelen op (korte) termijn zullen zijn, zelfs als daar mensen bij omkomen, zoals nu al het geval is met luchtverontreiniging >> in mijn schrijven hierboven al gemeld: wereldwijd 8,3 miljoen dodelijke slachtoffers per jaar!! Voorts zijn er nog de mensen die omkomen bij weergerelateerde rampen die worden veroorzaakt door het aanjagen van de klimaatverandering, rampen die steeds vaker optreden en daarbij in hevigheid toenemen...... (zelfs al zouden morgen alle mooie milieuplannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, zullen de rampen voorlopig blijven toenemen in aantal en hevigheid.....)

--------------------------------------

***  Zie:  'Herbebossing tegen de klimaatverandering is grotendeels een sprookje'

 'Jan Nabuurs, hoogleraar Europese bosbouw, stelt dat de ontbossing in Nederland in verhouding zelfs sneller gaat dan die in het Amazonegebied van Brazilië....... Per jaar wordt hier van 1.500 tot 3.500 hectare bos gekapt....... Moet je nagaan, dan hoort de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste in de EU (terwijl bomen CO2 opnemen en dus de vuile lucht nog enigszins kunnen klaren.....)

Voor berichten o.a. over de valse bewering dat houtverbranding duurzaam is (nog een fractie vuiler dan steenkoolverbranding) en dat daarvoor miljarden aan subsidie worden gegeven >> zie het laatste blok met links hieronder.

----------------------------------------

**** Zie o.a.: 'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' (!!!!) Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door auto-uitstoot en dan gaat het om mensen die nooit gerookt hebben, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's..... Uit dat bericht blijkt inderdaad dat men jaren eerder overlijdt dan de door Milieudefensie berekende 13 maanden...... 

----------------------------------------

Zie verder: 'Nigel Farage (fascistische ex-politicus) lid raad van advies DGB Group, de voormalige Verenigde Nederlandse Compagnie NV'

'Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling'

En terzijde:  'Duitsland stelt CO2 belasting op € 25,-- in plaats van € 10,-- >> heibel in de deelstaten'

---------------------------------------

Hier links naar berichten over de leugen dat houtverbranding duurzaam is, een leugen die o.a. PvdA oplichter Timmermans (vicevoorzitter Europese Commissie) blijft herhalen, je weet wel dezelfde Timmermans met z'n meer dan valse 'Green Deal': 'Biomassa hout dubbelop niet duurzaam, terwijl we er wel dubbel belasting voor betalen' (en zie de links in dat bericht!!)

'Meer bewijs dat hele bomen worden verwerkt tot 'biomassa pellets'' (en zie de links in dat bericht)

'Timmermans (PvdA vicevoorzitter Europese Commissie) valt andermaal door de duurzame mand: hij stimuleert ontbossing en houtverbranding' (Timmermans met z'n Green Deal..... ha! ha! ha! Wat een oplichter!!)

'EU subsidie voor duurzame energie gaat voor 60% naar niet duurzame energieopwekking met hout en groente'

'Oliemaatschappijen moeten verantwoording nemen voor vervuiling in het Amazonegebied en stoppen met oliewinning' (en zie de links in dat bericht!!)

'De laatste woudreuzen van Canada dreigen te worden gekapt'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Aantal CO2 deeltjes in de atmosfeer op voor de mens nooit eerder vertoond hoog niveau'

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (en zie de links in dat bericht naar veel meer berichten over de Australische bosbranden)

'Sander van Hoorn (verslaggever van 'onafhankelijke' NOS) op avontuur in Estland: houtpellets worden alleen gemaakt van resthout..... ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over de klimaatverandering en andere gevaren die de luchtvervuiling veroorzaakt)

'Bolsonaro 8 maanden president: nu al 84% meer bosbranden in het Amazonewoud......'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'Braziliaanse natuurbeschermer vermoord door illegale houthakkers'

'Bulgarije: boswachters worden vermoord door illegale houthakkers

'Boris Johnson (Britse premier) liegt keihard dat de branden in Amazonegebied hem aan het hart gaan'

'Het beschermen van de planeet is verworden tot een misdaad, veelal bestraft met moord'

'Niet eerder getoonde satellietfoto's laten zien dat grote delen van Arctisch gebied in brand staan >> klimaatkantelpunt gepasseerd'

'Mansveld en Dijksma willen import fout hout uit Maleisië definitief toestaan..........'

'Seger van Voorst tot Voorst vindt overheidsbemoeienis bij natuurbeheer belachelijk......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten