Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 juli 2017

8 miljoen eenden mogen niet zwemmen in ons land.........

Onlangs moest ik al eens met het het schaamrood op de kaken toegeven, dat ik een concept had laten liggen. Dit keer moet ik bekennen in december van het vorig jaar een bericht over 'vleeseenden' (alleen het woord al....) te hebben geschreven*, waar ik vergat te wijzen op het feit dat deze arme dieren niet kunnen zwemmen, ze worden namelijk in gigantische schuren gehouden, voor de lijkeneters onder ons..........

Een kip houden zoals dit in Nederland en elders gebeurt, is al een enorme dierenmishandeling op een plaats, die je de hel op aarde voor deze arme dieren kan noemen...... Echter eenden hun vrijheid ontzeggen, dieren die enorme afstanden af kunnen leggen, is op zich al een zeer sadistische dierenmishandeling, nog buiten het feit dat ze net als kippen zo schunnig en inhumaan worden gehouden........

Dier&Recht maakte mij attent op het ontbreken van zwemwater voor deze arme dieren.Jammer dat Dier&Recht niet pleit voor een verbod op het houden van watervogels en alle andere dieren in de intensieve veehouderij, m.a.w.: een verbod op de intensieve veehouderij. Ach deze petitie is een goed begin, lees en teken de petitie ajb en geeft het door!

Hier de petitie:Teken de petitie voor zwemwater voor eenden!

Eenden zijn watervogels. Hun natuurlijke gedrag bestaat uit rondzwemmen, foerageren in het water, en zich onderdompelen om hun veren schoon te houden. Wij vinden het van de gekke dat miljoenen eenden in Nederland geen zwemwater hebben! Ze slijten hun korte leven in dichte, propvolle stallen, rondscharrelend door stro, drinkend uit drinknippels. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan deze situatie. Eis samen met ons dat de regering alle eenden zwemwater geeft.
             
Teken nu!

Acht miljoen eenden mogen niet zwemmen

Gun alle eenden een waterbad

Jaarlijks brengen in Nederland acht miljoen eenden hun leven door zonder ooit water te zien. Ze kunnen niet zwemmen, zich nauwelijks wassen en hun hele leven gaat voorbij zonder zelfs maar een keer kopje onder te gaan. Hun zwemvliezen blijven ongebruikt.

Van armoe rommelen ze dan maar wat in het stro van de gesloten stal waar ze verblijven, of in de veren van hun soortgenoten – die daardoor gewond kunnen raken. Hun verenpak wordt vies, hun ogen raken vervuild en hun neusgaten verstopt. En dat terwijl eenden normaal een groot deel van de dag bezig zijn met poetsen… Maar daar is wel water voor nodig!

Eenden zijn watervogels, wat duidelijk te zien is aan hun zwemvliezen en peddelvormige voeten. En watervogels hebben water nodig om gezond te blijven. Een eend zonder zwemwater is een ongelukkige eend. Gedrags- en welzijnsstudies hebben dat keer op keer aangetoond.

Het is hard nodig dat in de stallen waterbaden komen, waarin ze kunnen badderen en het liefst ook kunnen zwemmen. Badwater voor eenden is absoluut noodzakelijk voor hun welzijn.


                      Ja, ik teken de petitie

P.S. ben je nog niet overtuigd van de noodzaak van zwemwater voor eenden? Je kunt ook eerst de column 'Alle eendjes zwemmen in het water... maar weet je waarom dat nodig is?' lezen. 
================================

* Zie: 'Vogelgriep: in 1 week tijd al bijna 200.000 'geruimde vleeseenden.......''

Zie ook: 'Pluimveesector: een enorm aantal kippen en eenden is intussen vermoord vanwege de vogelgriep..........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten